Beatrice Mahler, despre redeschiderea școlilor: Profesorii trebuie să fie cei pe care ne bazăm și un exemplu pentru elevi

Publicat: 02 02. 2021, 22:55
Actualizat: 06 04. 2021, 14:34

Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, a declarat, marți seară, că redeschiderea unităților de învățământ este un pas firesc care trebuie făcut, însă este foarte important ca profesorii să vegheze la respectarea regulilor și să dea un exemplu pozitiv elevilor.

Este normal să meargă copiii la școală și este drumul către normalitate”

„Ca mamă, mă bucur că începe școala. Este normal să meargă copiii la școală și este drumul către normalitate. Ca medic, sunt convinsă că cei care au luat acestă decizie au analizat toate datele. La Instituitul Marius Nasta, numărul de pacienți care se internează este mai mic, iar în ultima săptămână am constat o scădere a cazurilor severe”.

În orice scoală profesorul este exemplul pentru elevi”

Managerul Institutului „Marius Nasta” a subliniat că „testarea trebuie să rămână o prioritate pentru că este singura modalitate în care putem să avem un reper real al modului în care trebuie să organizăm nu doar începerea scolii, ci și celelalte activități”.

„Testarea trebuie să rămână o prioritate pentru că este singura modalitate în care putem să avem un reper real al modului în care trebuie să organizăm nu doar începerea scolii ci și celelalte activități.

Este important ca mai ales odată cu deschiderea școlilor să nu uitam că regulile pe care le-am repetat de atâtea ori trebuiesc respectate. Profesorii trebuie să fie cei pe care noi, părinții, ne bazam atunci când vorbim de reguli. În orice scoală profesorul este exemplul pentru elevi”, a declarat medicul”.

Scenariile de redeschidere a școlilor

Președintele Klaus Iohannis a prezentat cele trei scenarii, după o întâlnire la Cotroceni cu premierul și miniștrii Sănătății și Educației.
Scenariul verde:
  • Toți elevii și copii de la grădinită se întorc în unitățile de învățământ.
Scenariul galben:
  • Copiii de grădiniță, elevii din clasele I-IV, a VIII-a și a XII-a se întorc în unitățile de învățământ, restul online.
Scenariul roșu:
  • Copiii de grădiniță și cei din clasele I-IV merg la școală, restul urmând cursuri online.
Ce înseamnă scenariul verde, galben sau roșu în cazul deschiderii școlilor?
  • Scenariul verde – rata de infectare între 0 și 1 la mia de locuitori
  • Scenariul galben – rata de infectare între 1 și 3 cazuri la mia de locuitori
  • Scenariul roșu – rată de infectare între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori
La acest moment, Capitala se încadrează în „scenariul gelben”, adică vor merge fizic la cursuri doar copiii de grădiniță, elevii din clasele 0-IV și cei care vor susține examene, adică elevii din clasele a VIII-a și a XII-a. Marți, rata de infectare cu noul coronavirus a scăzut, din nou, sub 2 în București.