Cum poți să îți reduci consumul de combustibil la mașină. Butonul secret de care puțini știu!

Publicat: 01 07. 2023, 14:39
Actualizat: 03 07. 2023, 21:26
Foto: Pexels.com

Să aibă un consum de combustibil la mașină este visul oricărui șofer, mai ales că în ultimele luni prețul la carburanți a crescut destul de mult.  

Însă, este vară, temperaturile sunt ridicate, iar aerul condiționat – despre care se știe că este un consumator al combustibilului – este dat pe temperaturi scăzute. Cu toate acestea, există un ”buton magic” care te va ajuta să consumi mult mai puțin atuncin când mergi cu mașina prin căldură iar aerul condiționat este imperios necesar.

Așadar, pentru a-ți reduce consumul de combustibil, folosește butonul de recirculare a aerului. Acest buton de recirculare a aerului se află în zona de reglare a aerului condiționat din mașină. Butonul de recirculare poate să reducă cu până la 10% consumul de combustibil. Trebuie să știți că butonul de recirculare a aerului nu se folosește pe timp de ploaie sau când vremea este foarte rece, deoarece acest lucru va face ca umiditatea să fie reținută în interiorul autoturismului dumneavoastră, iar asta va duce la condens și aburirea parbrizului.

Cum mai poți scădea consmul de combustibil

Conducerea cu viteză moderată îți economisește combustibilul din rezervor. Reducerea vitezei pe autostradă de la 130 km/oră la 110 de kilometri pe oră economisește un litru la 100 de kilometri. Iar pierderea de timp este neglijabilă: pe o călătorie de 50 km, faci mai mult cu doar 4 minute.

Pneurile cu presiune optimă! Presiunea insuficientă crește rezistența la rulare și, prin urmare, consumul de combustibil. Aceasta duce apoi la un consum excesiv de combustibil care poate varia între aproximativ 2% si 10%. Verifică-ți lunar anvelopele și vezi cât e presiunea „la rece” (la mai puțin de 5 kilometri rulați în ultimele două ore).

Deschide geamurile când mergi pe distanțe scurte! Un test a arătat că atunci când se circulă cu o viteză sub 60Km/h este mai avantajos să ţinem geamurile coborâte, pe când la viteze mai mari 65Km/h folosirea aerului condiţionat va duce la o economie de combustibil mai mare.