Cei doi polițiști acuzați de moartea inginerului din Pitești rămân în arest la domiciliu

Publicat: 13 05. 2021, 21:33
Fotografie cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Shutterstock

Tribunalul București a admis, joi, cererea de prelungire a măsurii arestului la domiciliu dată de instanța din Pitești în cazul celor doi agenți de poliție, Drăghici Daniel și Florea Ilie, care sunt acuzați de lovituri cauzatoare de moarte și purtare abuzivă în dosarul privind moartea inginerului pe care l-au trântit la pământ și l-au imobilizat.

Cererea de prelungire a fost formulată de procurorii Parchetului Militar Teritorial București miercuri, 12 mai, după ce partea din dosar referitoare la cei doi agenți de poliție a fost trimisă de la procurorii din Pitești la PMTB.

Anchetatorii au întregit astfel dosarul, după ce se realizase disjungerea către Parchetul Militar cu privire la cei doi jandarmi puși sub acuzare în aceeași cauză.

Jandarmul Bogdan Mihai este cercetat sub control judiciar, după o decizie a Tribunalului București, el fiind acuzat ce procurorii militari de lovituri cauzatoare de moarte.

Doi agenți de Poliție au fost reținuți după ce au imobilizat violent un bărbat, iar acesta a decedat

Bărbatul care a decedat în timp ce era imobilizat de către poliţişti a avut o moarte violentă, susține medicul legist Dan Manu. Bărbatul a murit asfixiat şi a avut mai multe traumatisme.

Sandu Barbu este victima de 63 de ani care a murit în urma intervenției polițistului Drăghici Daniel.

Potrivit unor surse, numele celui de-al doilea polițist reținut este Ilie Florea.

Medicul legist a prezentat duminică primele concluzii ale anchetei în cazul bărbatului decedat după ce a fost imobilizat de poliţişti. Moartea fost violentă, bărbatul a murit asfixiat în urma comprimării părţilor moi ale gâtului şi ale toracelui. De asemenea, medicul legist susţine că victima avea mai multe traumatisme, dar şi o alcoolemie de peste 2 la mie.

Între timp, avocatul Robert Georgescu spune că există o serie de contradicții în cadrul raportului medico-legal.

„Sunt multe contradicții. Fracturile costale, în opinia noastră, sunt din cauza resuscitării, se produc la majoritatea resuscitărilor, sunt cazuri clasice, iar aici sunt determinate ca fiind una din cauzele decesului. O să propunem și noi un expert pentru clientul nostru, să asiste la efectuarea acestei expertize, e o procedură normală”, a precizat avocatul.