Doi copii de 4 și 10 ani, exploatați de propria mamă. Minorii erau înfometați, bătuți și trimiși la cerșit

Doi copii de 4 și 10 ani, exploatați de propria mamă. Minorii erau înfometați, bătuți și trimiși la cerșit
Doi copii de 4 și 10 ani, exploatați de propria mamă. Minorii erau înfometați, bătuți și trimiși la cerșit / FOTO: PIXABAY - ILUSTRATIV
Publicat: 24/11/2021, 10:11

Copilărie groaznică pentru doi minori din județul Arad, crescuți de o mamă alcoolică, înfometați și prost îngrijiți. Dincolo de aceste aspecte, femeia îi bătea și îi trimitea la cerșit.

Povestea copiilor a fost descoperită de o tânără voluntară, care nu a ezitat să sune alarma, scrie Digi24.ro. Autoritățile au fost alertate imediat și minorii au ajuns de urgență într-un centru de plasament.

La marginea satului Măderat, într-o cocioabă de 6 metri pătrați, se zbat în sărăcie lucie doi copii, de 4 și 10 ani.

Vecinii le-au sărit în ajutor, după ce au văzut cum sunt tratați minorii.

Cum se apără mama acuzată de rele tratamente aduse copiilor: „Câte o bere beam, atât…”

Maria Melinda, voluntar, se declară șocată de ce a trăit: mama celor doi copii i-a încredințat minorii fără să întrebe cine este sau ce intenții are.

„Da, sigur, poți să-i iei, fără nicio problemă. Băiatul cel mare mi-a zis că nu știe când a mâncat ultima dată”, ar fi spus mama celor doi copilași.

Asta în ciuda faptului că în gospodărie intră lunar 2.400 de lei, ce reprezintă pensia după moartea tatălui și alocația celor mici.

Din acești bani se hrănesc patru suflete, pentru că și bunica locuiește acolo. Vecinii spun însă că banii nu ajung la copii.

„Câte-o bere beam, câte-o bere, atât. Dar mâncare întotdeauna le-am făcut. Nu i-am lăsat să stea fără mâncare în casă. Mai strig, așa, la ei, dar niciodată nu i-am bătut, niciodată”, a declarat mama copiilor.

Copilașii au fost bătuți și trimiși la cerșit

Tânăra Maria a expus situația în mediul online, unde oamenii au sărit imediat în ajutorul celor mici, cu mâncare și haine.

Autoritățile au intervenit, de asemenea, pentru a-i salva pe minori. „ Și-ar fi agresat cei doi copii minori, de 4 și 10 ani, și i-ar fi trimis la cerșit. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului.”, a declarat Livia Pescar, purtător de cuvânt IPJ Arad.

Femeia a născut 4 copii, da, în urmă cu mai bine de 15 ani, doi dintre ei au murit, după ce casa a fost mistuită de foc, iar alți doi au ajuns într-un centru de plasament.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult