A murit fostul ministru Şerban Valeca. Avea 66 de ani

A murit fostul ministru Şerban Valeca. Avea 66 de ani
Sursa foto: Facebook / Georgescu Ion
Publicat: 15/05/2022, 10:14

Senatorul PSD Șerban Valeca, fost președinte al filialei PSD Argeș, a murit, duminică, la 66 de ani.

Anunțul trist a fost făcut pe pagina de Facebook a filialei județene a partidului condus de Marcel Ciolacu. Șerban Valeca suferea de o boală incurabilă.

„Am aflat toți cu profundă surprindere și tristețe că Șerban Valeca, fost președinte al PSD Argeș, s-a stins din viață în această dimineață.

Știm că toată viața și-a dedicat-o educației, științei și cunoașterii, indiferent că a activat ca profesor, senator sau ministru. Este o pierdere imensă pentru noi toți, dar nimic nu se compară cu durerea familiei alături de care suntem în aceste momente extrem de dificile. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Sincere condoleanțe familiei!”, se arată în mesajul semnat de echipa PSD Argeș.

Ion Georgescu: „O pierdere imensă”

„Cu profundă tristețe și enorm regret am aflat că dl. profesor Șerban Valeca, fost președinte al PSD Argeș, senator și ministru s-a stins fulgerător din viață, în această dimineață.

Este o pierdere imensă pentru toți cei care l-au cunoscut, dar nimic nu se compară cu durerea familiei.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Sincere condoleanțe familiei îndoliate!”, a scris, la rândul său, Ion Georgescu, primarul din Mioveni.

Cine a fost Șerban Valeca

Şerban Constantin Valeca a fost deputat în legislatura 1996-2000, pentru judeţul Argeş, fiind atunci ales pe listele partidului PDSR, iar ulterior, senator de Argeş, din partea Alianţei PSD+PC, în legislatura 2008-2012.

În perioada 28 decembrie 2000 – 19 iunie 2003, Şerban Valeca a fost ministru delegat pentru activitatea de cercetare.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult