Aparat de „spălare graffiti”, prevăzut cu 300 de mii de lei în bugetul estimat al Capitalei. ALPAB cere 35 de milioane de lei pentru echipamente de joacă. DECLARAȚII EXCLUSIVE

Publicat: 14 01. 2023, 15:20
Actualizat: 14 01. 2023, 15:33
Loc de joacă în Parcul Cișmigiu

Bugetul estimat al Bucureștiului în 2023 este de peste 11 miliarde de lei, din care 8 miliarde buget propriu. Din acești bani, aproape 140 de milioane de lei merg la Administrația Lacuri Parcuri (ALPAB) care vrea să facă investiții pentru parcurile bucureștene.

Potrivit proiectului de buget pe anul 2023, pus în dezbatere publică vineri, ALPAB vrea să facă investiții de 35 de milioane de lei pentru o mie de echipamente de joacă.

De asemenea, administrația care se ocupă de parcurile bucureștene vrea să achiziționeze un aparat de „spălare graffiti” cu suma de 300 de mii de lei.

Viceprimar: „Avem nevoie de acest aparat”

Viceprimarul Capitalei, Horia Tomescu, a declarat pentru Gândul că ALPAB are nevoie de acest aparat.

„Noi, anul trecut am colaborat cu o firmă pentru spălarea de graffiti, dar se cheltuie prea mult. Mai bine cumpărăm acest aparat, este ușor de folosit, este pe bază de jet de apă și nu atacă lemnul sau piatra. Nu știu cât va costa, va trebui să facem o licitație”, a declarat, pentru Gândul, Horia Tomescu, viceprimarul care are parcurile în atribuții.

Bugetul trebuie însă aprobat în Consiliul General al Municipiului București.

ALPAB va avea anul acesta un buget de 139 de milioane de lei.

Aparatul executiv al Municipalității estimează pentru anul 2023 un buget total de 11,393 miliarde de lei, sumă din care bugetul propriu este de 8,091 miliarde de lei.

La cele peste 8 miliarde de lei se adaugă bani din fonduri nerambursabile de 1,6 miliarde lei și venituri de la instituțiile subordonate, de aproximativ 2,6 miliarde lei.

Bugetul ar putea fi aprobat pe 3 februarie

Peste 2,4 miliarde de lei vor fi cheltuiți anul acesta pe subvențiile la termoficare și transportul public.

Zilele trecute, Nicuşor Dan anunţa că bugetul ar urma să fie supus aprobării în Consiliul General al Municipiului București pe data 3 februarie.

„Acordul pe care îl avem cu colegii din majoritate este să avem o şedinţă de Consiliu General în 3 februarie, în care să votăm bugetul”, a declarat Nicușor Dan zilele trecute.

În ședințele CGMB în care se votează bugetul, consilierii generali de la diferitele grupuri politice propun amendamente, astfel că proiectul se poate modifica la anumite capitole.