Elena Udrea critică statul român după ce Traian Băsescu a rămas fără protecția SPP: „Ce se întâmpla dacă salvarea care l-a luat de la Bruxelles îl ducea la Moscova?”

Elena Udrea critică statul român după ce Traian Băsescu a rămas fără protecția SPP: „Ce se întâmpla dacă salvarea care l-a luat de la Bruxelles îl ducea la Moscova?”
Sursa: MEDIAFAX FOTO
Publicat: 29/03/2022, 15:15

Fostul ministru Elena Udrea a sărit în apărarea fostului președinte Traian Băsescu, care și-a pierdut dreptul la protecție din partea SPP și dreptul de a locui într-o locuință RA-APPS după ce Înalta Curte a decis că acesta a fost colaborator al fostei Securități.

Udrea spune că Traian Băsescu nu este „orice fost președinte” și nici „nu a mâncat semințe la Cotroceni”, motiv pentru care, spune ea, decizia privind eliminarea privilegiilor de care se bucură foștii șefi de stat în cazul acestuia este nedreaptă, potrivit Adevărul.

Mai mult, Elena Udrea spune că este anormal ca un fost președinte al României să rămână fără pază și fără protecție.

„Câtă vreme statul ăsta îşi permite riscul să lase un fost preşedinte fără pază, fără protecţie, şi nu orice preşedinte, nu unul care a mâncat seminţe la Cotroceni, ci un fost preşedinte care a discutat cu Joe Biden despre scutul de la Deveselu.

Nu ştiu, mă întreb ce s-ar întâmpla dacă, din greşeală, salvarea care l-a luat pe Traian Băsescu de la Bruxelles îl ducea la Moscova? Ce s-ar fi întâmplat în cazul ăsta, neavând pază, neavând nimic? Deci, mulţi dintre cei care conduc astăzi statul român cred că ar trebui să se gândească de două ori când iau astfel de măsuri, pentru că roata se învârte”, a spus Elena Udrea.

Elena Udrea: Ăsta este nivelul la care este țara

Fostul ministru nu a criticat, însă, decizia Înaltei Curți, care a admis că fostul președinte a colaborat cu Securitatea comunistă.

Cu toate acestea, ea spune că „nivelul statului român de astăzi” este unul foarte scăzut atât timp cât un fost președinte este lăsat „singur, pe drumuri”.

„Că a fost declarat la Înalta Curte este una, legea aceasta care spune că poate fi lăsat fără SPP, fără casă, singur, pe drumuri, ce ne imaginăm? Că vine Traian Băsescu la aeroport şi se urcă în taxi? OK, dar dacă acesta este nivelul statului român de astăzi, încât îşi lasă un fost preşedinte în această stuaţie, ce să spun, ăsta este nivelul la care este ţara”, a mai spus Udrea.

Traian Băsescu rămâne fără vila RAAPPS din Strada Gogol, din București, după ce judecătorii de la instanța supremă au stabilit că fostul președinte al României a colaborat cu Securitatea.

Potrivit unui document RAAPPS, foștii președinți ai României nu mai beneficiază drepturile acordate persoanelor care au avut calitatea de şef al statului român dacă au avut calitatea de lucrător sau colaborator al Securităţii.

Așadar, în urma deciziei din 23 martie, dată de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ), „atât titularul, cât și membrii familiei acestuia au obligația de a elibera locuința în termen de 60 de zile”, de la momentul în care în care a încetat contractul de închiriere a vilei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Diva şi-a lăsat chiloţeii în vine şi a început să 🙊 O recunoşti? E celebră
FOTO. Imagini hot cu Miss Univers, soția celebrului milionar român!
O fată de 17 ani, dispărută de luni de zile, a fost găsită îngropată în...
Berea fără alcool te lasă fără permis. Medic: Înverzește etilotestul
Motivul crimei odioase din Bistriţa. Ucisă de soţ în faţa copiilor, tânăra s-a prăbuşit la...
Un oficial al FRF-ului sare în apărarea lui George Pușcaș după evoluția solidă din partida...
🇷🇴 Mai multe mașini ARO din flota armatei au fost scoase la vânzare. Cât costă...
Experiența inedită trăită de o femeie. S-a trezit cu 86 de milioane de dolari în...
Recalcularea pensiilor vine cu dezavantaje pentru unii români. Pensionarii care nu primesc bani în plus...
Cu ce domniță a fost surprins Dorian Popa: A uitat-o pe Babs!
Atac terorist în Paris. Atacatorul a strigat "Allah akbar" şi a atacat trecători în centrul...
Pro TV a 'spart' banca! Ireal câţi bani vor primi concurenţii de la Survivor România...
„Cea mai BEATĂ PASĂRE” din Noua Zeelandă este o specie de PORUMBEL DURDULIU!
CE A PĂȚIT CHERECHEȘ! Anunțul făcut chiar de avocatul său
Sute de locuri de muncă cu salarii de 1.500 de euro pe lună. Cerințele angajatorului
Rona Hartner a fost uitată de colegii de breaslă în ziua înmormântării. Doar două persoane...
BANCUL ZILEI. Vasile: Nu vă supărați, aveți o bere? Ion:– La ce îți mai trebuie,...