Angajată a unui restaurant din Cluj-Napoca, SURPRINSĂ în timp ce mănâncă ciorbă cu polonicul, direct din cratiță, înainte de a fi oferită clienților

Publicat: 21 02. 2024, 12:33
Actualizat: 21 02. 2024, 12:34
FOTO - Captură video

O angajată a unui restaurant dintr-un mall din Cluj-Napoca a fost filmată în timp ce mănâncă cu mâinile goale din preparatele expuse în vitrină, spre vânzare. Femeia gustă din ciorbă, cu un polonic, pe care ulterior îl pune la loc în cratiță. Scena a fost surprinsă de un cuplu care lua masa la foodcourt-ul unui mall din Cluj-Napoca.

„Cum am reușit eu cu soțul să facem toxiinfecție”, a declarat clienta, cea care a și filmat întreaga scenă.

După ce imaginile au fost publicate de Știri de Cluj, inspectorii de la Protecția Consumatorilor Cluj au mers în control și au dat amenzi de 60.000 de lei pentru diferite nereguli și au închis temporar restaurantul din mall.

„Pe data de 20.02.2024, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest Cluj, prin CJPC Cluj, a derulat o acțiune de control la un operator economic care își desfășoară activitatea în zona de food court a centrului comercial ****** Mall, ca urmare a unor sesizări apărute în spațiul public.

Ținând cont de neregulile constatate la SC *** SRL, echipa de control a aplicat următoarele sancțiuni:

  • 3 amenzi contravenţionale, în cuantum de 60.000 lei;
  • oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme în valoare de circa 5.000 de lei;
  • oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficiențelor.

Cu ocazia derulării acțiunii, comisarii CJPC Cluj au identificat mai multe nereguli, după cum urmează:

  • nerespectarea temperaturii de păstrare a preparatelor, la masa caldă/rece;
  • folosirea unor vitrine frigorifice neigienizate, cu praf în exces, rugină, chedere rupte și corpuri străine;
  • depozitarea direct pe paviment a băuturilor răcoritoare;
  • folosirea unor coșuri/tomberoane de reziduuri având capace neconforme;
  • folosirea unor vitrine frigorifice cu defecțiuni, deteriorate;
  • modificarea stării termice a produselor;
  • lipsa menționării alergenilor și a declarației nutriționale;
  • folosirea unor ustensile neprofesionale de bucătărie;
  • utilizarea unui mobilier degradat, în zona de preparare”, au transmis reprezentanții ANPC.