Cât a plătit o tânără pentru două porții de pomana porcului la Târgul de Crăciun din Piața Constituției. „Bătaie de joc!” | VIDEO

Publicat: 03/12/2022, 16:25

Bucureștiul nu are un Târg de Crăciun de anvergura celui de la Budapesta, că de Viena nici nu putem vorbi, dar se poate lăuda că, la nivel de prețuri, rivalizează, ba chiar le și întrece pe cele două. Românii care de Ziua Națională au căutat să se distreze în centrul Capitalei mai mult s-au enervat din cauza „scorurilor” practicate de comercianți, după cum înțelegem urmărind postările de pe social media.

De exemplu, o tânără care a venit la Târgul de Crăciun din Piața Constituției a avut un șoc când a trebuit să plătească pentru două porții de pomana porcului, una de cartofi și un pahar cu vin fiert.

„Nu o să vă vină să credeți, dar …88 de lei!”

Peste 25.000 de români au venit în 30 noiembrie la Târgul de Crăciun din „Constituției”, iar printre ei și o tânără care și-a exprimat indignarea pricinuită de prețurile practicate. Ea a postat pe TikTok un videoclip în care arată cât a plătit  pentru o porție de cartofi, două de pomana porcului și un pahar cu vin fiert.

„Băi, fraților, veniți în Târgul de Crăciun, la Constituției, și mâncați așa ceva de 88 de lei! Nu o să vă vină să credeți, dar tot ce este aici, aproape neatins, că am luat doar două guri… 88 de lei! Bătaie de joc!”, a răbufnit tânăra pe TikTok.

Alte prețuri la Târgul de Crăciun din Piața Constituției

Chiar dacă organizatorii s-au lăudat cu prețuri decente la Târgul de Crăciun din Piața Constituției, realitatea este cu totul alta.

Mâncarea costă cel mai mult și vedem asta din prețul cerut pentru o porție de pastramă de oaie – 16 lei/100 grame. Tot pentru 100 de grame de coaste porc, un vizitator plătește 14 lei. Gogoșile simple se vând cu 15 lei (6 buc.), iar cele umplute cu gem sau brânză (dulce ori sărată) ori plăcintele tradiționale costă chiar și 15 lei bucata. Vinul fiert se vinde cu 10 lei paharul, iar o sticlă de apă, cu 6 lei.

Cine vrea să se dea în roata panoramică are parte de o priveliște superbă, e drept, dar distracția îl costă 25 de lei. În fine, accesul pe patinoarul improvizat la Târgul de Crăciun din Piaţa Constituţiei costă 20 de lei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase