EXCLUSIV | Cine sunt victimele incendiului de la Ferma Dacilor. Majoritatea, tineri care ar fi participat la petrecerea fiului lui Cornel Dinicu

Publicat: 26/12/2023, 17:34
Actualizat: 26/12/2023, 17:42

Incendiul devastator care a mistuit azi-noapte Ferma Dacilor din comuna Tohani (Prahova) lovește tragic și în lumea sportului. Potrivit surselor Gândul, cele mai multe dintre victime sunt persoane tinere, cu vârste sub 22 de ani, între care și sportivi cu un viitor promițător. Luca (16 ani) și Petru Ene (11 ani) se numără printre cei care și-au pierdut viața în urma tragediei din Prahova. Luca era legitimat la CSA Steaua, Petru – la New Stars.

Fratele geamăn al lui Luca, Matei (16 ani), a fost scos din flăcări de tatăl său și se află în prezent la spital, alături de mama sa, Ene Ileana Camelia (47 ani). Al treilea băiat familiei Ene, legitimat și el la CSA Steaua, frate geamăn cu unul dintre băieții dispăruți la Ferma Dacilor, a scăpat cu viață, fiind transportat la spitalul ”Grigore Alexandrescu” din Capitală.

Printre tinerii care și-au pierdut viața în incendiu se numără Adrian Mateescu (22 ani), Anitei Nițescu (22 ani), Vlad Băiceanu (21 ani), Victor Dinicu (11 ani). Bilanțul tragic este completat de bodyguardul Lucian Ene, zis Pif (48 ani), care s-a aruncat în flăcări pentru a-și salva copiii, și doi dintre fiii săi, Luca și Petru Ene. Bărbatul era chiar unul dintre finii lui Cornel Dinicu și, în același timp un personaj cunoscut atât în lumea agenților de pază care se ocupă de securitate în cluburile de lux din Capitală, cât și în lumea interlopă, așa cum Gândul a scris în exclusivitate AICI.

Potrivit surselor GÂNDUL, tinerii participau  la o petrecere a fiului lui Cornel Dinicu, organizată într-o mansardă – practic niște spatii de cazare amenajate impropriu deasupra restaurantului din pensiunea Ferma Dacilor.

Pompierii au identificat 5 victime și mai caută încă trei persoane care ar fi fost prinse în incendiu – doi copii și un adult – însă prefectul județului Prahova, Virgiliu Nanu, a precizat că șansele ca aceștia să fie găsiți în viață sunt minime.

Prefectul a dat informații referitoare la persoanele date dispărute în acest moment.

„Se pare că era o petrecere privată, erau 26 de persoane, foarte mult tineret, o persoană adultă de 48 de ani, o persoană care a încercat să meargă să-şi salveze copiii, numai că nu a mai apucat să iasă de acolo. Iar soţia dânsului cu unul dintre copii au fost duşi de dimineaţă la Spitalul Judeţean”, a declarat, marţi după-amiază, Virgiliu Nanu.

Antrenorul Lui Luca și Matei, devastat de tragedie: „Avea o tehnică remarcabilă”

Luca și Matei jucau fotbal la CSA Steaua, la grupa pregătită de Alin Dumitriu. Antrenorul a fost devastat de vestea legată de elevii săi.

”Matei juca pe bandă, extremă stângă sau dreapta, era mai dezvoltat și mai puternic. Luca evolua inter sau în spatele atacanților și avea o tehnică remarcabilă. Ambii au venit de la Chiajna în urmă cu circa un an și jumătate și mama era cea care-i însoțea de obicei la antrenamente”, a declarat Alin Dumitriu  pentru FANATIK.

El a adăugat că Petru Luca se număra printre „cei mai buni din țară la vârsta lui”.

 ”Sunt complet bulversat. Proveneau dintr-o familie foarte serioasă, părinții se ocupau cu atenție de ei. Ambii erau foarte ascultători la antrenamente și meciuri. Luca era puțin mai rebel, cu personalitate puternică, iar Matei – mai receptiv la sfaturi. O plăcere însă să lucrezi cu amîndoi! Educați, deloc obraznici, le plăcea să joace fotbal”, spune antrenorul.

Tragedie la Ferma Dacilor în a doua zi de Crăciun

Un incendiu puternic a izbucnit marți dimineața, 26 decemebrie, la pensiunea „Ferma Dacilor”, din Gura Vadului, sat Tohani, Prahova.

S-a dat alerta la ISU Prahova, care a instituit Cod Roșu de intervenție. Mai multe autospeciale au fost trimnise să stingă incendul.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova anunță că a preluat coordonarea anchetei deschise la „Ferma Dacilor”. În dosar sunt cercetate infracţiuni de distrugere şi ucidere din culpă. Ancheta se află în stadiu incipient, iar procurorii nu exclud nicio ipoteză. Din câte se pare, procurorii au în vedere și ipoteza conform căreia focul a fost provocat intenționat.

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Se schimbă regulile în FOTBAL. Decizia finală a venit azi, 3 mai. România e obligată...
Vești foarte proaste de la ANM. Vremea se schimbă în rău
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Telescopul Gemini a făcut o descoperire neașteptată despre stelele binare gigantice