UPDATE | INCENDIU la pensiunea „Ferma Dacilor”, din Tohani, Prahova. Bilanțul provizoriu al tragediei: șapte morți (Galerie FOTO)

Publicat: 26/12/2023, 17:40
Actualizat: 27/12/2023, 19:34

Un incendiu puternic a izbucnit marți dimineața, 26 decembrie, la pensiunea „Ferma Dacilor”, din Gura Vadului, sat Tohani, Prahova.

UPDATE 16. 14.00 – Federația Română de Hochei transmite condoleanțe

Victor Dinicu, de doar 11 ani, era fiul patronului pensiunii Ferma Dacilor, distrusă marți de un inceniu devastator. Trupul carbonizat al copilului a fost găsit miercuri dimineață de salvatori. Cheful de la pensiune se organizase chiar pentru minorul decedat, care își sărbătorea ziua de naștere, transmite Radio România Brașov preluat de Rador. Băiatul era un hocheist promițător și făcea partea din echipa sub 13 ani a clubului Corona Brașov.

„Cuvintele nu-și găsesc drumul către inimile și sufletele părinților atât de îndurerați, gândurile și compasiunea noastră nu pot ușura durerea acestor zile.
Când se stinge un copil nu-ți mai revii niciodată. Încerci doar să trăiești fără el, dar va rămâne pentru totdeauna în inimile, în gândurile părinților dar și în aminitirile colegilor hocheiști.
Îngerii să îi vegheze lui Victor, micul și inimosul hocheist, drumul lin către cer. Condoleanțe!”, transmite Federația Română de Hochei.

UPDATE 15. 10:00 – A șaptea victimă, un minor

A fost extrasă cea de-a șaptea victimă carbonizată în incendiul de la Ferma Dacilor. Este vorba despre un minor.

Se continuă acțiunea de căutare.

UPDATE 14. 20:40 Raportul cerut de Raed Arafat

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență anunță că a solicitat ISU Prahova prezentarea unui raport preliminar referitor la controalele efectuate, inclusiv deficiențele constatate și sancțiunile aplicate, precum și măsurile dispuse de personalul de specialitate pentru remedierii deficiențelor  de la pensiunea din localitatea Tohani din județul Prahova.

„Acest raport solicitat de altfel și de șeful DSU, dr. Raed Arafat, va face obiectul unei analize ample, alături de specialiști ai Inspecției de Prevenire din cadrul IGSU.
Datele prezentate vor contribui la crearea unui imagini obiective asupra activităților derulate de ambele părți, îndatoririle și obligațiile aferente fiecărui sector de activitate, în scopul protejării vieții și a bunurilor cetățenilor.
Totodată, în cazul în care vor fi constatate nereguli sau deficiențe în îndeplinirea atribuțiilor, vor fi dispuse măsurile care se impun”, potrivit anunțului.

UPDATE 12. 18:55. A fost găsită a șasea victimă.

ISU Prahova anunță că a fost extrasă cea de-a șasea victimă carbonizată. Căutările continuă pentru găsirea trupurilor celorlalte două persoane rămase dispărute.

UPDATE 11.00. 17.49. Mai mulți tineri s-au stins în tragedia din Prahova.

Potrivit surselor Gândul, cele mai multe dintre victime sunt persoane tinere, cu vârste sub 22 de ani. Cine sunt victimele incendiului de la Ferma Dacilor. CITEȘTE mai mult…

UPDATE 10. Cum lăuda șeful ANPC, Horia Constantinescu, Ferma Dacilor. „Sunt prieten cu proprietarul de aproape 31 de ani”

În urmă cu două luni, șeful ANPC, Horia Constantinescu, lăuda complexul Ferma Dacilor, care astăzi a fost distrus de un incendiu care a dus la moartea a cinci persoane, printre care un copil.

Într-o postare pe Facebook, în 21 octombrie, Constantinescu lăuda pensiunea din Tohani și vorbea despre prietenia sa de peste 30 de ani cu Cornel Dinicu, patronul complexului, arată Observator. Citește mai mult…

UPDATE 9. 15.40 Cele trei persoane date dispărute sunt doi copii și un tânăr. 

Cele trei persoane încă date dispărute sunt doi copii şi un tânăr. Anunțul a fost făcut de prefectul judeţului Prahova, Virgiliu Nanu. El a declarat că sunt „şanse minime” să mai fie în viaţă.  Citește AICI mai multe informații.

UPDATE 8: 15.3o: Douăzeci şi şase de persoane au petrecut înainte de tragedie 

Potrivit ultimelor informații oficiale, douăzeci şi şase de persoane se aflau în pensiunea Ferma Dacilor din satul Tohani. În seara premergătoare incendiului ei au participat la o petrecere. Un bărbat a murit în timp ce încerca să îşi salveze doi dintre copii din pensiunea cuprinsă de incendiu. El era angajat al restaurantului. Soţia şi unul dintre copiii acestuia sunt victimele care au fost duse la spital.

UPDATE 7 13:30 – Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova preia ancheta

Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova anunță că a preluat coordonarea anchetei deschise la „Ferma Dacilor”.

În dosar sunt cercetate  infracţiuni de distrugere şi ucidere din culpă. Ancheta se află în stadiu incipient, iar procurorii nu exclud nicio ipoteză.

Din câte se pare, procurorii au în vedere și ipoteza conform căreia focul a fost provocat intenționat.

