Un avocat suspendat de 18 ani, fără loc de muncă, „creierul” din spatele „caracatiței” de la ASSMB / „Cel mai înalt grad de pericol social din dosar”

Un avocat suspendat de 18 ani, fără loc de muncă, „creierul” din spatele „caracatiței” de la ASSMB / „Cel mai înalt grad de pericol social din dosar”
FOTO - Caracter ilustrativ
Publicat: 28/09/2023, 13:24

Silviu Stăncilă, avocat suspendat de 18 ani, care nu apare a fi angajat sau asociat la vreo firmă, ar fi „creierul” din spatele infracțiunilor de corupție de la Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB).

Informația reiese din motivarea  deciziei privind măsurile preventive față de inculpații din dosarul de la ASSMB. Conform documentului, suspectul de coordonarea activităților de corupție din dosar este Silviu Stăncilă, avocat suspendat de 18 ani, care nu apare a fi angajat sau asociat la vreo firmă, fiind cel care prezintă „cel mai înalt grad de pericol social” din dosar.

Acesta „trasează sarcini tuturor, solicită să fie informat cu privire la toate procedurile de achiziție publică derulate de ASSMB” și procură sume de bani de la societățile comerciale sau alte persoane pentru a-l mitui pe Cristian Plută, potrivit motivării, consultate de G4Media.

Instanța a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Silviu Stăncilă și a lui Cristian Plută, directorul adjunct de la ASSMB.

Stăncilă, o persoană discretă, dar care are foarte multă influență

„Cu privire la situația inculpatului Stăncilă Silviu, arată că, din probele administrate în cursul urmăririi penale, a rezultat că este o persoană discretă, dar care are foarte multă influență. De asemenea, potrivit verificărilor efectuate în bazele oficiale de date, rezultă că acesta are calitatea de avocat al Baroului București, aspect care a atras competența Curții de Apel București, fiind în prezent suspendat la cerere începând cu anul 2005, iar din anul 2005 până în prezent, inculpatul nu figurează că este angajat la vreo societate comercială, contrar susținerilor acestuia, nu figurează că este asociat sau administrat la vreo altă societate comercială”, arată sursa citată anterior.

Potrivit supravegherilor efectuate de ofițerii de poliție care au pus în aplicare mandatele de supraveghere tehnică, „rezultă că acesta se întâlnește zilnic, în municipiul București, cu diverse persoane care par să aibă posibilități financiare peste medie. De asemenea, solicită a se avea în vedere faptul că, cu privire la fapte reținute, din probele administrate, rezultă că inculpatul Stăncilă Silviu, prin intermediul inculpatului Plută Cristian și inculpatului Ion Cristian, a reușit să aibă acces la toate procedurile de achiziție publică care erau planificate de ASSMB.

În urma efectuării percheziției domiciliare și asupra autoturismului pe care îl folosește, au fost descoperite numeroase documente emise de ASMB, spitale din București sau societăți comerciale în legătură cu instituțiile publice respective. Totodată, la percheziții au fost descoperite în autoturismul folosit de inculpat sume mari de bani în lei și în euro. Documente și sumele de bani ridicate la percheziție întăresc probatoriul administrat. Cu atât mai mult cu cât acesta a spus că nu are nicio legătură oficială cu ASSMB, s-au descoperit aceste înscrisuri și care dovedesc implicarea acestuia în afacerile ilegale, practic în deturnarea funcțiilor publice pe care partea dintre inculpați le dețineau în scopurile lor personale, pentru a folosi banii de care trebuiau să fie folosiți pentru spitale și pacienți în folosul lor personal”, conform motivării instanței de judecată.

„Stăncilă Silviu prezintă cel mai înalt grad de pericol social în raport cu ceilalți inculpați din dosar”

„Din acest punct de vedere, conduita infracțională a inculpatului Stăncilă Silviu prezintă cel mai înalt grad de pericol social în raport cu ceilalți inculpați, întrucât aceasta de sfaturi judiciare celorlalte persoane implicate, le învață cum să comită infracțiuni în legătură cu achizițiile publice, fără să fie prinși de organele judiciare”, potrivit documentului citat anterior.

Conform publicației Libertatea, mașina folosită de Silviu Stăncilă este înamtriculată de o firmă controlată de ginerele fostului ministru al Afacerilor Interne Vasile Blaga.

Vă recomandăm să citiți și:

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Meteorologii Accuweather anunță o vară ciudată în România. Temperaturi anormale în București
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani! Viața grea de după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Cu 10 lei poți să trăiești cu ochii tăi o călătorie splendidă în trecut. Istoria...
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Minunea din grădina unui sătmarean. Fructele sale ajung să cântărească şi 140 de grame şi...
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Accident sau sinucidere? Un bărbat a decedat în a treia zi de Paște, după ce...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
Adevărul despre FIOROȘII T-REX! S-a aflat ABIA ACUM
S-a stabilit deja că VA FI INTERZIS definitiv. Ordinul a venit direct la UE
Un leac face mari minuni. Ajută după mesele încărcate de Paște
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Pepe, mesaj cu subînțeles pentru Raluca Pastramă? Artistul stârnește controverse cu noua piesă „Pasăre de...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Satelitul care a orbitat Pământul nedetectat timp de 25 de ani