VIDEO | Percheziții în Ilfov, după furtul unui pistol și a 24 de cartușe din casa unui fost ofițer SRI. Patru persoane, duse la audieri

Publicat: 18/01/2024, 10:04
Actualizat: 18/01/2024, 12:30

Șase percheziții au avut loc, joi dimineața, în dosarul în care se fac verificări cu privire la faptul că din casa unui ofițer SRI au fost furate un pistol și 24 de cartușe. Patru persoane au fost duse la audieri.

UPDATE: Cine sunt cele patru persoane duse la audieri

Surse apropiate anchetei au spus, pentru GÂNDUL, că sunt audiate, la această oră, următoarele persoane:

  • M.M., născut în 2000
  • I.M., născut în 1997
  • M.M., născut în 1994 octombrie
  • N.N, născut în 1999

ȘTIRE INIȚIALĂ

„La data de 18 ianuarie a.c., polițiștii Serviciul de Investigații Criminale Ilfov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea au desfășurat 6 percheziții la domiciliile a 4 persoane, într-un dosar de urmărire penală, în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

De asemenea, polițiștii vor pune în aplicare 4 mandate de aducere, persoanele în cauză fiind conduse la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov, pentru cercetări”, transmite, joi dimineața, Poliția Ilfov.

Zeci de forțe de ordine, angrenate în operațiunea de joi

„Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.

La activități au participat polițiști din cadrul Direcției de Investigații Criminale, Serviciul de Intervenții Acțiuni Speciale din cadrul IGPR, Serviciului Acțiuni Speciale Ilfov, polițiști criminaliști și polițiști de la subunitățile de poliție din cadrul IPJ Ilfov”, adaugă sursa citată anterior.

Percheziții în Ilfov, după furtul unui pistol și a 24 de cartușe / Sursa foto: captură video
Percheziții în Ilfov, după furtul unui pistol și a 24 de cartușe / Sursa foto: captură video

EXCLUSIV | Polițiștii au stabilit cine sunt principalii suspecți pentru jaful din vila fostului ofițer SRI, din Voluntari

Polițiștii ilfoveni au stabilit cine sunt principalii suspecți în cazul jafului care a vizat casa din Voluntari a fostului ofițer antitero, căruia i-au furat bijuteriile, pistolul și zeci de cartușe. Suspecții sunt unii dintre cei mai talentați spărgători din județ, care, în mod curent, organizează lovituri în cartierele de lux din Pipera și Corbeanca.

Polițiștii din Voluntari au fost anunțați, sâmbătă, 6 ianuarie, la ora 19.47, prin apel la 112, că într-o vilă din complexul Millo Village a avut loc o spargere. Surse judiciare au dezvăluit, pentru Gândul, că persoana care a reclamat furtul a menționat că, pe lângă mai multe bijuterii, din locuință dispăruse și un pistol letal marca Glock, de calibru 9 milimetri și 24 de cartușe.

Sursele citate au spus că persoana respectivă este un fost ofițer SRI, în vârstă de 50 de ani, specializat în lupta antiteroristă, cu multiple misiuni în străinătate.

Polițiștii ilfoveni au demarat imediat cercetarea la fața locului, unde au stabilit că hoții intraseră dinspre un teren viran din spatele casei. Cu toate că imobilul avea alarmă, aceasta nu s-a declanșat. Indivizii reușiseră să deschidă, prin forțare, o ușă cu geam termopan dinspre terasă.

Urma hoților, pierdută după 50 de metri

Odată ajunși în casă, au răvășit doar sufrageria și unul dintre cele trei dormitoare, în care era montat seiful în care fostul luptător antiterorist își ținea arma personală.

Ulterior, după ce au uitat în casă trei șurubelnițe, răufăcătorii au fugit pe câmp și au aruncat pe drum o geantă de damă, cutiile în care fuseseră bijuteriile din aur ale soției fostului ofițer SRI, dar și tocul armei. În plus, pentru că sperau că spărgătorii au aruncat și pistolul, polițiștii ar fi fost folosit un detector de metale, însă fără niciun rezultat.

După ce au primit ordin să poarte vestele antiglonț, judiciariștii ilfoveni au ieșit pe teren, unde au folosit inclusiv unul dintre cei mai buni câini.

Inițial, animalul a reușit să ia urma suspecților, dar s-a oprit după 50 de metri, la intersecția cu strada Orhideelor. În plus, polițiștii ar fi reușit să obțină unele imagini cu suspecții, după ce aceștia ar fi fost surprinși de mai multe camere de supraveghere din zonă.

Suspecții sunt cei mai buni spărgători din Ilfov

Surse judiciare au declarat, pentru Gândul, că după ce s-au făcut mai multe verificări, s-a stabilit că principalii suspecți ar fi membrii unei grupări din Balotești, în care ar activa unii dintre cei mai buni spărgători din județul Ilfov. Sursele citate au precizat că suspecții au un trecut infracțional bogat și obișnuiesc să jefuiască locuințele din cartierele de lux din Pipera și Corbeanca, unde, pentru a fi mai greu de identificat, s-ar deplasa pe jos, la fel cum s-ar fi întâmplat și în cazul spargerii vilei fostului luptător antitero.

Imediat după ce a descoperit spargerea, bărbatul a declarat că este sigur de faptul că pontul ar fi fost dat de fosta menajeră, pe care soția lui o dăduse afară de curând.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Mesajul emoționant pe care l-a ales Narcisa pentru coroana lui Mădălin. Tânăra i-a vizitat mormântul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Decizie pentru cei care primesc pensia PRIN POȘTĂ. Anunțul venit chiar astăzi, 27 APRILIE
Secretul unui pui suculent și delicios. Sfat de aur de la Jamie Oliver
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Război total după lansarea filmului Buzz House! Reacția lui Selly, după acuzațiile grave la adresa...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Ce s-a întâmplat după ce oamenii de știință au declanșat mini-cutremure în laborator