EXCLUSIV | Psiholog, despre cazul elevilor care mimează un act sexual în clasă: „Nu este prima dată când se întâmplă asta. Profesoara este depășită”

EXCLUSIV | Psiholog, despre cazul elevilor care mimează un act sexual în clasă: „Nu este prima dată când se întâmplă asta. Profesoara este depășită”
Keren Rosner explică situația elevilor care s-au filmat mimând un act sexual
Publicat: 10/04/2023, 08:00

Psihologul Keren Rosner a analizat, pentru Gândul, situația de la școala prahoveană unde doi elevi s-au filmat în timp ce mimau un act sexual cu profesoara și este de părere că nu este pentru prima data când au loc astfel de comportamente în clasa respectivă.

Profesoara din școala prahoveană este depășită de situație, pentru că nu a știut cum să reacționeze la gesturile vulgare ale elevilor, susține psihologul.

Din imagini se poate observa că profesoara este depășită de situație, cel mai probabil este o situație repetată la orele dumneaei. Nu are deloc inițiativă și nu face față situației. Nu înțeleg de ce nu a cerut ajutor și de ce nu a făcut ceva ca să nu se repete, pentru că este clar că nu este prima data când se întâmplă lucruri de acest gen la ora dânsei. Este clar, este depășită de situație, nu știe să lucreze cu copiii, nu știe să impună respect. Profesional o fi bine pregătită, dar nu are vocație de dascăl”, a spus Keren Rosner, pentru Gândul.

Potrivit psihologului, copiii implicați în imaginile de la școala prahoveană sunt „total needucați”.

„Pe de altă parte, vorbim de niște copii total needucați, care nu au respect față de adulți, nu au respect față de școală, față de profesor. Este vorba de o carență educațională evidentă. Un copil cu cenzură morală nu poate face așa ceva. Pentru că, la un copil cu cenzură morală, un astfel de gest intră în conflict cu reperele lui și cu principiile pe care le-a interiorizat”, susține psihologul.

„Astfel de situații, dacă nu sunt sesizate, escaladează”

Keren Rosner consideră că dacă profesoara ar fi reacționat din timp, copiii ar fi fost descurajați să facă astfel de gesturi la școală.

Astfel de situații, dacă nu sunt sesizate, escaladează. Dacă cineva nu ar fi făcut publice imaginile, nu s-ar fi știut despre această situație. Dacă profesoara ar fi reacționat și ar fi pus în alertă conducerea școlii, ar fi adus în prim plan un astfel de comportament. S-ar fi luat niște măsuri, nu punitive neapărat, și pe viitor ar fi fost descurajate astfel de gesturi.

Profesoara, tacit, a acceptat. Este pasivă, ba chiar zâmbește, se face că nu se întâmplă nimic. Este o situație bizară și atipică pentru o școală. Pe de altă parte, și elevii sunt foarte greu de stăpânit. Este foarte greu ca profesor să te impui acum în fața elevilor”, a explicat Keren Rosner.

Doi elevi ai unei școli din Pietriceaua, județul Prahova, s-au filmat în timp ce mimează acte sexuale cu profesoara de engleză, chiar în timpul orei. Imaginile pot fi văzute AICI.

Incidentul vine la doar câteva zile după ce la un liceu din București, o profesoară a fost înjunghiată de un elev.

Șeful Federației Părinților: „Avem nevoie de investiții masive la nivelul sistemului educational”

Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, a spus, pentru Gândul, că, la nivelul școlilor, nu există suficient personal calificat care să facă informare și prevenție pe toate planurile.

„Mie îmi este foarte greu ca președinte de Federație să gândesc într-o singură cheie, de părinte, și să nu gândesc pentru sistem, la nivel general. Dacă dorim să ne revenim, să reducem aceste cazuri de violență, atunci avem nevoie de investiții masive la nivelul sistemului educațional.

Cum s-a ajuns la aceste gesturi șocante în școli? Noi tot vorbim de informare și de prevenție. Dar cine să facă prevenție? Nu are cine, pentru că nu există suficient personal la nivelul unităților de învățământ. Avem consilieri, dar nu suficienți, unii au module psiho, alții nu au. Deci este nevoie de personal calificat care să știe cum să interacționeze cu acești copii”, a mai spus Iulian Cristache, pentru Gândul.


CITEȘTE ȘI:

Actrița Monica Odagiu, primele DECLARAȚII după accidentul rutier în care un bărbat de 33 de ani a murit: „S-a aruncat în fața mașinii”

EXCLUSIV VIDEO | Cât costă să construiești o casă în 2023 față de 2020. Diferențe uriașe de preț la materiale și mâna de lucru

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China aplică strategia "broaştei fierte", acuză comandantul armatei americane din regiunea Indo-Pacific
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii