Nu e o EROARE! Cu câți lei a ajuns să se vândă un pachet de unt românesc, în Mega Image

Publicat: 09 02. 2024, 10:59
Actualizat: 09 02. 2024, 11:02

Nu e o eroare! Cu câți lei a ajuns să se vândă un pachet de unt românesc, distribuit de „Gusturi Românești”, în magazinele Mega Image.

Culmea este că prețul cu care se vinde un pachet de unt românesc este mai mare comparativ cu cel importat din Italia!

Cu câți lei a ajuns să se vândă un pachet de unt românesc, în Mega Image

Un pachet de unt românesc a ajuns să se vândă în magazinele Mega Image cu suma de 12,69 de lei.

Prețul e chiar mai mare față de cel al unui unt din Italia, care se comercializează cu 11,69 de lei.

„Plafonarea adaosului comercial la unt face minuni! La Mega Image, pachetul de unt din Italia de 200 grame cu 83% grăsime este mai ieftin decât pachetul de unt din România cu 80% grăsime!!! Oare de ce?”, conform unui mesaj postat pe Facebook de Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România.

Nu e o eroare! Cu câți lei a ajuns să se vândă un pachet de unt românesc, în Mega Image

România, printre cele mai scumpe țări de trăit din lume. Suntem în frunte la scumpiri și în coada clasamentului la salarii

Apar noi studii care confirmă ceea ce românii știu deja și o simt zilnic – trăim într-o țară scumpă și avem printre cele mai mici salarii. Cea mai nouă analiză în domeniu arată cum au evoluat lefurile și prețurile produselor alimentare de bază în 67 de state de pe glob.

Scopul studiului a fost să arate dacă, în funcție de coșul de cumpărături zilnic, oamenii se pot întreține din veniturile lunare.

Cei mai mulți români ar răspunde că nu, iar în această categorie intră, în primul rând, pensionarii (dar nu cei „speciali”!). De la o lună la alta, românii se împrumută pentru a-și plăti facturile și a cumpăra medicamente, iar hrana este lăsată la urmă.

În prezent, salariul minim net în România este de 2.079 de lei. Datele statistice spun că a crescut în ultimele 12 luni cu 9,5%.

Așa o fi, dar nici facturile la utilități n-au dat înapoi, ca să se simtă această creștere. Dimpotrivă, spun oamenii de rând, cei care resimt cel mai puternic povara cheltuielilor de întreținere. (Citește mai multe detalii despre acest subiect aici…)