Eurodeputatul Cristian Bușoi: Am lansat astăzi, împreună cu ministrul portughez pentru Știință, Horizon Europe, cel mai puternic Program cercetare și inovare din lume

Eurodeputatul Cristian Bușoi: Am lansat astăzi, împreună cu  ministrul portughez pentru Știință, Horizon Europe, cel mai puternic Program cercetare și inovare din lume
Cristian Bușoi, Președintele Comisiei pentru Industrie și Cercetare din Parlamentul European. Foto: Facebook
Publicat: 02/02/2021, 15:26
Actualizat: 06/04/2021, 14:34

Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru Industrie și Cercetare din Parlamentul European, a anunțat printr-o postare pe Facebook, că Programul Horizon Europe a fost lansat, astăzi, fiind „cel mai puternic program de cercetare și inovare din lume”. Bugetul alocat este cu 30% mai mare decât bugetul Orizont 2020, cele șase misiuni vizând provocările la nivel mondial, dar și crearea a 100 de mii de locuri de muncă, iar fiecare euro investit va genera până la 11 euro, reflectați în PIB. 

Eurodeputatul român împreună cu ministrul portughez pentru Știință, țară care a preluat Președinția UE, au lansat, astăzi, cel mai puternic Program pentru cercetare din lume, Horizon Europe, cu un buget de 95,5 miliarde de euro.

Eurodeputatul Cristian Bușoi: Am dat startul Revoluției inovării și cercetării în UE. Cu un buget de 95,5 miliarde euro, Horizon Europe este cel mai puternic Program pentru cercetare din lume

„Am dat startul revoluției inovării și cercetării. Împreună cu Manuel Haitor, ministrul pentru Știință, Tehnologie și Învățământ Superior din Portugalia, țară care a preluat Președinția UE, și comisarul european pentru Inovare și Cercetare, Mariya Gabriel, am lansat astăzi, ca președinte al Comisiei pentru Industrie și Cercetare din Parlamentul European, Programul Horizon Europe (Orizont Europa).

Cu un buget de 95,5 miliarde de euro, cu 30% mai mare decât bugetul Orizont 2020, Horizon Europe este cel mai puternic Program cercetare și inovare din lume și a fost creat în strânsă colaborare cu cetățenii europeni, tocmai pentru a răspunde nevoilor și așteptărilor acestora”.

Cristian Bușoi, președintele Comisiei ITRE din Parlamentul European: Horizon Europe va crea până la 100 de mii de locuri de muncă

Potrivit eurodeputatului român, președinte al Comisiei ITRE din Parlamentul European, Programul Horizone Europe va crea până la 100 de mii de locuri de muncă, iar fiecare euro investit va genera până la 11 euro, un câștig reflectat în PIB.
„Estimăm că datorită Horizon Europe se vor crea până la 100 de mii de locuri de muncă pentru cetățenii europeni, iar câștigul pentru PIB va fi de de până la 11 euro pentru fiecare euro investit.
Prin cele șase misiuni ale sale, care vizează întreg spectrul provocărilor mondiale, Programul va susține cercetarea și inovarea pentru: sănătate, climă, mediul digital, energie și mobilitate, alimentație, agricultură și biodiversitate, cultură și creativitate, securitate civilă, industrie și spațiu”.

Europarlamentarul român: Peste 3 milioane de bolnavi de cancer fac parte din grupul țintă al Programului Horizon Europe

Programul Horizone Europe vine în sprijinul pacienților bolnavi de cancer, peste 3 milioane dintre aceștia făcând parte din grupul țintă, până în 2030, precum și în asigurarea neutralității a peste 100 de orașe. Mai mult, diagnosticarea, tratarea și crearea politicilor publice adresate pandemiei de Covid-19 se află printre misiunile Programului Horizon Europe.
„Misiunile urmăresc să salveze viața a peste 3 milioane de pacienți bolnavi de cancer, până în 2030, să asigure neutralitatea climatică pentru 100 de orașe, să asigure sănătatea solurilor și alimentelor, a oceanelor, mărilor și a apelor interioare și să sporească reziliența regiunilor la schimbările climatice. În plus, misiunea pentru Sănătate va aborda provocări precum: pandemia de COVID-19, extinderea trialurilor clinice, vaccinurile și vaccinarea, tratamentele de ultimă generație și diagnosticarea tipurie, precum și transpunerea rezultatelor cercetării în măsuri de politică publică în domeniul sănătății.

Știința este motorul progresului, iar Horizon Europe va fi o pârghie fundamentală care va ajuta Europa, printr-o abordare strategică public – privată, să iasă mai puternică din criza provocată de pandemie și să fie gata să impulsioneze dubla tranziție digitală și ecologică, prin susținerea puternică a domeniilor strategice: energia, transporturile, biodiversitatea, sănătatea, alimentația, circularitatea”.

Horizon Europe va arăta rolul UE ca lider mondial în ceea ce privește cercetarea și inovarea.

Programul include pentru prima dată un nou pilon de acțiuni în sprijinul inovațiilor perturbatoare. Consiliul European pentru Inovare va oferi sprijin pentru cele mai avansate și inovatoare inovații pentru a le transpune pe piață. Acesta va contribui la dezvoltarea peisajului general al inovării europene în sinergie cu Institutul European de Inovare și Tehnologie, care încurajează integrarea triunghiului cunoașterii educației, cercetării și inovării.

„Cu ajutorul cercetătorilor și al inovatorilor, Horizon Europe va contribui decisiv la creșterea calității vieții tuturor cetățenilor europeni și va transforma UE în liderul mondial al cercetării și inovării”, spune Cristian Bușoi.

Orizont Europa este actualul program-cadru multianual al Uniunii Europene (UE) pentru cercetare și inovare (R&I). Este principala inițiativă a UE menită să sprijine cercetarea și dezvoltarea, de la concepția inițială până la marketing și completează finanțarea națională și regională. Scopul este de a mobiliza întreaga Europă, promovând coordonarea cu programele naționale de recuperare și reziliență, care sunt pregătite în cadrul programului „Next Generation EU”. Programul Orizont Europa are un buget proiectat de 95,5 miliarde EUR, care urmează să fie distribuit între 2021 și 2027.

COMUNICAT DE PRESĂ

Cristian Bușoi: Am dat startul Revoluției inovării și cercetării în UE. Cu un buget de 95,5 miliarde…

Posted by Cristian Bușoi on Tuesday, February 2, 2021

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Carmen Harra, previziuni pentru anul 2024. Cine va câștiga alegerile prezidențiale din România: ,,Poate să...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Este INTERZIS în România. Te arestează imediat. Legea care te bagă la închisoare
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”