Asistentul universitar care și-a omorât iubita și a împachetat-o în saci de gunoi obișnuia să-și tortureze partenerele. Mărturii cumplite din trecutul violent al profesorului criminal

Asistentul universitar care și-a omorât iubita și a împachetat-o în saci de gunoi obișnuia să-și tortureze partenerele. Mărturii cumplite din trecutul violent al profesorului criminal
Ferenc Bone/Sursa/Facebook
Publicat: 27/05/2022, 16:46
Actualizat: 28/05/2022, 02:21

Femeile din viața fostului asistentul universitar Bone Ferenc, din Cluj, acuzat că și-a omorât iubita după care i-a împachetat cadavrul în saci menajeri și l-a aruncat la marginea satului bihorean Cornițel, au descris calvarul pe care l-au trăit alături de bărbat. Una dintre ele a fost chiar la un pas de moarte.

Polițiștii bihoreni au intrat în alertă maximă, miercuri, după ce la marginea unui sat situat în apropiere de Oradea a fost descoperit trupul fără viață al unei tinere femei. Anchetatorii și-au dat seama repede că moartea se instalase de aproximativ trei sau patru zile, iar în urma investigațiilor făcute contracronometru s-a stabilit că victima este Beata Molnar, în vârstă de 30 de ani, fost profesor asistent la Universitatea Sapientia din Cluj.

Totodată, anchetatorii au aflat că Beata Molnar avea o relație amoroasă cu un coleg de serviciu în vârstă de 43 de ani, cunoscut drept un individ violent cu femeile și pe numele căruia exista deja o condamnare cu suspendare pentru violență domestică.

Acesta a devenit repede principalul suspect după ce, cu ajutorul camerelor de supraveghere, polițiștii au probat că cei doi au venit împreună în județul Bihor, cu mașina fostului asistent universitar.

Condamnat pentru violență domestică

Ulterior, Bone Ferenc a fost prins de polițiștii bihoreni și predat anchetatorilor de la Cluj. Acesta și-a recunoscut fapta și a fost arestat preventiv.

După arestarea lui Bone, a ieșit, însă, la suprafață, trecutul său violent. În octombrie 2021, Bone a fost condamnat la 1 an și 3 luni de închisoare cu suspendare, muncă în folosul comunității și consiliere psihologică, după ce, în august 2020, a snopit-o în bătaie pe iubita lui de atunci. Incidentul a avut loc pe o stradă din Cluj și a fost surprins de camerele de supraveghere.

La momentul respectiv, imaginile au ajuns în presă, iar cazul a provocat, la nivel local, o revoltă a opiniei publice, în condițiile în care bărbatul și-a lovit victima minute în șir, cu scurte pauze în care se oprea să se odihnească și să prindă putere.

La proces, au fost audiate de instanță și alte patru femei care, în ultimii zece ani, au avut legături amoroase cu Bone Ferenc.

Își sechestra iubitele

Potrivit sursei citate, în declarația dată la proces, K.P. a relatat că, în timpul relației, bărbatul i-a influențat deciziile, a umilit-o și a împins-o la pământ sau la perete de mai multe ori. În același timp, se întâmpla destul de des ca acesta s-o sechestreze sau să-i spargă telefonul în timpul unor crize de nervi.

”Pe durata relației noastre, am refuzat mai multe oportunități de muncă, perfecționare, distracție și călătorie, fiindu-mi teamă de furia sa. Dacă se întâmpla ceva pozitiv cu mine sau aveam succes în ceva, preferam să nu îi spun. Practic, a reușit să mă facă sentimental complet dependentă de el, deoarece din cauza lui nu am avut nicio legătură apropiată cu nicio altă persoană, și m-a făcut să cred că singură nu voi reuși să-mi ating niciun obiectiv. După ce m-am despărțit de el, a încercat să mă convingă să ne împăcăm, că el poate să mă ajute să trăiesc o viață normală, că eu aș avea nevoie de el”, a declarat, la proces K.P, potrivit dela0.ro.

O abuza psihic

N.A., o altă fostă iubită din trecutul criminalului, a relatat că a avut o relație cu Bone care a durat aproximativ un an și jumătate. În tot acest timp, acesta ar fi abuzat-o psihic și verbal pentru probleme banale, abuzuri care, în cele din urmă, s-au transformat în violență fizică.

Femeia a spus că, la un moment dat, după ceartă care a durat aproape toată noaptea, s-a trezit brusc în timp ce Bone încerca s-o sugrume.

”Plănuiam să mă despart de el de mult, i-am zis-o de mai multe ori și l-am rugat să nu mă mai rănească, să mă lase în pace. Dar nu aveam destulă putere pentru acest pas, iar el încerca mereu în mod foarte hotărât să mă convingă că nu e o idee bună și că lucrurile se vor rezolva între noi. Mă supăra foarte tare gândul că deși știam că relația nu se îndreaptă într-o direcție bună, consumându-mă doar și îndepărtându-mă de mine însumi, totuși nu sunt destul de puternică să-i pun capăt’’, a mărturisit femeia.

”Iepurașule, gura îți făcea spume”

O altă fostă iubită a lui Bone Ferenc, care a avut cu acesta o relație mai lungă, a spus că partenerul de viață a încercat, la un moment dat, să-i ia viața, dar a renunțat în momentul în care a văzut că și-a pierdut cunoștința.

”La începutul relației noastre, nu a fost agresiv și îmi amintesc de primele una-două uni ca fiind o perioadă frumoasă. De la început am avut foarte multă admirație pentru el, pentru cunoștințele sale, cultura sa, pentru modul în care gândea”, își amintește T.R., citată de dela0.ro.

Nu a durat însă mult și Bone a început să o bată constant.

”Îmi era rușine și, din dorința de a-l proteja, dacă după un astfel de incident îmi rămâneau urme, aveam grijă să le ascund de ceilalți. (…) Mi-a aruncat telefonul din mână și a început să mă lovească. A ajuns în spatele meu, m-a trântit la podea, m-a prins așa cum am descris mai sus și a început să mă sugrume. Când m-am trezit pe podeaua bucătăriei, la început nu știam unde mă aflu. (…) M-am dus cu greu în cameră și m-am culcat pe saltea, el a venit după mine și s-a culcat lângă mine. Cu părere de rău mi-a spus: «Iepurașule, aveai capul vânăt și gura îți făcea spume»”, a mai povestit aceasta.

Surse judiciare au declarat, pentru Gândul, că fostul asistent universitar ar fi afirmat în fața polițiștilor că o iubea pe Beata Molnar și voia să trăiască toată viața alături de ea. De aceea a cerut-o de soție, însă s-ar fi înfuriat foarte tare atunci când femeia l-a refuzat. Atunci și-ar fi pierdut cumpătul și a ucis-o.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult