Avocații lui Donald Trump, discuție ”productivă” cu procurorii: ”O inculpare a mea nu ar face decât să distrugă şi mai mult naţiunea noastră”

Avocații lui Donald Trump, discuție ”productivă” cu procurorii: ”O inculpare a mea nu ar face decât să distrugă şi mai mult naţiunea noastră
Donald Trump: ”O inculpare a mea nu ar face decât să distrugă şi mai mult naţiunea noastră"
Publicat: 28/07/2023, 08:26
Actualizat: 28/07/2023, 08:30

Fostul președinte american Donald Trump – favorit în cursa pentru desemnarea candidatului Partidului Republican în scrutinul prezidenţial care va avea loc în anul 2024 – a fost inculpat într-un dosar referitor la gestionarea documentelor clasificate după încheierea mandatului La Casa Albă. Mai mult, Trump este inculpat și într-un dosar din New York, acuzațiile referindu-se la ”presupuse fraude cu fonduri electorale”, inclusiv prin efectuarea de ”plăţi ilegale” către o actriţă de filme pentru adulţi, Stephanie Clifford – nume de scenă ”Stormy Daniels -, în campania electorală din anul 2016.

Cu o săptămână în urmă, alți ”nori negri” s-au strâns deasupra fostului președinte american, acesta declarând că a primit o scrisoare oficială din partea procurorului special Jack Smith și că este vizat de investigația unui juriu federal care analizează violențele de la Capitoliu, din luna ianuariea anului 2021.

”Mi s-a transmis că sunt vizat de investigaţia unui juriu federal privind violenţele din 6 ianuarie şi că am la dispoziţie un timp foarte scurt, patru zile, pentru a mă prezenta la instanţă, ceea ce înseamnă aproape de fiecare dată detenţia temporară şi inculparea”, a spus Donald Trump, potrivit Mediafax.

Avocaţii lui Trump şi mulţi dintre colegii din Partidul Republican consideră că, însă, că nu este vorba decât despre ”dosare politice”.

Donald Trump: ”Nu am făcut nimic rău”

Joi – 27 iulie 2023 -, Donald Trump a postat un mesaj pe platforma Truth Social, afirmând că avocații săi au avut o întâlnire ”productivă” cu procurorii. Națiunea americană ar fi ”distrusă” de o nouă inculpare a lui Donald Trump, s-a mai menționat în acest mesaj.

”Avocaţii mei au avut o întâlnire productivă în această dimineaţă la sediul Departamentului Justiţiei, unde au explicat detaliat că nu am făcut nimic rău, am primit consiliere din partea multor avocaţi, iar o inculpare a mea nu ar face decât să distrugă şi mai mult naţiunea noastră”, a declarat Donald Trump în mesajul postat pe platforma Truth Social.

Avocaţii au fost înştiinţaţi că trebuie să se aştepte la inculparea lui Donald Trump de către juriul unei instanţe federale

Surse judiciare citate de televiziunile CNBC şi ABC News au declarat că avocaţii lui Donald Trump au fost înştiinţaţi de procurori să se aştepte la inculparea acestuia pentru ”eforturile de anulare a rezultatului scrutinului prezidenţial din 2020”.

Todd Blanche şi John Lauro – avocaţii lui Donald Trump – s-au întâlnit în Washington D.C., cu asistenţii procurorului special Jack Smith.

Procurorul general al SUA, Merrick Garland, i-a încredinţat procurorului special Jack Smith, în anul 2022, investigaţia privind presupusele acţiuni ale lui Donald Trump şi ale colaboratorilor acestuia prin care ar fi obstrucționat transferul constituţional de putere după scrutinul prezidenţial din 2020, câştigat de Joseph Biden.

Ancheta respectivă vizează presupuse acţiuni de blocare a procedurilor de validare a rezultatului scrutinului prezidenţial în Colegiul Electoral Federal şi în Congresul SUA, inclusiv prin violenţele care au avut loc în data de 6 ianuarie 2021 la Capitoliu.


Citește și:

Nicușor Dan, acuzat de ”favoritism”! Doi donatori din campania sa au primit contracte și funcții după ce a devenit primar general

EXCLUSIV| Codul Administrativ, încălcat de Nicușor Dan! Proiect de HOTĂRÂRE cu risc de seism. Avocat: ”Cartoful fierbinte, pasat primarilor de sector”

Profesorul Boris Kagarlitsky, sociolog rus anti-război, arestat preventiv și acuzat de ”justificarea terorismului” după o analiză publicată online

Presupusul criminal al activistului Oleg Horjan, ”identificat” de Tiraspol, nu are statut de suspect la Chișinău: ”Sunt în Europa de două luni!”

Anchetă a Comisiei de Afaceri Externe a Marii Britanii: ”Grupul Wagner să fie inclus pe lista organizațiilor teroriste”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate și a calculat câți bani a pierdut....
Meteorologii Accuweather anunță o lună mai istorică, în România. Vreme extremă în București
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
BREAKING | Florin Piersic a fost operat de urgență, după ce i s-a făcut rău...
Florin Piersic, OPERAT de urgență! Diagnosticul pus de medici, după ce i s-a făcut rău
Florin Piersic, operat de urgenţă. Marele actor s-a simţit rău în timpul unui spectacol la...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Incendiu de proporții în Capitală. O clădire din sectorul 1 a ars din temelii. Ce...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
URMĂRI groaznice după un simplu transplant de organ! 89% dintre oameni...
INTERZIS total în noaptea de ÎNVIERE. Regulile au fost anunțate chiar astăzi, 30 aprilie
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Nu există măreție fără familie". Visul lui Maluma a devenit în sfârșit realitate. Ipostaza emoționantă...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Test de cultură generală. Ce înseamnă acronimul NASA?