Arafat, despre un posibil val de refugiați din Ucraina: „Sunt stabilite locuri de cazare și terenuri unde pot fi instalate tabere”

Arafat, despre un posibil val de refugiați din Ucraina: „Sunt stabilite locuri de cazare și terenuri unde pot fi instalate tabere”
Raed Arafat
Publicat: 22/02/2022, 18:48

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat, marți la Antena 3, că România este pregătită să ajute Ucraina cu medicamente și echipamente medicale și, de asemenea țara noastră este pregătită să primească refugiați ucraineni, în cazul în care Rusia pornește invazia. 

„Ajutoarele pentru Ucraina se bazează pe o listă solicitată de Ucraina. Este o solicitare venită prin două mecanisme, mecanismul de protecție civilă europeană și mecanismul de răspuns la dezastre al NATO. Pe ambele mecanisme România a răspuns cu cantitățile cerute.

Ele includ în mod deosebit anumite medicamente, antibiotice și alte medicamente pe care le-au cerut, dezinfectanți. Este o listă de medicamente, dezinfectanți și materiale sanitare”, a spus Raed Arafat la Antena 3.

Arafat a precizat că s-au stabilit terenurile unde vor fi amplasate taberele care ar putea găzdui eventualii refugiați care vor fugi din calea războiului.

„Este făcută analiza de către inspectoratele pentru situații de urgență împreună și cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne. Sunt stabilite terenuri unde pot fi instalate tabere, nu înseamnă că toate vor fi folosite. Noi sperăm să nu folosim niciunul dintre ele. Pe lângă ele sunt identificate și locuri de cazare altele decât în tabere de corturi”, a precizat Arafat.

El a afirmat că trebuie să ne pregătim pentru cifre mari. România poate găzdui chiar și 300.000 de refugiați, a mai spus el.

„Este foarte greu de spus. Ne pregătim pentru cifre mari. Avem și cetățeni români în zona Ucrainei. E posibil să fie niciunul, câteva mii, câteva zeci de mii, depinde de amploarea și gravitatea situației în Ucraina. Noi ne pregătim ca să primim o cifră mai mare și sperăm să nu ajungem acolo. Planurile pe care le avem sunt adaptabile. La acest moment noi ne pregătim pentru mii de refugiați. Da, capacitățile pe care le-am calculat pot ajunge la 200-300 de mii”, a mai spus Arafat.

Vladimir Putin a ordonat desfășurarea de trupe în cele două regiuni separatiste din estul Ucrainei, după ce le-a recunoscut luni ca fiind independente, scrie CNN. Echipamente militare grele fără însemne au fost văzute trecând granița în Donețk, raportează Reuters.

Președintele Putin a semnat luni decretele de recunoaștere a independenței republicilor separatiste Donețk și Luhansk. În discursul de luni, Putin a acuzat din nou NATO că a pregătit în scuturile din România și Polonia rachete îndreptate împotriva țării sale.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Cel mai căutat fugar american, prins în Piața Sf. Petru din Vatican