Presupusul criminal al activistului Oleg Horjan, ”identificat” de Tiraspol, nu are statut de suspect la Chișinău: ”Sunt în Europa de două luni!”

Presupusul criminal al activistului Oleg Horjan, ”identificat” de Tiraspol, nu are statut de suspect la Chișinău: ”Sunt în Europa de două luni!”
Activistul Oleg Horjan a fost asasinat în data de 17 iulie 2023

Alexandru Duminică, bărbatul prezentat de autoritățile de la Tiraspol drept principalul suspect în cazul asasinării activistului moldovean Oleg Horjan, se afla în străinătate de două luni, iar ancheta paralelă – desfășurată la Chișinău și Tiraspol – oferă, deocamdată, concluzii contradictorii.

Oleg Horjan – liderul opoziției din așa-numita Republică Moldovenească Nistreană – a fost asasinat în data de 17 iulie 2923, în locuința sa dintr-o localitate din apropierea Tiraspolului. Încă din primele momente ale anchetei, semnele de întrebare și-au făcut apariția, iar multe dintre ele nu au primit, încă, răspunsuri.

Cert este că Tiraspolul a anunțat că a fost identificat ”suspectul principal”, în persoana lui Alexandru Duminică, originar din Dubăsari, fotografia acestuia fiind făcută publică și transmițându-se că este solicitat sprijinul poliției din Republica Moldova pentru prinderea sa.

Surpriză, însă! Mihai Popșoi, vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, a declarat că Alexandru Duminică nu se afla în țară la momentul crimei – alte detalii AICI -, iar anunțul făcut de Tiraspol pare a fi fost ”construit” pe o bază șubredă.

După ce, luni, Comitetul de anchetă de la Tiraspol a anunțat că are un suspect în cazul omorul liderului comuniștilor din regiunea transnistreană, Oleg Horjan, Procuratura pentru cauze speciale a anunțat, marți, că a retras dosarul de la Bender la decizia Procurorului general interimar. Purtătorul de cuvânt al PCCOCS a mai declarat că există o listă de suspecți în acest caz, dar nu pot fi oferite alte detalii.

”Nu aveam cum să trec granița”

Potrivit stiri.md, Alexandru Duminică nu este inclus pe lista de suspecți de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) din Republica Moldova.

Cel care a transmis această informație a fost  Emil Gaitur, purtător de cuvânt al PCCOCS. Mai mult, însuși Alexandru Duminică a declarat, conform News Maker, că este plecat din țară de două luni și nu avea cum să treacă granița pentru a-l ucide pe Oleg Horjan.

”Am fost în Europa, sunt aici de două luni. Nu aveam cum să trec granița, aceasta nu este granița transnistreană, care poate fi trecută pe jos”, a declarat Alexandru Duminică.

La Tiraspol, Andrei Duminică este principalul suspect în cazul asasinării lui Oleg Horjan și a fost dat în urmărire generală. Concluzia anchetatorilor ar fi fost trasă pe baza rezultatelor unui control medico-legal, a declarat Veaceslav Brînzari, președintele Comitetului de investigație.

Acesta a mai adăugat că persoana căutată și-a executat o pedeapsă cu închisoarea în același penitenciar ca și Oleg Horjan, atunci când acesta a fost condamnat pentru organizarea unui miting neautorizat, la Tiraspol, în anul 2023.


Citește și:

Anchetă a Comisiei de Afaceri Externe a Marii Britanii: ”Grupul Wagner să fie inclus pe lista organizațiilor teroriste”

Vadim Ostanin, fost colaborator al lui Navalnîi, condamnat la 9 ani de închisoare pentru ”extremism”. Memorial: ”Este prizonier politic”

EXCLUSIV | Au plătit pentru îngrijire, au primit tortură și înfometare. Anchetă pentru înșelarea familiilor bătrânilor din ”azilele groazei”

Procurorii ruși cer 20 de ani de închisoare pentru Alexei Navalnîi, acuzat de ”extremism”: ”Rusia mea s-a prăbușit!” / Când va fi dată sentința

EXCLUSIV| Un al doilea Parchet știa de patru luni de azilele groazei. Cum s-a plimbat de la Corpul de control la procurori prima plângere către Ciucă

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Reghecampf dă de pământ cu Anamaria Prodan. Declarații incendiare făcute de fostul soț
FOTO. Imaginile anului cu romanticul Ilie Năstase în timp ce își sărută cu foc soția!...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au...
Declarații cutremurătoare făcute de mama lui Sebastian Olariu, tânărul ucis în accidentul de la 2...
Veste mare în showbiz! Este ÎNSĂRCINATĂ pentru prima dată. Vestea i-a uimit pe toți, deși...
Cea mai puternică furtună solară din ultimii 20 de ani loveşte Pământul. Cum ar putea afecta...
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
S-a aflat cauza morții lui Bogdan, asistentul veterinar găsit fără suflare în propria mașină. Ce...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Raportul lui Blinken este aşteptat să critice Israelul şi nu ar încălca termenii referitori la...
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
Românii, obligați să dea BANII ÎNAPOI. Vor plăti integral, plus 15%. Iohannis a semnat azi
Terenuri în centrul Capitalei, la preț de chilipir. ANAF scoate la licitație bunurile Elenei Udrea
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile...
Când vine vara în România! Anunțul ANM
Cum a reacționat soția lui Vali Vijelie, după ce a ascultat melodia „Să iubești două...
Ce tematică deosebită au ales Oana Mosneagu și Vlad Gherman pentru nunta lor: "Suntem absolut...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
Albinele au abilități impresionante! Ce au descoperit cercetătorii?