Eurodeputatul Cristian Bușoi: Am lansat astăzi, împreună cu ministrul portughez pentru Știință, Horizon Europe, cel mai puternic Program cercetare și inovare din lume

Eurodeputatul Cristian Bușoi: Am lansat astăzi, împreună cu  ministrul portughez pentru Știință, Horizon Europe, cel mai puternic Program cercetare și inovare din lume
Cristian Bușoi, Președintele Comisiei pentru Industrie și Cercetare din Parlamentul European. Foto: Facebook
Publicat: 02/02/2021, 15:26
Actualizat: 06/04/2021, 14:34

Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru Industrie și Cercetare din Parlamentul European, a anunțat printr-o postare pe Facebook, că Programul Horizon Europe a fost lansat, astăzi, fiind „cel mai puternic program de cercetare și inovare din lume”. Bugetul alocat este cu 30% mai mare decât bugetul Orizont 2020, cele șase misiuni vizând provocările la nivel mondial, dar și crearea a 100 de mii de locuri de muncă, iar fiecare euro investit va genera până la 11 euro, reflectați în PIB. 

Eurodeputatul român împreună cu ministrul portughez pentru Știință, țară care a preluat Președinția UE, au lansat, astăzi, cel mai puternic Program pentru cercetare din lume, Horizon Europe, cu un buget de 95,5 miliarde de euro.

Eurodeputatul Cristian Bușoi: Am dat startul Revoluției inovării și cercetării în UE. Cu un buget de 95,5 miliarde euro, Horizon Europe este cel mai puternic Program pentru cercetare din lume

„Am dat startul revoluției inovării și cercetării. Împreună cu Manuel Haitor, ministrul pentru Știință, Tehnologie și Învățământ Superior din Portugalia, țară care a preluat Președinția UE, și comisarul european pentru Inovare și Cercetare, Mariya Gabriel, am lansat astăzi, ca președinte al Comisiei pentru Industrie și Cercetare din Parlamentul European, Programul Horizon Europe (Orizont Europa).

Cu un buget de 95,5 miliarde de euro, cu 30% mai mare decât bugetul Orizont 2020, Horizon Europe este cel mai puternic Program cercetare și inovare din lume și a fost creat în strânsă colaborare cu cetățenii europeni, tocmai pentru a răspunde nevoilor și așteptărilor acestora”.

Cristian Bușoi, președintele Comisiei ITRE din Parlamentul European: Horizon Europe va crea până la 100 de mii de locuri de muncă

Potrivit eurodeputatului român, președinte al Comisiei ITRE din Parlamentul European, Programul Horizone Europe va crea până la 100 de mii de locuri de muncă, iar fiecare euro investit va genera până la 11 euro, un câștig reflectat în PIB.
„Estimăm că datorită Horizon Europe se vor crea până la 100 de mii de locuri de muncă pentru cetățenii europeni, iar câștigul pentru PIB va fi de de până la 11 euro pentru fiecare euro investit.
Prin cele șase misiuni ale sale, care vizează întreg spectrul provocărilor mondiale, Programul va susține cercetarea și inovarea pentru: sănătate, climă, mediul digital, energie și mobilitate, alimentație, agricultură și biodiversitate, cultură și creativitate, securitate civilă, industrie și spațiu”.

Europarlamentarul român: Peste 3 milioane de bolnavi de cancer fac parte din grupul țintă al Programului Horizon Europe

Programul Horizone Europe vine în sprijinul pacienților bolnavi de cancer, peste 3 milioane dintre aceștia făcând parte din grupul țintă, până în 2030, precum și în asigurarea neutralității a peste 100 de orașe. Mai mult, diagnosticarea, tratarea și crearea politicilor publice adresate pandemiei de Covid-19 se află printre misiunile Programului Horizon Europe.
„Misiunile urmăresc să salveze viața a peste 3 milioane de pacienți bolnavi de cancer, până în 2030, să asigure neutralitatea climatică pentru 100 de orașe, să asigure sănătatea solurilor și alimentelor, a oceanelor, mărilor și a apelor interioare și să sporească reziliența regiunilor la schimbările climatice. În plus, misiunea pentru Sănătate va aborda provocări precum: pandemia de COVID-19, extinderea trialurilor clinice, vaccinurile și vaccinarea, tratamentele de ultimă generație și diagnosticarea tipurie, precum și transpunerea rezultatelor cercetării în măsuri de politică publică în domeniul sănătății.

