EXCLUSIV. Gigi Becali a câștigat procesul cu Poliția! Motivul pentru care mulți șoferi rămași fără permis ar putea să scape nepedepsiți!

EXCLUSIV. Gigi Becali a câștigat procesul cu Poliția! Motivul pentru care mulți șoferi rămași fără permis ar putea să scape nepedepsiți!
Publicat: 19/09/2022, 09:44
Actualizat: 19/09/2022, 09:52

Gigi Becali a câștigat procesul cu Poliția Rutieră, după ce, la începutul lunii mai a anului trecut, i-a fost luat permisul de conducere în Argeș. La acel moment, potrivit Poliției, Becali ar fi fost surprins de radar cu 106 km/h, iar permisul patronului FCSB a fost suspendat pentru trei luni și i s-a dat o amendă de 1.300 de lei. Doar că latifundiarul a mers la Tribunal unde a avut câștig de cauză!

Gigi Becali se grăbea să ajungă atunci la înmormântarea părintelui Daniil. Milionarul se afla pe DN7 (între Pitești și Vâlcea), când a fost surprins de radar.

Magistrații de la Tribunalul Argeș i-au admis apelul făcut și au anulat procesul verbal prin care era constatată contravenția făcută anul trecut.

„Admite apelul. Schimbă sentința, în sensul că admite plângerea și anulează procesul-verbal contestat. Definitivă”, se arată în minuta instanței cu privire la cazul lui Gigi Becali.

Nu se vedea numărul la mașină

Avocații lui Gigi Becali și-au bazat argumentația câștigătoare pe faptul că „nu există nicio înregistrare, nici măcar o imagine în care să poată fi identificat, fără echivoc, numărul său de la mașină”.

De asemenea, au arătat că „procesul-verbal este nul de drept, doarece a fost întocmit cu încălcarea art. 16 alin.1 din OG 2/2001 aprobată prin Legea ########, în sensul că, în in conformitate cu articolul amintit mai sus, in procesul-verbal de contravenţie trebuie arătat locul exact al încheierii procesului verbal.

Astfel, agentul constatator nu a consemnat drumul si localitatea unde a fost încheiat procesul verbal in mod corect, iar articolul 16 alin. 1 din O.G. 2/2001 prevede ca trebuie în mod obligatoriu consemnat locul in care a fost încheiat, ceea ce face ca procesul verbal sa fie nul de drept, deoarece agentul constatator a menţionat ca fiind DN7- Valea Ursului, dar de fapt este o eroare deoarece in localitatea Valea Ursului -Argeş nu exista DN ci este Drum European 81, asa cum apare si pe indicator conform foto anexată. În consecinţă, a solicitat admiterea apelului şi schimbarea în tot a sentinţei, în sensul admiterii plângerii şi anulării procesului-verbal sancţionator, iar în subsidiar a solicitat înlăturarea sancţiunii complementare a suspendării dreptului de a conduce.

În drept, a invocat prevederile art. 466 şi urm. C. proc. civ., O.U.G. 2/2001. Prin întâmpinarea formulată, intimatul a invocat excepţia tardivităţii apelului, iar în subsidiar a solicitat respingerea acestuia, ca nefondat”.

Observând planșele foto de la dosar, tribunalul constată că „nu se poate distinge numărul de înmatriculare al autoturismului surprins de agentul constatator”.

Sursă Foto: ProSport

Gigi Becali, câștig de cauză

„Pe de altă parte, şi înregistrarea video depusă la dosar este extrem de neclară, putându-se observa mai multe maşini care se deplasează în aceeaşi direcţie, unele după altele, ale căror numere de înmatriculare nu se pot distinge. În atare condiţii, tribunalul conchide că există un dubiu cu privire la numărul de înmatriculare al autoturismului avut în vedere de agentul constatator, dubiu care îi profită apelantului-petent, conform principiului in dubio pro reo. Ca atare, în temeiul art. 480 C. proc. civ. va admite apelul şi va schimba sentinţa, în sensul că va admite plângerea şi va anula procesul-verbal contestat”

Astfel, tribunalul a admis apelul formulat de Gigi Becali, împotriva sentinței civile nr. #### / 13.12.2021 pronunțată de Judecătoria Pitești în dosarul nr. #### / 280 / 2021, intimat fiind IPJ Argeș, Județul Argeș. Decizia schimbării sentinței, în sensul admiterii plângerii și anulării procesului-verbal contestat este definitivă.

