CAPCANE din cuie, descoperite într-o pădure frecventată de turiști, în Gorj

Publicat: 25 09. 2023, 10:48
Sursa foto: Profimedia Images - Caracter ilustrativ

Într-o pădure din comuna Arcani, județul Gorj, au fost descoperite capcane din cuie amplasate în rădăcinile de la suprafață ale unui drum forestier frecventat de turiști.

Până la această oră nu a fost găsită persoana care a plasat aceste capacane  deosebit de periculoase, însă polițiștii îl caută în continuare. Turistul care a dat peste ele în timpul unei drumeții a îndoit o parte din cuie pentru a preveni eventuale răniri. Acesta trage un semnal de alarmă celor care se aventurează în drumeții prin aceste păduri să fie foarte atenți pe unde calcă.

Avertizarea vine în contextul în care zona este populară printre culegătorii de ciuperci și iubitorii de plimbări în natură. Totuși, nu există nicio semnalizare care să atenționeze asupra acestor capcane sau să interzică accesul în pădure.

„Mare grijă în pădurea din localitatea Arcani. Pe drumurile forestiere de acces au fost „montate cuie”. Zona este cunoscută culegătorilor de ciuperci și persoanelor care preferă plimbările în natură. Nu există nicio pancartă care să anunțe astfel de capcane sau care să interzică accesul în pădure. Singurele elemente de informare existente sunt cele care îndeamnă la păstrarea curățeniei în pădure. Atât!

Sursa foto: gds.ro – Captura foto

Domnii care montează astfel de capcane ar trebui să fie interesați de prinderea/depistarea celor care aruncă gunoaie in padure și, mai ales, de montarea elementelor de avertizare la intrarea în pădure. Mă gândesc la faptul că o familie poate merge in pădure, la plimbare, pe acel drum forestier, cu un copilaș de 4-5 ani care, în timp ce aleargă și se bucură de natură, poate cădea peste astfel de cuie. Cine ar răspunde pentru o astfel de nenorocire?

De asemenea, mă întreb dacă animalele sălbatice nu sunt afectate de astfel de practici?! Rușine celor care nu se gândesc la ce nenorociri se pot întâmpla din cauza unor astfel de practici”, spune tânărul care a făcut descoperirea, potrivit gds.ro.