Cel mai cunoscut violator în serie din România a dat în judecată conducerea penitenciarului. Iulian Fentzel este nemulțumit de condițiile de detenție

Cel mai cunoscut violator în serie din România a dat în judecată conducerea penitenciarului. Iulian Fentzel este nemulțumit de condițiile de detenție
Iulian Fentzel este cel mai cunoscut violator în serie din România
Publicat: 12/09/2021, 13:05

Iulian Fentzel, cel mai cunoscut violator în serie din România, i-a atacat în instanță pe reprezentanții Penitenciarului Rahova, unde este încarcerat, după ce aceștia au refuzat să-i facă pe plac deținutului cu cel puțin cinci violuri la activ. Temutul prădător sexual dorește un regim de executare mai blând, din cauza condițiilor grele din închisorile românești.

Iulian Fentzel a devenit cel mai cunoscut violator în serie din România după ce și-a petrecut jumătate din viață în închisoare ca urmare a unor infracțiuni sexuale. Acesta a făcut cunoștință cu pușcăria încă de foarte tânăr, însă la acea vreme a fost închis pentru furturi și tâlhării.

În 2004, însă, acesta a primit prima condamnare pentru viol. De atunci, după fiecare liberare, Fentzel recidiva.

Surse din rîndul celor care l-au anchetat, au explicat, pentru Gândul, că bărbatul încerca de fiecare dată să ducă o viață normală, însă, pe fondul consumului de alcool, comitea o nouă faptă. Conform surselor citate, individul se orienta, de obicei, către victime mature, trecute de prima tinerețe. Un exemplu în acest sens este mama unui procuror DIICOT, pe care acesta a violat-o într-un parc din Buzău.

După executarea pedepsei, Fentzel a reușit, preț de mai multe luni, să stea departe de necazuri și chiar reușise să-și găsească o parteneră de viață. În februarie 2019, acesta a recidivat din nou. Și nu oricum, în sensul că bărbatul a reușit să violeze două femei în aceeași seară.

A violat două femei în aceeași zi

De fapt, potrivit achetatorilor care l-au prins, la momentul respectiv o femeie a venit la Secția 5 Poliție, din sectorul 1 și a anunțat că, nu cu mult timp înainte, a fost victima unui viol. Polițiștii au pornit imediat să-l caute și l-au găsit, în zona unui șantier, în timp ce tocmai viola, deja, o a doua victimă.

Condamnat din nou, de această dată la 18 ani de detenție, Fentzel a încercat, recent, să obțină o întrerupere de pedeapsă pe caz de boală, după ce a invocat faptul că suferă de o boală incurabilă.

În cele din urmă, condamnatul a renunțat la solicitare, mai ales că, în astfel de situații, conform unor surse din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), medicii INML țin cont și de cazierele solicitanților.

Totuși, Iulian Fentzel a continuat să facă solicitări și a cerut judecătorului delegat la Penitenciarul Rahova să-i schibe regimul de detenție într-unul mai ușor.

Conform portalului instanțelor de judecată, magistrați au respins, ca neîntemeiată contestația formulată de Fentzel împotriva deciziei judecătorului de supraveghere a privării de libertate la Penitenciarul Rahova. Motivul a fost acela că deținutul a solicitat prea devreme schimbarea regimului de executare.

În temeiul art.40 alin.2 din Legea nr.254/2013, constată existenţa unui termen legal de reanalizare a regimului de executare, respectiv de la executarea unei cincimi din durata pedepsei închisorii. În temeiul art.275 alin. 2 C.proc.pen., obligă petentul la plata sumei de 170 lei către stat, cu titlu de cheltuieli judiciare. Onorariul avocatului din oficiu – în cuantum de 313 lei – se suportă din fondul special al M.J. Definitivă”, a hotărât instanța.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Mesajul cutremurător postat de Mihaela înainte de a se arunca de la etajul 15 al...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Decizie pentru utilizatorii TikTok din ROMÂNIA. Să facă asta este INTERZIS prin lege
Ieșenii s-au înghesuit la catafalcul lui Costel Corduneanu. Cei mai cunoscuți maneliști au cântat la...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Mutare de ultim moment a judecătoarei Ancuţa Popoviciu în cazul lui Vlad Pascu! Tatăl lui...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
O teorie bizară spune că în Univers există un singur electron