Hotarâre nr. 1722/2022 din 11.05.2022 pronunțată de Tribunalul Argeș

Caz la indigo pe Autostrada Soarelui

Cazul lui Gigi Becali nu este însă unic. Poliția Rutieră a fost „umilită” în instanță de un alt șofer, prins „zburând” cu 198 km/h pe Autostrada Soarelui.

Un șofer amendat și lăsat fără permis după ce a fost prins de radar circulând cu 198 de km/h pe Autostrada Soarelui a obținut o sentință de anulare a procesului-verbal de contravenție, la Judecătoria Călărași.

El se afla la volanul unui Mercedes și a fost oprit de Poliție în data de 30 mai 2020, pe Autostrada Soarelui, sensul spre litoral, fiind amendat și lăsat fără permis după ce a fost filmat de radar circulând cu 198 de km/h.

Șoferul a contestat sancțiunea în instanță arătând că „i-a explicat poliţistului că nu este vinovat de pretinsa contravenţie, mai ales că în faţa sa circulau două autoturisme care îl depăşiseră anterior cu viteză mare şi este posibil ca viteza înregistrată de aparatul radar să fie a vreunui autoturism care circula în faţa sa şi nu a autoturismului condus de acesta”.

Poliția a depus apoi întâmpinare în proces arătând că „agentul constatator a procedat la oprirea regulamentară a autoturismului sus-menţionat şi, după identificarea conducătorului auto în persoana contravenientului, i-a adus acestuia la cunoştinţă motivul opririi, viteza cu care a fost înregistrat de aparatul radar, precum şi măsurile legale ce urmează a fi luate”. „Petentul nu a avut de formulat menţiuni, semnând procesul-verbal, recunoscând şi regretând fapta”, a mai arătat Poliţia în întâmpinarea depusă în dosar.

Instanța a decis anularea sancțiunii

Judecătoria Călărași, unde s-a judecat procesul, a dispus anularea procesului verbal de contravenție pe motiv că în imaginile suprinse de radar nu se vede clar numărul de înmatriculare al mașinii surprinse circulând cu aproape 200 km / h.

„Instanţa constată, precum reiese din vizionarea înregistrării video efectuate cu aparatul radar, pe întreg parcursul surprinderii autovehiculului menţionat în procesul-verbal de constatare a contravenţiei, că nu este vizibil numărul acestuia de înmatriculare, astfel încât nu se poate stabili în mod cert dacă autoturismul surprins de către agentul constatator la data de 30.05.2020, ora 14:00, că se deplasa cu viteza de 198 km/oră este cel condus de către petent”, se arată în sentinţa Judecătoriei Călăraşi.

Judecătorul a mai arătat că, atât timp cât datele furnizate de înregistrarea efectuată cu aparatul radar nu pot fi considerate certe, „mijloacele de probă administrate de către intimat nu sunt apte a dovedi temeinicia faptei reţinute în sarcina petentului”. „Nu se poate determina în mod cert, neîndoielnic, dacă fapta reţinută în procesul-verbal de constatare a contravenţiei întruneşte elementele de tipicitate prevăzute de lege sau nu”, a mai arătat judecătorul care a dispus anularea sancţiunii şi restituirea procesului-verbal.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
"Nu pot să-l privesc în ochi!" Tatăl lui Mirel Dragomir, tânărul care a ucis-o pe...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar...
Vești proaste de la Casa de Pensii. Peste 1,5 milioane pensionari nu vor mai primi...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația