UPDATE: Sfâșiată de o haită de câini. O femeie de 43 de ani care ieșise la alergat lângă Lacul Morii a murit mușcată de maidanezi / Bucureșteanca lucra la Direcția de Mediu a Primăriei Capitalei și a mai fost atacată de patrupede în aprilie 2022 / Reacția Primăriei Sector 6

UPDATE: Sfâșiată de o haită de câini. O femeie de 43 de ani care ieșise la alergat lângă Lacul Morii a murit mușcată de maidanezi / Bucureșteanca lucra la Direcția de Mediu a Primăriei Capitalei și a mai fost atacată de patrupede în aprilie 2022 / Reacția Primăriei Sector 6
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 21/01/2023, 13:30
Actualizat: 21/01/2023, 17:31

Scene șocante în București. O femeie de 43 de ani care ieșise la alergat lângă Lacul Morii a murit mușcată de maidanezi. Culmea este că bucureșteanca a mai fost atacată de patrupede în aprilie 2022, au spus, pentru GÂNDUL, surse judiciare.

UPDATE 4: Femeia lucra la PMB

Femeia, în vârstă de 44 de ani, era membra unui club sportiv din Bucureşti, voluntar la mai multe asociaţii şi ONG-uri care se ocupă de protecţia mediului înconjurător.

Ironia sorții face ca femeia să fi lucrat la Direcția de Mediu a Primăriei Capitalei.

UPDATE 3: Gabriela Firea: „O viață pierdută într-un mod îngrozitor, din cauza haitelor de câini vagabonzi lăsate să terorizeze Capitala!”

„O viață pierdută într-un mod îngrozitor, din cauza haitelor de câini vagabonzi lăsate să terorizeze Capitala! Îmi pare extrem de rău, nu am cuvinte să-mi exprim regretul și compasiunea față de familia îndoliată. Condoleanțe sincere și putere în acest moment extrem de greu.

La 10 ani de la tragedia în care Ionuț, un copil de 4 ani, a murit sfâșiat de câini, în București se petrece o nouă dramă! Cu puțin timp în urmă, o femeie a fost găsită fără viață, în zona lacului Morii, mușcată de o haită de câini.

Este de neconceput ca în Capitala țării să mai vorbim încă de astfel de întâmplări înfiorătoare, care te lasă fără cuvinte! Cu atât mai dramatic este că anul trecut victima ajunsese la spital tot din cauza mușcăturilor și avertizase atunci autoritățile că, în zona în care alerga, Lacul Morii, sunt haite de câini periculoși”, scrie Gabriela Firea.

(Citește continuarea aici…)

Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse

UPDATE 2: Consilierii PNL din Primăria Capitalei cer demisia directorului ASPA

Consilierul municipal din CGMB Diana Mardarovici (PNL) afirmă că „sumele alocate anual pentru ASPA București din bugetul PMB sunt imense. Vreau un raport detaliat de la conducerea acestei subordonate a PMB, care are atribuții exclusive si misiunea de a gestiona câinii fără stăpân, și un plan clar de acțiuni pentru a evita astfel de tragedii în viitor!”.

„Vreau să știu cine a cerut oprirea capturării câinilor fără stăpân! Solicităm în acest sens demisia imediată a directorului ASPA! Sunteți plătiți să ne protejați, nu să tocați bugete pe pliante! Siguranța oamenilor trebuie să fie prioritatea zero în București”, scrie Mardarovici, pe Facebook.


UPDATE 1: Primăria Sectorului 6: Terenul este unul privat

Conform unui comunicat al Primăriei Sector 6, femeia a fost găsită de polițiști pe câmp, la 270 de metri distanță de cea mai apropiată locuință și la 300 de metri distanță de cel mai apropiat punct de digul Lacul Morii- zona neamenajată, aflată la granița cu Comuna Chiajna.

„Terenul a aparțiut CAP, iar împroprietăririle au fost făcute de autoritățile din Chiajna. În prezent, se află în posesia a trei persoane.

Primăriile de sector nu au atribuții pe partea de ecarisaj, singura instituție abilitată să monitorizeze și să strângă câinii maidanezi de pe raza administrativ-teritorială a Bucureștiului este Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA), aflată în subordinea Primăriei Generale.

Chiar și așa, Poliția Locală a Sectorului 6 sprijină ASPA. Au acțiuni săptămânale împreună. Mai mult, anul trecut echipele au fost însoțite de polițiștii locali în zona Gilulești Sârbi, în cadrul campaniei de conștientizare a sterilizării animalelor.

Poliția Locală Sector 6 nu a primit sesizări privind existența câinilor fără stăpân în zona unde s-a petrecut tragedia. Însă, aproape zilnic polițiștii locali solicită intervenția celor de la ASPA pentru a captura câinii fără stăpân din alte zone, în special cele aflate la granița cu comunele limitrofe.

Anul trecut, au fost trimise 53 de notificări, iar de la începutul lui 2023 alte 36”, conform unui comunicat transmis de Primăria Sectorului 6.

Totodată, instituția a trimis și o imagine din satelit cu locul în care ar fi avut loc tragedia.

Zona în care a avut loc tragedia / Sursa foto: Primăria Sector 6
Zona în care a avut loc tragedia / Sursa foto: Primăria Sector 6

ȘTIRE INIȚIALĂ

Ana a ieșit, sâmbătă dimineața, să facă jogging lângă Lacul Morii din București.

Femeia de 43 de ani a fost atacată de mai mulți câini până a rămas fără suflare.

Din primele informații, un bărbat care se afla prin zonă a văzut ce s-a întâmplat, dar în momentul în care s-a apropiat să o salveze era deja prea târziu, căci femeia murise deja.

Victima este aceeași persoană care, în urmă cu mai puțin de un an, a mai fost atacată de câini, în aceeași zonă.

Comunicatul Poliției

„Astăzi, 21 ianuarie 2023, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 20 Poliție au fost sesizați, prin 112, cu privire la faptul că o persoană care alerga în zona unui lac, din Sectorul 6, ar fi fost mușcată de câini.

La fața locului s-au deplasat polițiștii care au identificat victima, iar un echipaj medical a constatat decesul.

În vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs decesul, cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri.

Trupul neînsuflețit urmează a fi transportat la INML în vederea efectuării necropsiei”, a transmis Poliția Capitalei.

În urmă cu nouă luni, femeia mai fost atacată de 20 de câini, în aceeași zonă

Femeia de 43 de ani a mai fost atacată de câini, în aprilie 2022. Atunci, ea a intrat imediat în sala de operaţie din cauza rănilor profunde pe care le-a suferit, potrivit declarației purtătorului de cuvânt al Spitalului Universitar din Capitală, Dr. Silvia Nica, de la acel moment.

„Pacienta a ajuns stabilă şi respirator şi hemodinamic, conştientă şi aşa a şi rămas până în momentul în care a părăsit unitatea de primiri urgenţe. Are multiple leziuni tegumentare şi unele şi mai profunde la nivelul scalpului, la nivelul braţului drept şi la nivelul membrelor inferioare. Acum se află în sala de operaţie. A fost internată în secţia de chirurgie plastică, a mers direct la sala din unitatea de primiri urgenţe pentru a beneficia de tratamentul chirurgical al acestor plăgi. Toate plăgile care necesită sutură sunt operate”, a explicat Dr. Silvia Nica.

Potrivit sursei citate, femeia atacată de câini a suferit un şoc puternic, însă a fost ajutată de personalul spitalului să comunice despre cele întâmplate. Victima a fost consiliată de un psiholog de la Spitalul Univeristar şi, dacă va dori, va primi acest ajutor şi pe viitor.

„Ne-a spus că era în programul de jogging pe un câmp undeva în amonte de Lacul Morii şi în timpul acela o haită de câini care erau liberi acolo, între 15 şi 20 a apreciat dumneaei, a atacat-o. Au doborât-o la pământ şi norocul dumneaei a fost că unul dintre bicicliştii care trecea prin zonă a reuşit să îndepărteze câinii. Cu siguranţă că vor rămâne nişte cicatrici la nivelul tegumentului. În spital poate beneficia de acest suport psihologic şi după ce se va externa din spital, dar asta dacă va dori, bineînţeles. Şi pentru a-i asigura acum suport psihologic i-am luat personal acordul”, a spus medicul.

„Femeia a fost îngrijită de echipa de la chirurgie plastică, probabil doi sau trei medici şi asistentul de sală. Plăgile nu necesită să fie tratate concomitent, pot beneficia de tratamentul chirurgical pe rând, nu este niciuna care să-i pună viaţa în pericol”, a declarat Dr. Nica pentru news.ro.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ce sport practică fiica lui Corduneanu? Elisa îi calcă pe urme, deși are 12 ani
EXCLUSIV: Cât plătesc românii pentru o sticlă de apă plată în restaurantele din București. Prețurile...
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Legea care intră în vigoare în România. Devine obligatoriu în toată țara
Alex Ciucu, surprins cu amanta în plin proces de divorț. Ar fi ținut-o ascunsă timp...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Gestul disperat făcut de David Pușcaș pentru a avea bani de chirie: "Eram în momente...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Descoperiți ce se ascunde în construcția unui model de masă rece de top