Convoiul umanitar format din 11 TIR-uri al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților a ajuns la Cernăuți

Convoiul umanitar format din 11 TIR-uri al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților a ajuns la Cernăuți
Convoiul umanitar format din 11 TIR-uri al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților a ajuns la Cernăuți / Foto: arhiepiscopiasucevei.ro
Publicat: 12/03/2022, 21:28

Unsprezece TIR-uri, camioane și autoutilitare cu alimente, produse de igienă și de strictă necesitate, medicamente și materiale tehnico-sanitare au ajuns în Cernăuți, pentru a fi distribuite oamenilor din zonele afectate de războiul din Ucraina, informează Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

La constituirea acestui convoi umanitar, de peste 200 tone, a contribuit și Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului cu 150 de tone de produse, colectate în protopopiatele din judeţele Cluj şi Bistriţa-Năsăud, se precizează în comunicatul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

În organizarea transportului s-au implicat numeroase persoane, ONG-uri, agenți economici și instituții din România și din afara granițelor țării.

Bunurile vor fi distribuite cât mai aproape de zona de conflict, în buncăre, stații de metrou, subsoluri, spații de apărare.

„Nouă vagoane de marfă cu ajutoare din partea Bisericii Ortodoxe Române au fost duse către oraşul Kiev. (…) De asemenea, ajutoarele au ajuns şi în Harkov, cel mai bombardat oraş din Ucraina în această perioadă, dar şi în centrele regionale ale ţării, prin intermediul eparhiilor noastre, transportul fiind foarte dificil din cauza drumurilor oprite de convoaie militare şi a podurilor aruncate în aer”, a declarat protoiereul Nicolae Popescu de la Parohia română „Sfântul Nicolae” din Ciudei.

De peste două săptămâni, de când a început războiul din Ucraina, voluntarii Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor aflaţi în permanenţă atât la punctul fix de asistenţă social-filantropică din punctul de trecere a frontierei Siret, cât şi cei prezenţi în Gara Burdujeni din Suceava, s-au ocupat de oferirea de ceai, cafea şi mâncare refugiaţilor ucraineni, ajutând totodată şi în ceea ce înseamnă identificarea locurilor de cazare şi transport, la cerere. Mai mult, aceştia au furnizat informaţii privind călătoria pe teritoriul României, iar clericii au asigurat asistenţa spirituală.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase