Nicușor Dan după ce instanța a suspendat greva STB: „Pentru liderul de sindicat membru PSD, Vasile Petrariu, am un mesaj foarte clar: va avea soarta lui Ion Rădoi”

Nicușor Dan după ce instanța a suspendat greva STB: „Pentru liderul de sindicat membru PSD, Vasile Petrariu, am un mesaj foarte clar: va avea soarta lui Ion Rădoi”
Nicușor Dan / Sursa foto: Guvernul României
Publicat: 20/01/2022, 18:29

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a transmis, joi, că angajaţii Societăţii de Transport Bucureşti trebuie să îşi reia „imediat” activitatea în urma deciziei Tribunalului Bucureşti de suspendare a grevei. Edilul a precizat că speră că nimeni „nu va îndrăzni să sfideze o decizie a instanței și să incite în continuare la grevă”.

Nicușor Dan a mai afirmat că „pentru liderul de sindicat membru PSD, Vasile Petrariu, am un mesaj foarte clar: va avea soarta lui Ion Rădoi”.

„Decizia Tribunalului București din această după-amiază e clară: greva orchestrată politic de la STB se suspendă. E o decizie executorie, deci trebuie pusă în aplicare de urgență.
Lucrul trebuie reluat imediat, iar mijloacele de transport să fie puse în funcțiune ca să deservească bucureștenii. Sper că nimeni – niciun lider de sindicat, niciun sindicalist controlat politic – nu va îndrăzni să sfideze o decizie a instanței și să incite în continuare la grevă.
Sunt în continuare deschis dialogului și aștept să discut cu sindicaliști care reprezintă interese sindicale, nu interese politice. Până la această oră nu am primit niciun răspuns la această invitație de a dialoga. În același timp, însă, mijloacele de transport STB trebuie să se întoarcă pe trasee, iar transportul public de suprafață în Capitală trebuie să revină la normal cât mai repede.

Pentru liderul de sindicat membru PSD, Vasile Petrariu, am un mesaj foarte clar: va avea soarta lui Ion Rădoi. Liderii sindicali care reprezintă forțe politice și nu salariați, care își folosesc pozițiile sindicale pentru interese personale și pentru interesele politicienilor care-i manevrează nu pot avea parte de respectul bucureștenilor”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Conducerea STB a făcut, joi, plângere la Poliția Română împotriva a 14 persoane care ar fi organizat greva de joi

Primul pe lista celor 14 este Vasile Petrariu, șeful principalului sindicat din STB.

Conducerea STB solicită Poliției ca cele 14 persoane să fie anchetate pentru că ar fi încălcat art. 29 din Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, coroborat cu art. 205 și 218 alin. 3 din Legea nr. 62/2011.

„În fapt, în data de 20.01.2022 are loc o grevă a angajaților Societății de Transport București STB cu încetarea totală a lucrului, grevă care a condus la o perturbare majoră a traficului, cu repercusiuni grave asupra climatului social și de ordine publică în Municipiului București și Județul Ifov”, se arată în plângerea celor de la STB.