UPDATE – Cei doi frați de 3 și 5 ani, dispăruți de acasă și căutați cu elicopterul, au fost găsiți în viață

UPDATE - Cei doi frați de 3 și 5 ani, dispăruți de acasă și căutați cu elicopterul, au fost găsiți în viață
Un băiat de 5 ani și sora sa, în vârstă de 3 ani, au dispărut de acasă (FOTO: gds.ro)
Publicat: 03/06/2021, 15:52
Actualizat: 03/06/2021, 15:59

Cei doi fraţi din Caraș-Severin, în vârstă de 3 şi 5 ani, care au dispărut miercuri seară de acasă şi care au fost căutaţi de sute de forţe de ordine, câini de urmă şi chiar de un elicopter, au fost găsiţi la 8 kilometri de casă, a anunțat poliția.

UPDATE: „Copiii au fost găsiți în viață și au fost preluați de polițiști. Un participant la trafic i-a văzut pe marginea DN 6, în apropiere de Plugova, a sunat la 112 și imediat au ajuns colegii la fața locului și i-au preluat. La o distanță de 8 km de locul dispariției au fost găsiți”, a anunțat Poliția din Caraș-Severin.

————-

Copiii au dispărut de acasă miercuri seară

Doi fraţi, un băiat de 5 ani și sora sa de 3 ani, au plecat de acasă, miercuri seară, în jurul orei 20.00,  şi nu s-au mai întors la domiciliul familiei. Cei doi și părinții lor locuiesc în satul Globurău, comuna Mehadia, din județul Caraş-Severin, iar acum sunt căutaţi de sute de poliţişti, jandarmi, pădurari şi localnici, în zonă fiind chemat şi un elicopter dotat cu o cameră de termoviziune, scrie Gazeta de Sud.

”Astăzi, 3 iunie, la ora 00,10, poliţişti din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Mehadia au fost sesizaţi despre faptul că în cursul serii, în jurul orei 20,00, Frăţilă Florin Gheorghe, de 5 ani, şi Frăţilă Maria Magdalena, de 3 ani, au plecat de la domiciliu şi nu au mai revenit până în prezent. Imediat după sesizare, la faţa locului au fost direcţionaţi peste 50 de poliţişti, cu mijloacele tehnice din dotare şi câini de serviciu, jandarmi, pompieri, o echipă salvamont, pădurari şi localnici, care au demarat activităţile de căutare în localitatea Globurău, în localităţile învecinate, în împrejurimi şi în pădurile din zonă”, informează un comunicat al IPJ Caraș-Severin.

Ulterior, au fost mobilizate şi dirijate forţe suplimentare, joi dimineaţă fiind angrenate în activităţile de căutare peste 100 de forţe, dintre care 75 de poliţişti, nouă jandarmi, opt pompieri, doi lucrători salvamont, pădurari, voluntari, membri ai familiei şi doi câini de urmă aparţinând IPJ Caraş-Severin.

Totodată, la locul căutărilor a fost solicitat sprijinul Inspectoratului General de Aviaţie, care a dirijat în zonă un elicopter cu cameră de termoviziune, mai ales că este vorba de o arie împădurită extinsă şi zonă accidentată.

Cei care pot furniza informaţii cu privire la cei doi minori dispăruţi sunt rugaţi să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie sau să apeleze gratuit numărul unic de urgenţă 112.


Citește și:

Băiețelul de 2 ani din județul Cluj, dat dispărut, a fost găsit mort. Copilul s-a înecat în râul Someș

Bărbatul care și-a ucis fiul de 8 ani a fost condamnat la închisoare pe viață. „Copilul a vrut să fie omorât de mine”

Se propune supraînălţarea trecerilor de pietoni de lângă școlile din București. Care este motivul


Dragos Tanase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult