Eurodeputatul Cristian Bușoi: Am lansat astăzi, împreună cu ministrul portughez pentru Știință, Horizon Europe, cel mai puternic Program cercetare și inovare din lume

Eurodeputatul Cristian Bușoi: Am lansat astăzi, împreună cu  ministrul portughez pentru Știință, Horizon Europe, cel mai puternic Program cercetare și inovare din lume
Cristian Bușoi, Președintele Comisiei pentru Industrie și Cercetare din Parlamentul European. Foto: Facebook
Publicat: 02/02/2021, 15:26
Actualizat: 06/04/2021, 14:34

Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru Industrie și Cercetare din Parlamentul European, a anunțat printr-o postare pe Facebook, că Programul Horizon Europe a fost lansat, astăzi, fiind „cel mai puternic program de cercetare și inovare din lume”. Bugetul alocat este cu 30% mai mare decât bugetul Orizont 2020, cele șase misiuni vizând provocările la nivel mondial, dar și crearea a 100 de mii de locuri de muncă, iar fiecare euro investit va genera până la 11 euro, reflectați în PIB. 

Eurodeputatul român împreună cu ministrul portughez pentru Știință, țară care a preluat Președinția UE, au lansat, astăzi, cel mai puternic Program pentru cercetare din lume, Horizon Europe, cu un buget de 95,5 miliarde de euro.

Eurodeputatul Cristian Bușoi: Am dat startul Revoluției inovării și cercetării în UE. Cu un buget de 95,5 miliarde euro, Horizon Europe este cel mai puternic Program pentru cercetare din lume

„Am dat startul revoluției inovării și cercetării. Împreună cu Manuel Haitor, ministrul pentru Știință, Tehnologie și Învățământ Superior din Portugalia, țară care a preluat Președinția UE, și comisarul european pentru Inovare și Cercetare, Mariya Gabriel, am lansat astăzi, ca președinte al Comisiei pentru Industrie și Cercetare din Parlamentul European, Programul Horizon Europe (Orizont Europa).

Cu un buget de 95,5 miliarde de euro, cu 30% mai mare decât bugetul Orizont 2020, Horizon Europe este cel mai puternic Program cercetare și inovare din lume și a fost creat în strânsă colaborare cu cetățenii europeni, tocmai pentru a răspunde nevoilor și așteptărilor acestora”.

Cristian Bușoi, președintele Comisiei ITRE din Parlamentul European: Horizon Europe va crea până la 100 de mii de locuri de muncă

Potrivit eurodeputatului român, președinte al Comisiei ITRE din Parlamentul European, Programul Horizone Europe va crea până la 100 de mii de locuri de muncă, iar fiecare euro investit va genera până la 11 euro, un câștig reflectat în PIB.
„Estimăm că datorită Horizon Europe se vor crea până la 100 de mii de locuri de muncă pentru cetățenii europeni, iar câștigul pentru PIB va fi de de până la 11 euro pentru fiecare euro investit.
Prin cele șase misiuni ale sale, care vizează întreg spectrul provocărilor mondiale, Programul va susține cercetarea și inovarea pentru: sănătate, climă, mediul digital, energie și mobilitate, alimentație, agricultură și biodiversitate, cultură și creativitate, securitate civilă, industrie și spațiu”.

Europarlamentarul român: Peste 3 milioane de bolnavi de cancer fac parte din grupul țintă al Programului Horizon Europe

Programul Horizone Europe vine în sprijinul pacienților bolnavi de cancer, peste 3 milioane dintre aceștia făcând parte din grupul țintă, până în 2030, precum și în asigurarea neutralității a peste 100 de orașe. Mai mult, diagnosticarea, tratarea și crearea politicilor publice adresate pandemiei de Covid-19 se află printre misiunile Programului Horizon Europe.
„Misiunile urmăresc să salveze viața a peste 3 milioane de pacienți bolnavi de cancer, până în 2030, să asigure neutralitatea climatică pentru 100 de orașe, să asigure sănătatea solurilor și alimentelor, a oceanelor, mărilor și a apelor interioare și să sporească reziliența regiunilor la schimbările climatice. În plus, misiunea pentru Sănătate va aborda provocări precum: pandemia de COVID-19, extinderea trialurilor clinice, vaccinurile și vaccinarea, tratamentele de ultimă generație și diagnosticarea tipurie, precum și transpunerea rezultatelor cercetării în măsuri de politică publică în domeniul sănătății.

