Detalii uluitoare ale jafului din casa fostului ofițer SRI, din Voluntari. Cine i-a forțat pe hoți să arunce pistolul în lacul Pantelimon

Detalii uluitoare ale jafului din casa fostului ofițer SRI, din Voluntari. Cine i-a forțat pe hoți să arunce pistolul în lacul Pantelimon
Anchetatorii au prins trei din cei patru hoți care au spart casa fostului ofițer SRI
Publicat: 06/02/2024, 07:00

Hoții care au spart vila din Voluntari a fostului ofițer din cadrul Brigăzii Antiteroriste a SRI și au furat, pe lângă bijuterii, un pistol letal și 48 de cartușe, au oferit anchetatorilor detalii uluitoare din spatele loviturii care a pus pe jar toată Poliția Română. Aceștia au spus cum intenționau să folosească pistolul furat, dar și ce s-a întâmplat cu banii câștigați de pe urma spargerii.

Polițiștii ilfoveni au intrat în alertă maximă după ce, în seara zilei de 6 ianuarie, un fost ofițer SRI, care a activat în cadrul Brigăzii Antiteroriste, a anunțat că persoane necunoscute i-au spart vila din Voluntari și au furat, pe lângă mai multe bijuterii din aur, un pistol Glock și câteva zeci de cartușe.

Faptul că o armă letală și o cantitate importantă de muniție au ajuns în mâinile unor răufăcători i-a determinat pe judiciariști să trateze ancheta cu prioritate. Mai mult, din cauza riscurilor pe care le implica dispariția pistolului, pe perioada cercetărilor polițiștii primiseră ordin să poarte veste antiglonț.

Vocea experienței

După ce au stabilit că la spargere au luat parte patru bărbați, anchetatorii au reușit să prindă trei dintre ei, în condițiile în care cel de-al patrulea ar fi fost localizat pe teritoriul Belgiei.

Duși la audieri și mai apoi arestați preventiv, aceștia au tăcut timp de o săptămână. Potrivit unor surse apropiate anchetei, suspecții ar fi fost informați de procurori că, dacă nu spun ce s-a întâmplat cu arma, vor suporta consecințe grave din punct de vedere penal.

Așa s-ar fi denunțat unii pe alții, iar autoritățile au aflat că pistolul Glock și muniția au ajuns pe fundul lacului Pantelimon.

Sursele citate au precizat că liderul bandei, cunoscut în lumea interlopă sub numele de Motoi, ar fi luat pistolul cu el, cu gândul că l-ar putea folosi la nevoie, cel puțin pentru a-și intimida eventualii rivali.

Ajuns acasă, tatăl său, un fost spărgător cu mare experiență, i-ar fi spus însă că nu trebuia sub nicio formă să ia arma, pentru că acest lucru nu făcea decât să mobilizeze autoritățile.

Au vândut aurul și au cumpărat cocaină

În același timp, însă, hoții ar fi dus bijuteriile din aur la două case de amanet din vecinătatea Spitalului Pantelimon, unde le-ar fi lăsat chiar pe numele lor, iar cu banii obținuți și-ar fi cumpărat cocaină. De altfel, spun surse judiciare, hoții spărgeau case tocmai pentru a-și susține viciile, în sensul că aproape toți banii erau cheltuiți pe stupefiante și în sălile de jocuri de noroc.

Motoi și oamenii lui ar fi spart în jur de 20 de locuințe, din Berceni, Tunari, Pantelimon și Voluntari, iar, de fiecare dată, ca și în cazul vilei fostului luptător antitero, alegeau ultima casă de la marginea câmpului.

Hoții au fost identificați după ce ar fi uitat la fața locului trei șurubelnițe, iar pe una dintre ele s-ar fi găsit urme biologice din care s-a putut preleva ADN. Așa s-a stabilit cu precizie numele unuia dintre suspecți.

După o anchetă contracronometru, în 18 ianuarie au avut loc șase percheziții, în urma cărora au fost ridicați și aduși la audieri patru bărbați. Este vorba despre frații Mario și Marian Motoi, Marian Iordan și Nicușor Nițu. Un al patrulea bărbat a fost identificat, însă a reușit să fugă și se află pe teritoriul Belgiei.

CITIȚI ȘI:

Poliția a pescuit PISTOLUL letal furat din casa ofițerului antitero de pe fundul lacului Pantelimon. Cine sunt spărgătorii

VIDEO | Percheziții în Ilfov, după furtul unui pistol și a 24 de cartușe din casa unui fost ofițer SRI. Patru persoane, duse la audieri

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Decizie pentru toți ANGAJAȚII din România. S-a stabilit că intră în vigoare de la 1...
Vreme perfectă de Florii. Ce au anunțat meteorologii
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Decizia luată de autoritățile japoneze, exasperate de turiștii care vin la Muntele Fuji