DOSAR PENAL după incidentul de la Colegiul Dimitrie Leonida din Bucureşti. Ce se întâmplă cu adolescentul care a dat cu spray lacrimogen

DOSAR PENAL după incidentul de la Colegiul Dimitrie Leonida din Bucureşti. Ce se întâmplă cu adolescentul care a dat cu spray lacrimogen
Publicat: 13/02/2024, 17:15

Poliţia Capitalei a deschis dosar penal pentru mai multe infraţiuni, după incidentul din incinta Colegiului Dimitrie Leonida din Bucureşti. Adolescentul care a pulverizat spray lacromogen este audiat. Adolescentul de 15 ani care a pulverizat spray-ul lacromigen este audiat. În urma incidentului, 33 de elevi au fost monitorizaţi de medici, 25 fiind transportaţi la două unităţi medicale din Capitală.

Poliţia Capitalei anunţă că a fost întocmit dosar penal, din oficiu, pentru săvârşirea infracţiunilor de “tulburarea ordinii şi liniştii publice”, “portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase” şi “lovire sau alte violenţe”, după incidentul de la Colegiul Dimitrie Leonida din Bucureşti.

”Cercetările sunt continuate de poliţişti din cadrul Serviciului Siguranţă Şcolară, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2”, a transmis sursa citată.

Oficial ISMB, despre cazul elevului care a pulverizat un spray lacrimogen: „Nu știm ce l-a determinat să facă asta. Va fi sancționat”

Elena Ștefan, inspector pentru comunicare instituțională în cadrul ISMB, a vorbit, marți, despre cazul elevului de 15 ani care a folosit un spray lacrimogen în incinta Colegiului Tehnic „Dimitrie Leonida” din București.

„Astăzi am fost informați de către conducerea Colegiului Tehnic Dimitrie Leonida despre producerea unui incident, și anume un elev de clasa a IX-a a pulverizat spray lacrimogen. Afectați de acțiunea acestui elev au fost un număr de 33 de elevi care au fost triați și evaluați la fața locului, 25 de elevi au fost transportați la spital pentru a fi evaluați și tratați în consecință.

Nu avem mai multe informații despre situația sau motivele care l-ar fi determinat pe acest elev să recurgă la gestul pe care vi l-am expus. Se vor face verificări atât la nivelul unității de învățământ, iar elevul va primi sancțiuni în consecință, în conformitate cu reglementările statutului elevului aflate în vigoare și tot în acest moment se află în derulare o anchetă a poliției, așteptăm rezultatele și vom vedea”, a spus sursa citată.

Copiii de la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida transportaţi la Spitalul Marie Curie sunt în „stare bună”

Cei şapte copii de la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida, care au fost aduşi, marţi, la Spitalul Marie Curie, sunt monitorizaţi şi sunt în stare bună, a declarat purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Denis Stănescu.

„Sunt bine acum, sunt monitorizaţi. Au prezentat semne de iritaţie respiratorie, cu tuse, cu ochii înlăcrimaţi”, a declarat medicul pentru Agerpres.

Potrivit acesteia, copiii nu vor rămâne internaţi. „Nu rămân internaţi. Vor fi ţinuţi o jumătate de oră, o oră să vedem că sunt bine”, a mai afirmat Stănescu.

CITIȚI ȘI:

Alertă la un liceu din București. 25 de elevi au ajuns la spital, după ce un adolescent a pulverizat spray PARALIZANT / Reacția prefectului

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China aplică strategia "broaştei fierte", acuză comandantul armatei americane din regiunea Indo-Pacific
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii