Detalii incredibile în cazul femeii sfâșiate de maidanezi în zona Lacul Morii: Un bărbat a văzut întreaga scenă și a încercat să o salveze, dar era deja prea târziu

Detalii incredibile în cazul femeii sfâșiate de maidanezi în zona Lacul Morii: Un bărbat a văzut întreaga scenă și a încercat să o salveze, dar era deja prea târziu
Publicat: 21/01/2023, 12:57
Actualizat: 21/01/2023, 13:51

Un bărbat este martorul-cheie în cazul morții femeii de 43 de ani, care a fost atacată sâmbătă dimineața de maidanezi, în zona Lacul Morii. El le-a povestit anchetatorilor că a văzut tot ce s-a întâmplat și a sărit în ajutorul bucureștencei, dar a fost prea târziu, spun surse judiciare pentru GÂNDUL.

Ana a ieșit, sâmbătă dimineața, să facă jogging lângă Lacul Morii din București. A fost ultima dată când s-a întâmplat asta.

Un bărbat se afla în zonă când a avut loc tragedia. El a fost audiat deja de oamenii legii și a povestit că era într-o zonă de câmp de lângă Lacul Morii când a văzut că o haită de câini au înconjurat-o pe femeie.

Animalele au început să o muște cu brutalitate, ea având răni adânci în special în zona coapsei.

El s-a apropiat dorind să o salveze, dar, din păcate, era prea târziu. Acela a fost momentul când a apelat serviciul de urgență 112.

Motivul pentru care nu va exista o expertiză, așa cum s-a făcut în cazul lui Ionuț, copilul de 4 ani ucis de câini

Sursele judiciare citate au explicat, pentru GÂNDUL, că nu va fi făcută o expertiză a patrupedelor, așa cum s-a întâmplat în cazul lui Ionuț, copilul de 4 ani ucis de câini, în 2013.

Acest lucru se întâmplă pentru că atacul sângeros a avut loc pe teren public, și nu într-o zonă privată, iar câinii care au ucis-o pe femeia de 43 de ani din București nu aparțin nimănui.

Ineficient: Reprezentanții ASPA au venit la fața locului cu un laț

Imediat după atac au fost informați și reprezentanții Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) despre cele întâmplate în zona Lacul Morii.

Ei au venit la fața locului cu un laț pentru a prinde câinii criminali, un instrument total ineficient, spun sursele citate.

Ulterior, ei au revenit cu o pușcă cu tranchilizant pentru a-i depista și imobiliza pe maidanezii care au sfâșiat-o pe femeie.

Dosarul a fost preluat de Serviciul Omoruri din București, iar necropsia trupului neînsuflețit ar urma să fie gata abia după mini-vacanța de 24 ianuarie.
Foto caracter ilustrativ / Sursa foto: Fcaebook ASPA București
Foto caracter ilustrativ / Sursa foto: Fcaebook ASPA București

În urmă cu nouă luni, femeia a mai fost atacată de 20 de câini, în aceeași zonă

Femeia de 43 de ani a mai fost atacată de câini, în aprilie 2022. Atunci, ea a intrat imediat în sala de operaţie din cauza rănilor profunde pe care le-a suferit, potrivit declarației purtătorului de cuvânt al Spitalului Universitar din Capitală, Dr. Silvia Nica, de la acel moment.

„Pacienta a ajuns stabilă şi respirator şi hemodinamic, conştientă şi aşa a şi rămas până în momentul în care a părăsit unitatea de primiri urgenţe. Are multiple leziuni tegumentare şi unele şi mai profunde la nivelul scalpului, la nivelul braţului drept şi la nivelul membrelor inferioare. Acum se află în sala de operaţie. A fost internată în secţia de chirurgie plastică, a mers direct la sala din unitatea de primiri urgenţe pentru a beneficia de tratamentul chirurgical al acestor plăgi. Toate plăgile care necesită sutură sunt operate”, a explicat Dr. Silvia Nica.

Potrivit sursei citate, femeia atacată de câini a suferit un şoc puternic, însă a fost ajutată de personalul spitalului să comunice despre cele întâmplate. Victima a fost consiliată de un psiholog de la Spitalul Univeristar şi, dacă va dori, va primi acest ajutor şi pe viitor.

„Ne-a spus că era în programul de jogging pe un câmp undeva în amonte de Lacul Morii şi în timpul acela o haită de câini care erau liberi acolo, între 15 şi 20 a apreciat dumneaei, a atacat-o. Au doborât-o la pământ şi norocul dumneaei a fost că unul dintre bicicliştii care trecea prin zonă a reuşit să îndepărteze câinii. Cu siguranţă că vor rămâne nişte cicatrici la nivelul tegumentului. În spital poate beneficia de acest suport psihologic şi după ce se va externa din spital, dar asta dacă va dori, bineînţeles. Şi pentru a-i asigura acum suport psihologic i-am luat personal acordul”, a spus medicul.

„Femeia a fost îngrijită de echipa de la chirurgie plastică, probabil doi sau trei medici şi asistentul de sală. Plăgile nu necesită să fie tratate concomitent, pot beneficia de tratamentul chirurgical pe rând, nu este niciuna care să-i pună viaţa în pericol”, a declarat Dr. Nica pentru news.ro.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
Actrița care i-a ÎNNEBUNIT pe bărbați! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță...
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
SE CONFISCĂ mașina pe loc. Decizie pentru cei care merg să facă ITP-ul
Fiica lui Costel Corduneanu, pe urmele tatălui. Ce performanță a reușit
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Ce face mereu Loredana Groza înainte de a se urca pe scenă
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Frații Montgolfier, inventatorii balonului cu aer cald. Pionierii zborului cu echipaj uman