Ce a declarat agentul de poliție în cursul anchetei accidentului din Bulevardul Laminorului. De ce a împins victima cu piciorul (SURSE)

Ce a declarat agentul de poliție în cursul anchetei accidentului din Bulevardul Laminorului. De ce a împins victima cu piciorul (SURSE)
Foto - Mihai Pop/Gândul
Publicat: 15/01/2022, 16:39
Actualizat: 15/01/2022, 17:08

Informațiile pe surse judiciare obținute de Gândul devoalează detalii din declarația dată de agentul care se face vinovat de accidentarea mortală a micuței Raisa și rănirea celeilalte fetițe, pe trecerea de pietoni de pe Bulevardul Laminorului din București.

Acesta ar fi spus anchetatorilor că le-a văzut pe cele două fetițe în ultimul moment pentru că, din sens opus, venea un autobuz, iar ele traversau prin spatele lui.

De asemenea, agentul a susținut că nu a încercat să mușamalizeze cazul, pentru că el este primul care a sunat la numărul de urgență 112 și că a fost șocat. Referitor la faptul că a împins cu piciorul victima, agentul de poliție a explicat că – dată fiind starea de șoc în care se afla –  nu mai știe cum a reacționat.

Legat de geaca civilă cu care a fost îmbrăcat imediat după accident, polițistul anchetat a subliniat că un coleg a fost cel care a venit și i-a dat acea geacă mai groasă pentru că el tremura, efectiv, după ce a văzut tot ce s-a întâmplat.

Ce au surprins camerele de supraveghere

În imaginile surprinse de o cameră de supraveghere din zonă și obținute de Gândul, se poate observa că agentul de poliție care conducea autospeciala circula cu viteză.

Fetița de 11 ani a fost lovită în plin și a fost aruncată la câțiva zeci de metri de trecerea de pietoni unde a fost acroșată de agentul poliției.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei, Diana Sarca, a declarat că nu știe dacă polițistul se afla în misiune sau nu, iar toate detaliile referitoare la acest caz vor fi furnizate după finalizarea anchetei.

Nouă apeluri la 112 după ce polițistul le-a lovit cu mașina pe cele două fete

Primul apel la 112 după ce o mașina Poliției Capitalei a lovit în plin cele două fete care traversau strada a fost primit de la șoferul care a produs accidentul, apoi, timp de 13 minute, s-a sunat de alte opt ori la numărul unic de urgență, pentru intervenția echipajelor medicale, potrivit datelor Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS), transmise la solicitarea Gândul.

Una dintre fetele lovite de polițist cu mașina a decedat la scurt timp după accident, iar cealaltă a fost rănită, fiind dusă la spital.

”În urma verificărilor efectuate în baza de date a Centrului Unic pentru Apeluri de Urgență 112 București-Ilfov, pentru accidentul rutier petrecut pe Str. Laminorului din București, în data de 13 ianuarie 2022, au fost identificate nouă apeluri care anunțau acest eveniment, a comunicat STS, pentru Gândul.

  • Primul apel a fost primit la 112 la ora 13:32:15, de pe telefonul șoferului implicat în accident, ”care s-a recomandat ca fiind polițist”, a precizat STS.
  • Ulterior, au mai fost primite alte opt apeluri în legătură cu accidentul, la orele 13:33:17, 13:33:30, 13:34:03, 13:35:35, 13:35:41, 13:37:23. 13:38:46 și 13:45:33.

După primul apel la 112, informațiile despre accident au fost transmise Serviciului de Ambulanță, ISU-SMURD, Poliției și Jandarmeriei, care au trimis echipaje pe Bulevardul Laminorului.

Adina Anghelescu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat mai mult
Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Patru sulițe aborigene, returnate Australiei după 250 de ani