Cinci ani de închisoare și 75.000 de euro amendă pentru certificat fals Covid. Franța: 5% dintre pacienți au un asemenea document

Cinci ani de închisoare și 75.000 de euro amendă pentru certificat fals Covid. Franța: 5% dintre pacienți au un asemenea document
Cinci ani de închisoare și 75.000 de euro amendă pentru certificat fals Covid. Franța: 5% dintre pacienți au un asemenea document / Foto: Pexels.com - ilustrativ
Publicat: 07/01/2022, 09:02
Actualizat: 07/01/2022, 11:34

Ministrul francez al Sănătății, Olivier Veran, a arătat cu ocazia examinării în Adunarea Națională a proiectului de lege care instituie certificatul de vaccinare, că „5% dintre pacienții internați în spital” dețin certificate de vaccinare false și nu sunt vaccinați.

Ministrul Veran a insistat că măsurile prevăzute de lege sunt echilibrate.

Deținerea unui certificat fals trebuie de acum pedepsită cu 5 ani de închisoare și 75.000 de euro amendă, precizează autoritățile franceze.

Prezentarea unui certificat aparținând altcuiva aduce o amendă de 1.000 de euro, față de 135 de euro, în prezent, scrie g4media.ro, citând presa franceză.

Un fapt inedit este că deputații au adoptat un amendament prin care cei prinși cu certificate Covid false se pot „căi”, dacă își administrează o primă doză de vaccin în următoarele 30 de zile după comiterea faptei.

Peste 180.000 de certificate COVID false au fost descoperite în Franța în ultimele șase luni

Cel puțin 180.000 de certificate COVID false au fost identificate în Franța din luna iunie și până în prezent, au anunțat luni autoritățile de la Paris.

Aceasta în contextul în care Franța a implementat în luna iunie legi prin care persoanele care merg în locuri precum restaurante, cinematografe sau muzee trebuie să dovedească, cu ajutorul certificatului verde, că au fost vaccinate împotriva COVID-19, au trecut prin boală sau au fost recent testate negativ, informează Agerpres.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult