Suspectul în cazul crimei din Bihor a fost arestat preventiv

Suspectul în cazul crimei din Bihor a fost arestat preventiv
Sursa: Antena3
Publicat: 27/05/2022, 15:03

Ferenc Boné, bărbatul acuzat că ar fi ucis-o pe Beáta Molnár, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, potrivit deciziei Tribunalului Cluj.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată în termen de 48 de ore de la pronunțare, potrivit portalului instanțelor de judecată.

„În temeiul art. 226 alin. 1 din Codul de procedură penală admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, prin urmare, în temeiul art. 202 alin. 1, 3 şi 4 lit. e, art. 223 alin. 1 lit. a şi alin. 2 din Codul de procedură penală dispune arestarea preventivă a inculpatului B. F. cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de omor prev. de art. 188 alin. 1 din Codul penal, cu aplic. art. 41 şi art. 43 alin. 1 din Codul penal, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 27.05.2022 şi până la data de 25.06.2022.

Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă în acest sens. În baza art. 272 din Codul de procedură penală stabileşte în favoarea Baroului Cluj suma de 313 lei cu titlu de onorariu pentru apărător din oficiu – av. Paşcui Gabriel Valeriu. În baza art. 275 alin. 3 din Codul de procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în cameră de consiliu, azi, 27.05.2022 ora 14.00”, a decis Tribunalul Cluj.

Beáta Molnár a fost găsită moartă pe un câmp

Beáta Molnár a fost găsită moartă, împachetată în mai mulți saci de gunoi, pe un câmp din județul Bihor. Se pare că aceasta a mers împreună cu iubitul ei, Boné Ferenc, într-o mică excursie. Bărbatul ar fi strangulat-o, iar apoi ar fi ascuns-o în spatele unei foste benzinării. Imediat după crimă, suspectul a mers să mănânce. Oamenii legii au dat în urmărire mașina acestuia.

Tânăra s-a urcat, sâmbătă, într-un autoturism la volanul căruia se afla iubitul ei, Boné Ferenc,  în vârstă de 43 de ani. În aceeaşi zi, cei doi ar fi mers în localitatea Răchiţele, din comuna Mărgău.

A doua zi, duminică, maşina fost văzută, în jurul orei 11.00, în localitatea Aleşd, judeţul Bihor, circulând pe direcţia Cluj-Oradea.

Bărbatul ar fi  strangulat-o pe iubita lui, apoi a adus-o într-un loc retras, în spatele unei foste benzinării, şi i-a acoperit corpul cu saci negri și cu crengi uscate. Femeia nu ar fi fost găsită daca polițiștii din comuna Borod nu ar fi periat foarte bine zona. Cadavrul era ascuns într-un loc plin de gunoaie.

Boné a fost reținut în Oradea, în cartierul Velența, aproape de gara CFR, unde dormea într-un vagon de tren dezafectat, potrivit presei locale.

Autoritățile susțin că au reușit să refacă traseul bărbatului cu ajutorul camerelor de supraveghere.