Emil Boc s-a vaccinat cu a doua doză de AstraZeneca: „Totul a evoluat normal”. Edilul a primit prima injecție din lotul cu probleme

Publicat: 12 04. 2021, 13:34
Actualizat: 12 04. 2021, 13:35
Emil Boc s-a vaccinat cu a doua doză de AstraZeneca: „Totul a evoluat normal”. Edilul a primit prima doză din lotul cu probleme / Foto: Facebook / Emil Boc
Emil Boc, primarul din Cluj-Napoca, s-a vaccinat luni cu a doua doză de ser AstraZeneca. Edilul făcuse prima doză din lotul suspendat temporar, produs de companie, dar a precizat că nu a avut niciun efect secundar după injecție.
„Azi m-am vaccinat cu a doua doză de vaccin AstraZeneca.
Totul a evoluat normal.
Mulțumiri speciale tuturor echipelor medicale care asigură procesul de vaccinare. Este un maraton și la sfârșitul acestuia vom fi cu TOȚII câștigători.
Susțin procesul de vaccinare și consider că pe această cale vom învinge pandemia, iar viața noastră va reveni la normalitatea pe care am avut-o înainte de pandemie (sau cât mai aproape de acea normalitate).”, a anunțat Emil Boc pe Facebook.

Boc, vaccinat cu serul AstraZeneca, suspendat temporar

Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, a anunțat că a fost vaccinat cu serul suspendat temporar produs de compania AstraZeneca, dar a precizat că nu a avut niciun efect secundar după injecție.

„Chiar cu ăla m-am vaccinat. Am reținut aseară numărul 2856 și dimineața, când am ajuns la birou am verificat. Nu am avut alte simptome decât cele obișnuite unei răceli sau simptomele pe care le-am avut în copilărie la vaccinare. Eu am încredere în Uniunea Europeană, se fac analize și sunt convins că deciziile vor fi luate în interesul sănătății”, a declarat Emil Boc, pentru Ziua de Cluj.

Gheorghiță: Vaccinarea cu AstraZeneca este ca mersul cu mașina sau cu avionul

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a comparat vaccinul AstraZeneca cu mersul cu mașina sau mersul cu avionul și a explicat ce opțiuni au persoanele care refuză rapelul cu acest ser.

„Gândiți-vă la mersul cu mașina sau mersul cu avionul. Sunt mijloace de transport sigure, pe care le folosim, dar asta nu înseamnă că nu se întâmplă accidente. Se întâmplă, face parte din statistică. Așa funcționează sănătatea publică. Trebuie să iei decizii în favoarea celor mulți, pentru că așa se stabilesc riscurile și beneficiile la orice decizie medicală.