Cât câștigă un angajat în România. Orașele unde se înregistrează cele mai mari salarii medii

Cât câștigă un angajat în România. Orașele unde se înregistrează cele mai mari salarii medii
Cât câștigă un angajat în România. Orașele unde se înregistrează cele mai mari salarii medii / Foto: Pixabay
Publicat: 10/06/2021, 09:25

Un angajat din București câștigă, în medie, 4.700 lei net lunar, iar în Capitală, Cluj, Timiș, Ilfov și Iași sunt cele mai mari salarii medii în martie.

În aceste zone, angajații câștigă, în medie, între 3.500 și 4.700 lei net pe lună, conform datelor ZF, citate de alephnews.ro.

Cu un salariu mediu de 720 de euro net pe lună, un angajat din România câștigă de patru ori mai puțin decât media salarială a tuturor țărilor UE.

Salarii mai mari: S-a dat drumul la recrutări

Pe de altă parte, salariile vor fi tot mai mari, deoarece angajatorii au reluat recrutările atât pe plan intern, cât și pe plan extern.

București, Cluj, Timiș, Ilfov și Iași sunt zonele cu cele mai mari salarii medii în luna martie 2021.

Aici angajații câștigă, în medie, între 3.500 și peste 4.700 lei net pe lună.

Cât câștigă în medie un angajat din Capitală

Un angajat din București a câștigat, în medie, 4.700 lei net în martie 2021, cu 400 lei mai mult față de perioada similară a anului trecut. Asta reprezintă o creștere de 8%.

Românii cu o educație mai bună au migrat spre Capitală pentru salarii mai mari și pentru a-și dezvolta cariera, a declarat Florin Godean, country manager la Adecco România și Ungaria.

În ultimul an, cel mai mult au crescut salariile angajaților din Brașov, Iași, Bihor, Timiș, cu accentul pus pe industriile IT&C și Telecomunicații.

Ce amenzi riscă o instituție de stat care are angajați cu pensie și salariu simultan. Anunțul ministrului Muncii

Ministrul Muncii Raluca Turcan a anunțat miercuri, 9 iunie, faptul că proiectul de lege care reglementează condițiile în care angajații își pot prelungi, la cerere, viața activă până la vârsta de 70 de ani a fost adoptat de Guvern. Acesta prevede amenzi mari pentru instituțiile de stat care nu își respectă obligațiile, potrivit proiectului.

Raluca Turcan a transmis pe contul oficial de Facebook faptul că, potrivit proiectului menționat, angajatorii riscă amenzi de 10.000 de lei sau chiar 100.000 de lei dacă nu își respectă obligațiile.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult