EXCLUSIV | Blestemul Maternității Giulești. Ce destin nemilos a avut familia unui bebeluș care a pierit în incendiul din august 2010

EXCLUSIV | Blestemul Maternității Giulești. Ce destin nemilos a avut familia unui bebeluș care a pierit în incendiul din august 2010
Relația dintre Mihaela Y. și soțul ei s-a deteriorat atât de mult, încât s-au separat în urmă cu aproximativ patru ani sursă foto: arhivă personală
Publicat: 02/12/2023, 08:00

Mihaela Y. este una dintre mămicile care și-au pierdut copiii în tragedia de la Maternitatea Giulești. Ziua de 16 august 2010 avea să fie prima și ultima din viața fetiței sale, Melek, care a pierit, alături de alți cinci bebeluși, în incendiul de la maternitate. Între timp, femeia a mai născut doi băieți, dar, din cauza stresului și a traumei psihice suferite de mama lor după ce i-a murit fetița, ambii au probleme mari de sănătate. Unul este bolnav de inimă, iar cel de-al doilea are o tulburare neuro-psihică și de dezvoltare. Și de parcă aceste necazuri nu ar fi fost de-ajuns, Mihaela și soțul ei s-au separat, ambii copii rămânând în grija ei.

Dacă nu s-ar fi întâmplat tragedia de la Maternitatea Giulești, micuța Melek ar fi avut astăzi 13 ani. Destinul crud a făcut însă ca unica fetiță a Mihaelei Y. și a soțului ei să își piardă viața în incendiul care a avut loc, pe data de 16 august 2020, în salonul de Terapie Intensivă din cadrul Secției de Neonatologie a Spitalului Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sârbu” – Maternitatea Giulești. Incendiul a izbucnit din cauza unei instalații improvizate, iar șase bebeluși au murit arși de vii și alți cinci au suferit leziuni grave.

Melek a avut o moarte violentă, cauzată de o intoxicație acută cu fum. Copila avea arsuri de gradele II și III pe aproximativ 75% din corp. Mama ei nu a apucat să-i facă nici măcar o fotografie micuței.

„Melek era primul nostru copil. Ne doream mult o fetiță și încă ne mai dorim. O visez pe fetiță și mă gândesc mereu la ea. Poți să ai și zece copii, că degeaba, tot este foarte greu. Ți se rupe sufletul când te gândești la cel care nu mai este”, povestea Mihaela Y., în urmă cu 11 ani.

Ea nu și-a revenit niciodată total după drama trăită odată cu pierderea fetiței sale, dar șansa a făcut să rămână însărcinată din nou, aducând pe lume doi băieți, care acum au 11 ani, respectiv 8 ani. Cei doi băieți s-au născut la Maternitatea Polizu.

”Nu mai vreau să aud în viața mea de Giulești”, spunea femeia, la doi ani după ce l-a născut pe fiul său cel mare.

Mihaela s-a separat de tatăl copiilor ei

Bucuria că a devenit din nou mamă a fost însă umbrită de veștile proaste pe care i le-au dat medicii la puțin timp după nașterea celor doi copii. Din cauza stresului și a traumei psihice provocate de tragedie, a dus cu greu la termen ambele sarcini.

Fiul cel mare s-a născut prematur și cu o sănătate firavă, iar ulterior medicii au descoperit că are probleme grave cu inima și de atunci se află permanent sub supravegherea acestora. Nici fratele său mai mic nu a avut mai mult noroc. Copilul suferă de o tulburare neuro-psihică și de dezvoltare.

”Cel mare, în vârstă de 11 ani, are probleme cu inima, iar cel mic, care are 8 ani, este și mai grav”, ne-a spus Mihaela, care și ea se luptă cu afecțiuni cardiace.

Din cauza traumei psihice pe care a suferit-o mama sa când a pierdut-o pe surioara lui, băiatul cel mare s-a născut cu afecțiuni cardiace | Sursă foto: arhivă personală

Toate greutățile prin care au trecut, inclusiv suferința provocată de moartea fetiței lor în circumstanțe îngrozitoare, a clătinat viața de cuplu a Mihaelei Y. și a soțului său de origine turcă. În urmă cu aproximativ 4 ani, cei doi s-au separat, iar Mihaela se ocupă singură de cei doi copii.

Deși situația ei financiară nu este deloc roz, ea însăși având probleme de sănătate, Mihaela face tot ce îi stă în puteri ca celor doi copii să nu le lipsească nimic și este o mamă exemplară. Mihaela nu și-a permis financiar să legalizeze ruptura de tatăl copiilor săi.

”Nu am avut bani de avocat să ne separăm legal”, ne-a spus femeia.

Cât despre motivele despărțirii, aceasta spune că au fost mai mulți factori la mijloc și nu exclude nici tragedia prin care ea și soțul ei au trecut împreună, când și-au pierdut fetița în incendiul de la Giulești.

CITEȘTE ȘI:

Sentință finală în dosarul Maternitatea Giulești. Ce pedeapsă a primit asistenta Florentina Cârstea

17 bebeluși născuți la maternitatea GIULEȘTI au fost internați la Spitalul Alexandrescu. Șase au STAFILOCOC

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
A început deszăpezirea pe Transfăgărășan! Când ar putea fi permisă circulația?