EXCLUSIV | Ce băuse Lidia Buble în noaptea în care a mituit doi polițiști rutieri. Tot ce s-a întâmplat până la luarea șpăgii, surprins de camerele de supraveghere

EXCLUSIV | Ce băuse Lidia Buble în noaptea în care a mituit doi polițiști rutieri. Tot ce s-a întâmplat până la luarea șpăgii, surprins de camerele de supraveghere
Sursă foto/Facebook
Publicat: 04/01/2022, 19:40
Actualizat: 04/01/2022, 21:36

Lidia Buble a recunoscut în fața procurorilor DIICOT, după ce a fost audiată de două ori, că a mituit un echipaj al Brigăzii Poliției Rutiere. Vedeta a recunoscut că băuse și se temea să nu fie testată cu aparatul etilotest. Camerele de supraveghere din zonă au surprins momentul în care agenții au dus-o pe cântăreață cu mașina Poliției, care avea girofarul aprins, până la un bancomat, în condițiile în care artista nu avea bani cash.

Lidia Buble a fost prima persoană audiată în dosarul de corupție în care a fost trimisă în judecată alături de alte trei persoane, între care doi agenți ai Brigăzii de Poliție Rutieră.

Vedeta a povestit că, la 15 ianuarie 2021, a fost oprită, în jurul orelor 03.00, de un echipaj de poliție rutieră, imediat după ce ieșise dintr-o benzinărie situată între străzile Nicolea Caranfil și Căpitan Alexandru Șerbănescu, aflată în proximitatea blocului în care locuiește.

Lidia Buble a recunoscut în fața procurorilor, că după ce a văzut că mașina Brigăzii Rutiere vine după ea, s-a speriat, mai ales că l-a văzut pe polițist că ținea aparatul etilotest în mână.

Agentul Marius Miulescu i-a bătut în geam, în timp ce colega acestuia, Elena Reznicsek, a rămas la mașină. Lidia Buble a mărturisit că agentul i-a cerut actele, dar și declarația pe propria răspundere, în condițiile în care era o perioadă cu restricții. Pentru că nu avea la ea permisul, dar nici declarația respectivă, agentul de circulație i-ar fi spus că urmează să-i dea o amendă în valoare de 3.500 de lei.

După ce polițistul i-a lăsat de înțeles că se pot „înțelege”, Lidia Buble i-a transmis că nu are bani cash decât acasă. Agenții au urmat-o până în fața blocului. Acolo, vedeta a băgat mașina în garaj, după care a urcat în apartament. A revenit cu un card bancar și le-a spus că nu are bani nici în apartament, motiv pentru care este nevoie să meargă la un bancomat.

Pentru probatoriu, procurorii DIICOT Ploiești au delegat o echipă de polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești să ridice imaginile surprinse de camerele de supraveghere.

Au dus-o la bancomat cu mașina poliției

Conform descrierii din rechizitoriul prin care s-a dispus trimiterea în judecată, „inculpata Elena Reznicsek a urcat la volan, Buble Lidia s-a urcat pe locul din dreapta față, așa cum se poate observa din înregistrările video, iar Miulescu Marius Constantin a coborât și i-a așteptat în fața blocului, fiind surprinși de camerele de luat vederi”.

Inculpata Lidia Buble a fost transportată cu autospeciala poliției pentru a retrage mita de la bancomatul BRD din Piața Charles de Gaulle, de unde a retras suma de 900 lei. Apoi a revenit în autospeciala poliției, inculpata Elena Reznicsek solicitându-i să nu-i predea banii în mână, ci să îi depună în zona cotierei, în suportul de pahare, lucru pe care l-a și făcut”, se mai arată în rechizitoriu.

Conform procurorilor antimafia, anul trecut, în noaptea de 14 spre 15 ianuarie, Lidia Buble se întorcea acasă, la volanul mașinii sale. Era ora 02.32 când artista l-a sunat pe Dragoș Ștefan Presură, un bărbat al cărui telefon era supravegheat de procurori. Cu această ocazie, anchetatorii au aflat, întâmplător, că artista a dat mită unor polițiști rutieri.

Pe de o parte, cântăreața i-a povestit lui Presură ce i s-a întâmplat și i-a cerut părerea cu privire la suma pe care să le-o dea polițiștilor, iar pe de altă parte, pentru că telefonul era deschis, s-a putut auzi înregistrarea ambientală a unei părți din dialogul pe care Lidia Buble l-a avut cu unul dintre agenți. Ca urmare, a fost deschis un dosar penal pentru dare și luare de mită, care a fost deja trimis în judecată.


Citește și:

STENOGRAME EXCLUSIVE / Cum a hărțuit-o sexual polițistul de la Rutieră pe Lidia Buble. Mita, negociată în fața bancomatului

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase