Cuțitarul de la Secția 9 și-a dorit, de ziua lui de naștere, să „spintece un polițist”. În noaptea atacului, agresorul a sărbătorit împlinirea vârstei de 28 de ani! (EXCLUSIV)

Cuțitarul de la Secția 9 și-a dorit, de ziua lui de naștere, să „spintece un polițist”. În noaptea atacului, agresorul a sărbătorit împlinirea vârstei de 28 de ani! (EXCLUSIV)
Claudiu Năstase a fost arestat preventiv după ce a înjunghiat un polițist,în curtea Secției 9/Sursa/Facebook
Publicat: 03/04/2021, 10:00

Bărbatul care a înjunghiat un polițist al Secției 9, în noaptea de joi spre vineri, tocmai își serba ziua de naștere. În același timp, agentul pe care l-a atacat aniversa, la data respectivă, 30 de ani de când lucra în Poliție. Incidentul a provocat un val de revoltă în rândul polițiștilor, care au reclamat, din nou, pedepsele prea blânde în cazul infracțiunilor de ultraj.

Claudiu Năstase este o veche cunoștință a autorităților, după ce, de-a lungul anilor, a făcut obiectul mai multor dosare în care a fost cercetat pentru furt calificat. De altfel, potrivit unor surse judiciare, acesta este un apropiat al grupărilor de spărgători concentrate la marginea orașului Pantelimon, responsabile de spargeri comise în București, dar și în cartiere de vile din alte orașe ale țării.

Sursele citate au declarat, pentru GÂNDUL.RO, că, în noaptea de joi spre vineri, Năstase își serba ziua de naștere, în condițiile în care la data de 1 aprilie acesta tocmai împlinise 28 de ani. Deși ar fi fost băut, s-a urcat la volan și a plecat spre București. Pe drum, a intrat în direct pe Facebook și i-a anunțat pe urmăritorii săi că urmează să-l vadă cum „spintecă” un polițist.

Ajuns în apropierea Secției 9, bărbatul a coborât din autoturism și a ponit cu pași grăbiți spre poarta de la intrarea în unitatea de poliție. Pentru câteva secunde, a filmat și cuțitul pe care îl luase cu el.

Acesta încă filma în momentul în care a intrat și s-a auzit cum l-a strgat pe polițistul aflat pe trpte. Imediat după aceea l-a atacat și s-au auzit strigătele agentului rănit, care își striga colegul în ajutor.

A vrut să-l înjunghie în abdomen

Conform unor surse din Poliție, acesta ar fi încercat să-i înfigă briceagul în abdomen, însă polițistul, un uriaș de aproape doi metri, fost sportiv și cu foarte multă experiență, ar fi reușit să se ferească în timp util. Totuși, agresorul a reușit să-l înjunghie în piciorul stâng, înainte ca victima sa să-l trântească la pământ și să-l imobilizeze.

Coincidența a făcut ca Mitică, polițistul rănit, să aniverseze, tot la data de 1 aprilie, 30 de ani de muncă în Poliție, toți petrecuți numai în cadrul Secției 9.

Colegii acestuia au fost de părere că, deși colegul lor a fost rănit, a fost, totuși, un noroc faptul că, în momentul atacului, pe treptele secției de poliție se afla uriașul și experimentatul Mitică și nu un polișist tânăr, încadrat din sursă externă. „Dacă nu era Mitică, poate că am fi asistat la o tragedie. Acest cuțitar, care mirosea puternic a alcool, a vrut, de fapt, să-l înjunghie în burtă. Colegul nostru nu s-a pierdut cu firea și l-a apucat de mână”, a spus unul dintre colegii celui rănit.

Claudiu Năstase nu a putut să explice de ce l-a atacat pe agentul de poliție

Claudiu Năstase a fost reținut pentru 24 de ore și prezentat, vineri după-amiază, magistraților Judecătoriei Sectorului doi care au decis arestarea acestuia pentru 29 de zile. Întrebat, în timpul audierilor, care a fost motivul pentru care a recurs la un asemenea gest, acesta nu ar fi declarat nimic și s-ar fi limitat să ridice din umeri.

Conform unor surse judiciare, polițiștii au luat în calcul inclusiv ca bărbatul să fie pus sub acuzare pentru tentativă de omor, însă, în urma unor consultări cu procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București s-a stabilit că, din punct de vedere legal, leziunile suferite de polițist nu au fost de natură să-i pună viața în pericol.

În același timp, polițiștii se tem că incidentul de la Secția 9 ar putea fi doar primul dintr-un val de atacuri violente îndreptate împotriva autorităților.

Aceștia sunt de părere că mulți cetățeni deranjați de restricțiile impuse pentru prevenirea infectării populației cu noul coronavirus, consideră că responsabili sunt polițiștii și jandarmii. De altfel, cu un an în urmă, în timpul stării de urgență, numărul infracțiunilor de ultraj îndreptate împotriva polițiștilor s-au dublat față de perioada similară a anului 2019.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase