Demisia liderului de sindicat Vasile Petrariu a ajuns pe „masa” lui Nicușor Dan. CGMB trebuie să ia act de încetarea mandatului acestuia

Publicat: 26/01/2022, 12:08

Încetarea mandatului de consilier general al lui Vasile Petrariu, liderul celui mai important sindicat STB, va fi stabilită în ședința Consiliului General al Municipiului București de luni.

Demisia lui Vasile Petrariu din funcția de consilier general în cadrul Consiliului General al Municipiului București a ajuns, marți, pe „masa” primarului general.

Mai departe, CGMB va lua act de încetarea mandatului lui Vasile Petrariu în următoarea ședință, respectiv luni, 31 ianuarie.

Vasile Petrariu, liderul sindicatului reprezentativ al STB și-a dat marți demisia din funcția de consilier general PSD, după ce a fost acuzat în mai multe rânduri că ar fi orchestrat politic greva din transport care a paralizat Bucureștiul pentru mai multe zile.

Nicușor Dan: „Pentru liderul de sindicat membru PSD, Vasile Petrariu, am un mesaj foarte clar: va avea soarta lui Ion Rădoi”

Nicușor Dan afirma săptămâna trecută că liderul de sindicat membru PSD, Vasile Petrariu, „va avea soarta lui Ion Rădoi”.

„Decizia Tribunalului București din această după-amiază e clară: greva orchestrată politic de la STB se suspendă. E o decizie executorie, deci trebuie pusă în aplicare de urgență.

Lucrul trebuie reluat imediat, iar mijloacele de transport să fie puse în funcțiune ca să deservească bucureștenii. Sper că nimeni – niciun lider de sindicat, niciun sindicalist controlat politic – nu va îndrăzni să sfideze o decizie a instanței și să incite în continuare la grevă.
Sunt în continuare deschis dialogului și aștept să discut cu sindicaliști care reprezintă interese sindicale, nu interese politice. Până la această oră nu am primit niciun răspuns la această invitație de a dialoga. În același timp, însă, mijloacele de transport STB trebuie să se întoarcă pe trasee, iar transportul public de suprafață în Capitală trebuie să revină la normal cât mai repede”, scria Nicușor Dan pe Facebook săptămâna trecută, în plină grevă la STB.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă citeste mai mult