UPDATE 6 12:45 – Ultimul bilanț: cinci morți!

Cinci persoane, între care un copil, au fost scoase carbonizate până în acest moment din pensiunea Ferma Dacilor. Patru adulți și un copil au murit în incendiu.

Alte patru persoane sunt căutate de pompieri.

În momentul izbucnirii incendiului, la „Ferma Dacilor” erau cazate 26 de persoane.

Între timp, ISU Prahova transmite că incendiul de la „Ferma Dacilor” a fost lichidat și se continuă acțiunea de căutare a celorlalte persoane surprinse de izbucnirea focului.

UPDATE 5 11:55 – Încă o victimă, a patra

Pompierii au descoperit a patra victimă carbonizată. Cadavrul este al unui adult, informează ISU.

Bilanțul actualizat este de patru victime, trei adulți și un copil.

UPDATE 4 11:40 – Focul nu a fost pus

Surse din Poliție declară că nu sunt indicii cu privire la un act criminal. „Deocamdată, nu sunt indicii că focul a fost pus intenționat”, afirmă surse din Poliție.

O anchetă pentru a stabili cauza producerii incendiului este în desfășurare. Astfel, conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române a dispus trimiterea la fața locului a unei echipe de specialişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică, pentru a sprijini ancheta.

UPDATE 3 10:15 – Al treilea cadavru găsit de pompieri

Între timp, pompierii au descoperit și cel de-al treilea cadavru, tot al unui adult.

Bilanțul actualizat este de trei victime, doi bărbați și un copil.

În altă ordine de idei, ISU Prahova anunță că pensiunea „Ferma Dacilor” funcționa fără aviz de securitate la incendiu.

UPDATE 2 09:25 – Minorul mort în incendiu, fiul lui Cornel Dinicu

Trupul neînsuflețit al unui copil a fost scos din pensiune. Din câte se pare, acesta ar fi fiul lui Cornel Dinicu.

Bunica minorului a declarat la Antena 3: „Fiica mea este soția patronului. A simțit că iese fum și l-a sculat pe el (n.r. – pe Cornel Dinicu) și a zis «Este fum în cameră». Așa au reușit și s-au salvat”.

Întrebată dacă au fost toți salvați, femeia a răspuns: „Doi copii… și unul nu. Era cu alți copii, se juca”.

Prefectul județului Prahova a anunțat că și corpul carbonizat al unui adult a fost descoperit de pompieri. În incinta clădirii afectate de incendiu se aflau 22 de persoane, dintre care 8 au fost date dispărute. Până în acest moment, dintre cele 8 persoane, trei au fost găsite decedate.

Alte șase persoane sunt în continuare căutate de pompieri.

UPDATE 1 08:50 – Opt persoane, căutate

Din câte se pare, nu se știe nimic de opt persoane cazate la pensiune. Ar fi vorba de 5 adulți și 3 minori, cazați la etajul superior al pensiunii.

Până la acest moment, 2 persoane cu arsuri la nivelul feței și a membrelor superioare au fost asistate medical (conștiente). Totodată, pentru identificarea și altor persoane dispărute, pompierii au constituit echipe de căutare-salvare. Intervenția este îngreunată de faptul că arderea se manifestă generalizat la întreaga clădire, suprafața afectată fiind mai mare de 1.000 mp”, a transmis ISU Prahova.

Nu se știe nimic despre turiștii cazați la etaj

Potrivit ISU Prahova, se lucrează pentru lichidarea incendiului de proporții care a cuprins un operator economic din Gura Vadului, sat Tohani.

Pentru gestionarea evenimentului au fost mobilizate la locul evenimentului 10 autospeciale de stingere, 4 autospeciale de primă intervenție și comandă, un ATPVM, 4 ambulanțe SMURD și 3 SAJ. „Începând cu ora 06:29 a fost activat Planul Roșu de intervenție”, transmite ISU Prahova, care a trimis în zonă nu mai puțin de 60 de pompieri.

Încă nu sunt date clare cu privire la persoanele evacuate sau victime și nici nu se știe dacă unitatea de cazare era complet ocupată.

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat că sunt căutate persoanele cazate la etaj.

Cert este că o femeie de 48 de ani şi un adolescent de 16 ani primesc îngrijiri medicale în urma incendiului.

Construit din lemn, cu cinci camere la parter şi şase la etaj, imobilul a fost complet cuprins de flăcări.

„Persoanele aflate la parter s-au evacuat, dar nu se ştie nimic despre persoanele cazate la etajul superior al pensiunii. Acțiunea este în plină desfășurare. Arde o suprafață aprox de 1000 – 1500 mp. Toată construcția e de lemn. Cei care erau cazați la parter s-au autoevacuat. O mamă de 48 ani cu un copil de 16 ani au fost asistați medical. În acest moment, forțele de intervenție încearcă stingerea incendiului din partea superioară pentru a avea acces acolo” – Virgiliu Nanu, prefectul judeţului Prahova

Raed Arafat susține că incendiul s-a generalizat și a cuprins toată pensiunea.

„Persoanele care nu se găsesc sunt cele care au fost la etaj. La acest moment ar fi 8 persoane dispărute, dar intervenția e dinamică. Sunt echipe de căutare. Deja pompierii intervin de peste o oră și jumătate”, a declarat şeful DSU.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
A început deszăpezirea pe Transfăgărășan! Când ar putea fi permisă circulația?