Avocatul familiei Raisei, fetița ucisă pe trecerea de pietoni, despre stadiul anchetei: Mai mulți polițiști vor fi audiați. Sunt multe elemente care ar trebui clarificate

Avocatul familiei Raisei, fetița ucisă pe trecerea de pietoni, despre stadiul anchetei: Mai mulți polițiști vor fi audiați. Sunt multe elemente care ar trebui clarificate
Sursa: Facebook
Publicat: 15/01/2022, 14:43

Adrian Cuculis, avocatul familiei Raisei, fetița ucisă pe trecerea de pietoni, a vorbit despre stadiul anchetei și spune că mai mulți polițiști vor fi audiați, în aces dosar. „Sunt multe elemente care ar trebui clarificate”, a punctat el.

„Ancheta se desfășoară pe repede înainte, pentru că s-au făcut mai multe audieri. Eu am participat aseară la prima audiere – a fost audiată acea doamnă care lucra la magazinul din colț și de fapt informațiile că a fost mutată cu bocancul s-au transformat din informații de presă în probe în dosar”, a spus Adrian Cuculis, la Antena 3.

El a adus în discuție și varianta conform căreia, polițistul a împins-o cu piciorul pe fetiță pentru a vedea dacă a murit.

„Martorul spunea că fetița era inconștientă și nu mișca și a observat cu polițistul a mers fetiță pe care a mișcat-o cu bocancul și a întors-o pe o parte. Apoi au venit doi bărbați care l-au întrebat pe polițist de ce mișcă victima și i-au spus să sune la Salvare”, a adăugat apărătorul familiei fetiței care și-a pierdut viața.

El punctează că sunt multe elemente care trebuie să fie clarificate de ancheta penală.

„Apare în declarația martorei un Duster alb în care a fost urcat polițistul cu alți polițiști, care și ei la rândul lor vor trebui audiați. După ce s-au inflamat spiritele acel Duster a plecat. Deci, sunt multe elemente care ar trebui clarificate”, conchide avocatul.

Răspunsul șocant al șefului Poliției Capitalei când este întrebat de ce colegii i-au schimbat haina polițistului după accidentul în care a omorât-o pe Raisa

Șeful Poliției Capitalei, Bogdan Berechet, a răspuns jurnaliștilor care au încercat să clarifice gestul colegilor polițistului de a-l acoperi cu o altă haină, imediat după accidentul în care Raisa și-a pierdut viața. Berechet spune că „s-a încercat protejarea sa” având în vedere temperaturile de afară și nicidecum o mușamalizare, așa cum s-a vehiculat în rândul opiniei publice.

„Având în vedere temperaturile de afară, să știți că s-a încercat cumva protejarea polițistului. Nu s-a încercat sub nicio formă… (n.r. mușamalizarea identității) Să nu aveți vreo rezervă cu privire la faptul că polițiștii care au ajuns primii la fața locului au încercat acest lucru”, a spus Berechet.

Procurorul a dispus vineri control judiciar pentru 60 de zile

Șeful Poliției Capitalei, Bogdan Berechet, și şeful Direcţiei Cabinet din cadrul Poliţiei Române, Georgian Drăgan, au făcut declarații, vineri seară, în privința celor două spețe care au ținut atenția opiniei publice în ultimele zile: copila de 11 ani care a murit după ce a fost lovită de o mașină de poliție și taximetristul ucis în Bolintin Vale (Giurgiu).

„Cu privire la evenimentul produs ieri, polițiștii și procurorul de caz au demarat imediat cercetări. În urma administrării probatoriului, procurorul a dispus astăzi control judiciar pentru 60 de zile. Conform statutului polițistului, am dispus retragerea sa din funcție”, a declarat Șeful Poliției Capitalei.

În ceea ce privește informațiile din spațiul public conform cărora purtătorul de cuvânt a transmis că polițistul era în misiune, fiind trimis pentru îndeplinirea atribuțiunilor de serviciu de către superiorul său nemijlocit. Șeful Poliției Capitalei a precizat că polițiștii se află în misiune atât timp cât se află în timpul programului.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Scandal în familia lui Mădălin Păduran, după înmormântare. Narcisa, iubita tânărului, acuzată că a deschis...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Vești TRISTE despre Kate Middleton! Starea de sănătate a Prințesei de Wales nu este deloc...
O nouă taxă ar putea mări preţul biletelor de avion. Pasagerii ar primi în schimb...
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a...
Pensii aproape duble după recalculare! Ce români vor trece de la 2.100 de lei la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
EȘEC răsunător pentru cea mai AȘTEPTATĂ misiune de la NASA
Locuința lui Salman Khan, ținta unui atac armat. Cum se simte marele actor
ȘOC ÎN PNL. A fost găsit spânzurat în casă
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13...
Cine este tânărul de 23 de ani care a încetat din viață într-un cumplit accident...
Patrick nu crede în atracția lui Robi față de Julia! Ce au spus Virginia și...
"Mie nu îmi place să ling, după ce am scuipat o dată". Gheorghe Turda, despre...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
NASA bate în retragere! Aducerea mostrelor de pe Marte costă prea mult