Știința este motorul progresului, iar Horizon Europe va fi o pârghie fundamentală care va ajuta Europa, printr-o abordare strategică public – privată, să iasă mai puternică din criza provocată de pandemie și să fie gata să impulsioneze dubla tranziție digitală și ecologică, prin susținerea puternică a domeniilor strategice: energia, transporturile, biodiversitatea, sănătatea, alimentația, circularitatea”.

Horizon Europe va arăta rolul UE ca lider mondial în ceea ce privește cercetarea și inovarea.

Programul include pentru prima dată un nou pilon de acțiuni în sprijinul inovațiilor perturbatoare. Consiliul European pentru Inovare va oferi sprijin pentru cele mai avansate și inovatoare inovații pentru a le transpune pe piață. Acesta va contribui la dezvoltarea peisajului general al inovării europene în sinergie cu Institutul European de Inovare și Tehnologie, care încurajează integrarea triunghiului cunoașterii educației, cercetării și inovării.

„Cu ajutorul cercetătorilor și al inovatorilor, Horizon Europe va contribui decisiv la creșterea calității vieții tuturor cetățenilor europeni și va transforma UE în liderul mondial al cercetării și inovării”, spune Cristian Bușoi.

Orizont Europa este actualul program-cadru multianual al Uniunii Europene (UE) pentru cercetare și inovare (R&I). Este principala inițiativă a UE menită să sprijine cercetarea și dezvoltarea, de la concepția inițială până la marketing și completează finanțarea națională și regională. Scopul este de a mobiliza întreaga Europă, promovând coordonarea cu programele naționale de recuperare și reziliență, care sunt pregătite în cadrul programului „Next Generation EU”. Programul Orizont Europa are un buget proiectat de 95,5 miliarde EUR, care urmează să fie distribuit între 2021 și 2027.

COMUNICAT DE PRESĂ

Cristian Bușoi: Am dat startul Revoluției inovării și cercetării în UE. Cu un buget de 95,5 miliarde…

Posted by Cristian Bușoi on Tuesday, February 2, 2021

ŞOC! Bărbatul celebru adorat de întreaga ţară a violat o adolescentă de 16 ani. Mama...
Scandal la Antena 1. De ce au refuzat Petre și Buble să participe la ediția...
FOTO. Alexia Eram s-a pozat în lenjerie intimă! Fiica Andreei Esca, apariție controversată
Previne demența! Cele 10 porunci pentru un creier sănătos, potrivit unui neurochirurg
Poliția a dat verdictul în accidentul lui Gigi Becali! Lovitură grea pentru miliardar: Ionuț Luțu...
30 noiembrie şi 1 decembrie, zile libere legale. Ce compensaţii trebuie să primeşti de la...
Surpriza Dacia pentru toți ROMÂNII. Anunțul a fost făcut azi!
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi...
Cum poate fi anihilat în doar două secunde virusul SARS-CoV-2. Descoperirea medicilor din Israel
Scandal la Antena 1. De ce au refuzat Petre și Buble să participe la ediția...
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
Ziua Națională a României, MARCATĂ la Constanța
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Un bărbat a murit după ce a coborât din mașină să-și remedieze o avarie
Doliu uriaș! A murit una dintre cele mai mari actrițe: "A fost cu adevărat o...
Răsturnare de situație: Cine pleacă de la Antena Stars după bătaia de la toaletă? „Mi-au...
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...