Familie din Ucraina, prăduită de hoți în Timișoara. Refugiații au rămas fără 60.000 de euro

Publicat: 24 03. 2022, 09:01
Actualizat: 24 03. 2022, 15:42

O familie din Ucraina care a reușit să fugă de război a rămas fără toate economiile, după ce hoții le-au furat 60.000 de euro, în Timișoara. 

Familia de ucraineni a fugit din țara invadată de Rusia cu o sumă mare de bani, dar și cu obiecte valoroase. Mica avere au lăsat-o în mașină, chiar în centrul Timișoarei, scriu jurnaliștii de la Adevărul.

Greșeala i-a costat scump pe refugiați, pentru că au fost prădați de hoți, care le-au furat toate gențile din mașină.

Potrivit sursei citate, banii au fost puși în mai multe genți, inclusiv în ghiozdanul copilului, pe care îl aveau cu ei peste tot. În ziua furtului, bagajul respectiv a rămas în mașină, așa că hoții l-au luat inclusiv pe acela.

„Este ciudat că hoţii sunt încă liberi, de vreme ce tot centrul e împânzit de camere de supraveghere”, a spus o sursă citată de Adevărul.

Familia a depus o plângere la poliție, iar oamenii legii sunt pe urma infractorilor.

„La data de 21 martie a.c., la nivelul Secţiei 1 Urbană Timişoara a fost depusă o sesizare, cu privire la faptul că unei familii de ucraineni i-ar fi fost sustrasă o sumă de bani şi mai multe bunuri, din autoturismul parcat pe strada Sfântul Ioan din municipiul Timişoara, de către persoane necunoscute. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „furt calificat „, cercetările fiind continuate în vederea identificării autorilor şi luării măsurilor legale care se impun”, au transmis pentru „Adevărul“ cei de la IPJ Timiş.

În cursul zilei de joi, autoritățile au anunțat că, în ultimele 24 de ore, aproape 9.000 de ucraineni au intrat în România.

În total, de la izbucnirea crizei, au intrat în România 527.553 de cetăţeni ucraineni.

Ziua 29 de lupte în Ucraina

Ucraina a intrat, joi, în ziua cu numărul 29 de rezistență în fața invaziei Rusiei. Dezastrul umanitar se extinde în Ucraina, pe măsură ce sute de mii de locuitori din orașele încercuite rămân fără hrană, apă și căldură. Oficialii de la Cernihiv spun că orașul este în criză de apă potabilă, fiind la un pas de a ajunge în situația orașului port Mariupol, și raționalizează resursele de apă.

Oficialii NATO apreciază că Rusia a pierdut circa 15.000 de soldați, însă precizează că estimarea lor se bazează pe ceea ce le spune Ucraina și din informații „open source”.

Pentagonul susține că trupele ruse adoptă poziții defensive la nord de Kiev, mai degrabă decât să avanseze, în timp ce înaintarea acestora în alte zone a stagnat.

Franța testează „componenta aeriană a strategiei de descurajare” – versiunea modernizată a rachetei sale nucleare ASMPA.

Românii pot fi „Alături de Ucraina” în campania pentru refugiați organizată de Asociația Medici pentru România în parteneriat cu grupul de presă Gândul