EXCLUSIV | Lidia Buble a fost trimisă în judecată pentru dare de mită. Alături de ea sunt judecați și doi polițiști

EXCLUSIV | Lidia Buble a fost trimisă în judecată pentru dare de mită. Alături de ea sunt judecați și doi polițiști
Lidia Buble/Sursa/Facebook
Publicat: 22/11/2021, 14:42
Actualizat: 25/11/2021, 21:06

Cântăreața Lidia Buble a fost trimisă în judecată de procurorii DIICOT, în dosarul în care este acuzată că a dat mită unor polițiști care intenționau s-o testeze cu aparatul etilotest. Alături de artistă au mai fost trimise în judecată patru persoane, între care și cei doi agenți ai Brigăzii Rutiere a Capitalei care ar fi luat mita. Trimiterea în judecată a cântăreței confirmă informațiile legate de ancheta procurorilor DIICOT publicate în exclusivitate de Gândul, în urmă cu aproape două săptămâni (DETALII AICI). 

Lidia Buble a fost trimisă în judecată alături de polițiștii Marius Constantin Miulescu și Elena Daniela Reznicsek, precum și Laurențiu Cristian Ciupercă.

Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul București și va intra în procedură de cameră preliminară, la finalul căreia va începe judecata pe fond.

Ancheta pe numele cântăreței ar fi demarat la începutul acestui an. în perioada stării de alertă. Artista se întorcea acasă, la volanul mașinii sale, când ar fi fost oprită de un echipaj al Brigăzii Rutiere a Capitalei. Cei doi agenți, Marius Constantin Miulescu și Elena Daniela Reznicsek, i-ar fi cerut vedetei să sufle în aparatul etilotest.

Lidia Buble, care vorbea la telefon, pe speaker, cu un prieten, l-a întrebat ce să facă, în condițiile în care ar fi consumat alcool. Bărbatul de la celălalt capăt al liniei ar fi sfătuit-o să nu sufle și să încerce să le dea bani celor doi agenți de poliție.

Procurorii au ascultat discuția dintre cântăreață și polițiști

Surse din anchetă au declarat, pentru Gândul, că artista ar fi reușit să-i convingă pe polițiști să accepte o sumă de bani și s-o lase să plece. Pentru că nu ar fi avut bani la ea, agenții ar fi acceptat s-o însoțească până acasă. Ajunsă acasă, vedeta ar fi constatat din nou că nu are bani cash, drept pentru care a luat un card și a mers la un bancomat, de unde ar fi scos suma pentru care s-a învoit cu agenții Brigăzii Rutiere.

Conform anchetatorilor, telefonul bărbatului sunat de Lidia Buble era monitorizat de DIICOT într-un dosar de crimă organizată. Mai mult, în timpul negocierilor cu polițiștii, cântăreața nu ar fi închis telefonul, iar anchetatorii ar fi auzit întreaga discuție.

Ca urmare, procurorii DIICOT au deschis și un dosar de corupție, pentru fapte de instigare, dare și luare de mită.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult