De ce s-a întâlnit Marcel Ciolacu cu „Regele asfaltului”, Dorinel Umbrărescu. Premier: „Autostrada Moldovei prinde contur real”

De ce s-a întâlnit Marcel Ciolacu cu „Regele asfaltului”, Dorinel Umbrărescu. Premier: Autostrada Moldovei prinde contur real
Sursă Foto - Facebook/Marcel Ciolacu
Publicat: 20/06/2023, 16:43
Actualizat: 20/06/2023, 16:57

Marcel Ciolacu a declarat marţi, după vizita la Ministerul Transporturilor, că recordul României este de 100 de km de autostradă construiţi pe an. Optimist, premierul a precizat că, la cum îl cunoaşte pe ministrul Sorin Grindeanu, este convins că vom depăşi și acest record. Deși întâlnirea nu a fost anunțată în programul oficial al premierului, Marcel Ciolacu a declarat, în timpul conferinței de la Transporturi, că s-a întâlnit cu cel mai important constructor român, omul de afaceri Dorinel Umbrărescu, cunoscut drept „Regele asfaltului.”

Contractele cu CNAIR ale firmelor lui Umbrărescu s-ar apropie de 5 miliarde de euro, potrivit informațiilor venite din presa centrală.

„Premierul a ținut să aibă o discuție cu cel mai important constructor român, înainte de ședința cu conducerea ministerului, anume cu domnul Umbrărescu. Întâlnirea a avut ca scop un schimb de informații pe problemele pe care le au constructorii și cum putem îmbunătăți acest flux că să meargă mai repede tot ce ține de investiții”, a explicat inițial ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, după o întâlnire de lucru cu premierul.

„Am avut o întâlnire cu domnul Umbrărescu și după 30 și ceva de ani de la Revoluție, Autostrada Moldovei prinde contur real”, l-a completat și șeful Guvernului.

„Ministerul Transporturilor a fost cel mai performant minister în ceea ce priveşte investiţiile”

Marcel Ciolacu a spus la Ministerul Transporturilor că şi-a scos tot ce şi-a asumat în programul de guvernare şi a făcut o trecere în revistă cu conducerea ministerului.

Premierul a punctat că prioritatea vizavi de Ministerul Transporturilor o constituie fondurile europene, iar marea provocare rămâne războiul din Ucraina.

”Cred că am ales corect ca prima vizită să fie la Ministerul Transporturilor, deoarece în cei un an şi şapte luni de mandat ale ministrului Sorin Grindeanu, Ministerul Transporturilor a fost cel mai performant minister în ceea ce priveşte investiţiile, atât din fondurile de la bugetul de stat, cât şi din fondurile europene.

Sunt ferm convins că vom avea o absorbţie record pe exerciţiul financiar trecut, 2016-2020, cu extensia de trei ani. Acest lucru se datorează şi echipei şi ministrului de la Transporturi care a cheltuit deja ultima suplimentare şi sunt ferm convins că va avea din nou discuţii cu ministrul de la Fonduri, domnul Câciu, pentru o nouă suplimentare. Ştim cu toţii că după 31 decembrie aceşti bani se vor pierde”, a afirmat Ciolacu.

Au curs felicitările pentru ministrul Sorin Grindeanu

Premierul l-a felicitat pe Sorin Grindeanu, mărturisind că speră ca în următorii ani să batem şi alte recorduri de număr de kilometri de autostradă finalizaţi.

”Mi se pare că recordul României este de 100 de km pe an, s-a întâmplat acest lucru. Eu sunt ferm convins, la cum îl cunosc pe domnul ministru şi acum după ce am văzut cât de ambiţioasă este întreaga echipă, vom depăşi şi acest record”, a mai spus Ciolacu.

 Fondurile europene, prioritatea pe transporturi

”Tot ce avem pe fondurile europene trebuie consumaţi şi fazaţi banii astfel încât ştiţi că PNRR este până în 2026, cel puţin până în acest moment Avem şi exerciţiul financiar viitor, cred că asta este prioritatea.

Avem o mare provocare, se numeşte războiul din Ucraina şi, aici, cu întreaga echipă a domnului ministru am detaliat un pic lucrurile şi în ceea ce priveşte exportul din Ucraina şi din Republica Moldova. Vedem ce se întâmplă pe front, cum se spune, pentru că în continuare este un blocaj major la Portul Odesa.

Portul Constanţa a devenit cel mai important port la Marea Neagră şi de fapt legătura –  nu numai a Ucrainei şi a Caucazului – dar și a zonei din Asia către Europa”, a arătat şeful Executivului.

Ciolacu a mai menţionat că o mare provocare este şi infrastructura de căi ferate, unde trebuie să intrăm într-o altă dinamică.

”În rest, vom avea în sfârşit Autostrada Moldovei”, a concluzionat noul premier al rotației guvernamentale.

CITIȚI ȘI:

VIDEO | Marcel Ciolacu, primele declarații după ce a fost votat în Parlament. „O să încerc să mă ridic la nivelul așteptărilor”

LIVE UPDATE | Guvernul Ciolacu a primit votul de încredere al Parlamentului

Marcel Ciolacu, întâlniri „cu greutate” la început de săptămână. Noul premier îi primește la Palatul Victoria pe Mugur Isărescu și pe șefii OMV

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Irinuca Columbeanu se întoarce în România! Ce spune Irinel Columbeanu despre vizita fiicei sale: „Nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Se stabilește chiar mâine, 30 aprilie. Decizia care este obligatorie în România
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto