Câteva sute de ucraineni și-au stabilit domiciliul într-o comună din Botoșani în mai puțin de o lună

Publicat: 23 02. 2022, 15:54
Sursa foto: botosaninews.ro

Numărul ucrainenilor care au decis să își stabilească domiciliul în comuna Vârfu Câmpului din județul Botoșani a început să crească tot mai mult în ultima perioadă, în contextul tensiunilor dintre Kiev și Moscova.

Astfel, numărul de locuitori crește tot mai mult de la o lună la alta în această comună, cu toate că populația stabilă a localității este una constantă, după cum informează Știrile Pro TV.

În mai puțin de o lună, numărul de locuitori din comuna Vârfu Câmpului din județul Botoșani a crescut cu aproape 300, de la 9.136 la 31 ianuarie 2022, la 9.412 pe 22 februarie.

Cu toate acestea, creșterea este una artificială, în contextul în care doar 3.622 de cetățeni români populează această localitate, informează sursa citată.

Comuna din Botoșani are un număr mare de rezidenți din Ucraina

Primarul comunei spune că într-o singură zi, în localitate aua fost înregistrați șapte ucraineni care au solicitat reședință în Vârfu Câmpului, iar numărul acestora este în creștere.

„Într-o singură zi am avut şapte cetăţeni ucraineni care au solicitat reşedinţă definitivă în Vârfu Câmpului. Sunt mulţi în ultima vreme. Nu ştiu câţi sunt exact, dar oricum sunt cu zecile şi cu sutele într-o săptămână. Vin şi îşi fac documentele şi se mută pe Vârfu Câmpului. Este legat de situaţia conflictuală ruso-ucraineană. Probabil îi sperie şi ei caută să plece cât mai mulţi”, a afirmat primarul comunei.

Vârfu Câmpului este o comună care se află în partea de Nord-Vest a judeţului Botoşani, la aproximativ 30 de kilometri de Vama Siret de la frontiera româno-ucraineană.

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, a afirmat marți – în fața jurnaliștilor – că România poate primi  500.000 de refugiați din Ucraina, dacă e nevoie, deși țara noastră nu se așteaptă la fluxuri majore de refugiați, în cazul în care Rusia invadează Ucraina. Ministrul a mai spus că românii nu trebuie să se teamă, în contextul unui conflict armat.