Știința este motorul progresului, iar Horizon Europe va fi o pârghie fundamentală care va ajuta Europa, printr-o abordare strategică public – privată, să iasă mai puternică din criza provocată de pandemie și să fie gata să impulsioneze dubla tranziție digitală și ecologică, prin susținerea puternică a domeniilor strategice: energia, transporturile, biodiversitatea, sănătatea, alimentația, circularitatea”.

Horizon Europe va arăta rolul UE ca lider mondial în ceea ce privește cercetarea și inovarea.

Programul include pentru prima dată un nou pilon de acțiuni în sprijinul inovațiilor perturbatoare. Consiliul European pentru Inovare va oferi sprijin pentru cele mai avansate și inovatoare inovații pentru a le transpune pe piață. Acesta va contribui la dezvoltarea peisajului general al inovării europene în sinergie cu Institutul European de Inovare și Tehnologie, care încurajează integrarea triunghiului cunoașterii educației, cercetării și inovării.

„Cu ajutorul cercetătorilor și al inovatorilor, Horizon Europe va contribui decisiv la creșterea calității vieții tuturor cetățenilor europeni și va transforma UE în liderul mondial al cercetării și inovării”, spune Cristian Bușoi.

Orizont Europa este actualul program-cadru multianual al Uniunii Europene (UE) pentru cercetare și inovare (R&I). Este principala inițiativă a UE menită să sprijine cercetarea și dezvoltarea, de la concepția inițială până la marketing și completează finanțarea națională și regională. Scopul este de a mobiliza întreaga Europă, promovând coordonarea cu programele naționale de recuperare și reziliență, care sunt pregătite în cadrul programului „Next Generation EU”. Programul Orizont Europa are un buget proiectat de 95,5 miliarde EUR, care urmează să fie distribuit între 2021 și 2027.

COMUNICAT DE PRESĂ

Cristian Bușoi: Am dat startul Revoluției inovării și cercetării în UE. Cu un buget de 95,5 miliarde…

Posted by Cristian Bușoi on Tuesday, February 2, 2021

Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire frapantă despre vaccin
ULTIMĂ ORĂ! Oana Roman, în doliu: 'Sper că acolo unde este acum să fie lumină'
FOTO. Imagini incendiare cu fosta soție a lui Marian Drăgulescu! Larisa s-a dezbrăcat în lanul...
Ficat mărit și gras? EVITĂ 15 alimente care cresc riscul de ciroză
Răzvan Simion, ATAC la adresa Lidiei Buble?! Ce a putut spune în direct: „De un...
Gigi Becali și-a mărit averea în pandemie! `A fost de cinci ori mai bine`. Câte...
Un politician celebru e noul iubit al lui Carmen Negoiță. Vedeta îl alintă deja 'my...
Israelul îşi ameninţă adversarii. Ce a transmis premierul Naftali Bennett inamicilor statului
BANCUL ZILEI – Pițipoanca pipăită în autobuz
Și-a implorat soția să îl lase să moară de COVID. Povestea bărbatului care a stat...
ULTIMĂ ORĂ! Oana Roman, în doliu: 'Sper că acolo unde este acum să fie lumină'
Ce declanşează la FEMEI dorinţa de a FACE sex? Răspunsul cercetătorilor este neaşteptat
Vine URGIA. Alertă de cod roşu în Ilfov, Prahova şi Dâmboviţa. Capitala, sub cod portocaliu
Un VIDEO în care o creatură marină gâdilată pare că râde ascunde un adevăr teribil
Vă amintiți de momentul „Basic Instinct”? S-a întâmplat din nou, în direct la TV, iar...
Cel mai mare protestatar anti-vaccin a fost găsit MORT. Cazul care a șocat o lume...
Veste bombă pentru cei vaccinați cu AMBELE DOZE! Anunțul cutremurător venit chiar acum. Trebuie să...
DRAMĂ fără MARGINI în lumea filmului. Are cancer în stadiul 4. „Probabil că mă va...
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Povestea tânărului din România care şi-a deschis prima afacere căutând-o pe Google. Acum face milioane...