Ce au descoperit medicii legiști în cazul Sabinei, polițista găsită împușcată în cap

Ce au descoperit medicii legiști în cazul Sabinei, polițista găsită împușcată în cap
Publicat: 03/01/2022, 15:05
Actualizat: 03/01/2022, 15:52

Medicii legiști au stabilit primele concluzii în ceea ce privește cauza morții polițistei din Brașov. Rezultatele preliminare ale necropsiei au demonstrat că femeia s-a sinucis după ce și-a lipit țeava pistolului de tâmpla dreaptă. Urmele de pulbere arsă care i-au fost găsite pe mână au dovedit, fără dubii, că ea este persoana care a apăsat pe trăgaci, spun surse judiciare pentru Gândul.

Potrivit surselor mai sus citate, polițista și-ar fi tras glonțul în tâmpla dreaptă. Ulterior, glonțul a ieșit prin tâmpla stângă, după care s-a înfipt în perete. Mai mult, oamenii legii au identificat pe mâna Sabinei praf de pușcă, tânără prezentând în jurul plăgii arsuri, potrivit surselor mai sus citate.

Ulterior, legiștii urmează să facă examenul histopatologic pentru a fi prelevate mostre din fiecare organ în parte. În urma acestei proceduri se va stabili dacă tânăra consumase vreo substanță.

Tânăra lucra în Poliție de la 1 iulie 2016, la început fiind încadrată cu gradul de agent de poliție și repartizată la IPJ Brașov, fiind numită în funcția de ajutor șef post la Postul de Poliție Comunală Bod. În perioada 2019 – 2021 și-a desfășurat activitatea în cadrul serviciului Resurse Umane, linia de muncă secretariat, documente clasificate și arhivă.

Anul acesta, pe 1 martie, a fost promovată în grad. În urma concursului susținut, a fost trecută în corpul ofițerilor de poliție, cu gradul profesional de subinspector de poliție, și numită în funcția de ofițer la Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității.

Mama tinerei nu crede că tânăra s-a sinucis

Sabina a ales să își pună capăt zilelor chiar în ziua în care ar fi împlinit 29 de ani. Ea s-ar fi certat cu soțul ei, iar apoi ar fi comunicat cu acesta doar prin mesaje. Speriat că nu mai răspunde la mesaje, bărbatul, însoțit de socrul lui, ar fi mers acasă și a descoperit că soția sa s-a împușcat în cap.

„El era în sufragerie, făcut ghem, şi avea aşa un plâns isteric”, a povestit mama fetei, despre soțul polițistei.

Mama tinerei polițiste din Brașov care s-ar fi sinucis cu arma din dotare spune că nu crede că aceasta a renunțat la viață din proprie inițiativă și nu exclude varianta unei crime.

Ea ar fi fost ultima care să facă gestul să se sinucidă”, a spus mama fetei, citată de reporterii Obervator.

Ce a scris în biletul de adio

La fața locului au fost găsite mai multe bilete de adio, scrise de polițista de 29 de ani. Potrivit medicilor, victima prezenta o plagă împuşcată în tâmplă, astfel că a murit pe loc.

„Au fost identificate la faţa locului mai multe înscrisuri din care rezultă nemulţumiri atât de ordin personal, cât şi de ordin profesional”, a spus, Claudiu Sandu, prim procuror parchetul de pe lângă tribunalul Brașov, citat de sursa precizată.

Ea era nemulțumită de anumite aspecte din actuala sa relație conjugală, dar, se pare, avea și traume care au marcat-o încă din copilărie. Părinții s-au despărțit când avea doi ani și a rămas în grija mamei până când a împlinit 18 ani.

De la vârsta majoratului, ea a locuit cu bunicii materni.

„Am avut noi un conflict, ea ambiţioasă, eu ambiţioasă, eu aşteptam să vină ea la mine, ea probabil să mă duc eu”, a povestit mama ei.