Fetița din Tulcea care a rămas ÎNSĂRCINATĂ la 10 ani s-a întors la școală. Ce s-a întâmplat între timp cu bebelușul și cu tatăl său, adolescent

Fetița din Tulcea care a rămas ÎNSĂRCINATĂ la 10 ani s-a întors la școală. Ce s-a întâmplat între timp cu bebelușul și cu tatăl său, adolescent
Potrivit statisticilor, România are cele mai multe mame minore din Uniunea Europeană
Publicat: 21/02/2024, 07:00

În anul 2021, o fetiță dintr-un sat din Tulcea a rămas însărcinată la doar 10 ani, un record de vârstă la nivel național. Bebelușul a fost conceput în urma unei relații pasagere cu un adolescent de 16 ani. Copila, care atunci era elevă în clasa a IV-a, a născut prin cezariană o fetiță perfect sănătoasă, devenind astfel cea mai tânără mamă din România. În ciuda vârstei, minora se îngrijește de copil la fel de bine cum ar face-o orice altă mamă responsabilă. Fetița ei are acum aproape doi ani, iar tatăl micuței se preocupă de ea și are grijă să nu-i lipsească nimic. 

O situație ieșită din comun a fost descoperită în satul Agighiol, comuna Valea Nucarilor, din județul Tulcea, în anul 2021. Una dintre elevele de clasa a IV-a nu s-a mai prezentat la școală, iar profesorii au anunțat Asistența Socială. În urma anchetei pe care au făcut-o la domiciliul minorei, asistenții sociali au rămas șocați.

Fetița, care abia împlinise 11 ani și provenea dintr-o familie cu risc social, cu şapte copii, era însărcinată în cinci luni. Sarcina fiind deja în stadiu avansat, practic copila avea doar 10 ani când a rămas gravidă. Medicii au apreciat că varianta unui avort nu se mai putea lua în calcul. Copilul a fost conceput cu un adolescent care avea, la acea vreme, 16 ani.

Mama minorei nu a considerat o problemă faptul că fiica sa a rămas însărcinată la o vârstă la care ea însăși era un copil și nici nu s-a gândit că viața fetei ar putea fi pusă în pericol, de aceea nu a luat nicio măsură.

Din momentul în care asistenții sociali au aflat de această situație, minora a fost atent monitorizată de medici și, câteva luni mai târziu, mai exact pe 7 martie 2022, a adus pe lume, la Spitalul Județean de Urgență Tulcea, o fetiță perfect sănătoasă.

Este elevă în clasa a V-a

Nașterea s-a produs la termen, prin cezariană, iar fetița nu a fost dată în plasament, ci a rămas în sânul familiei. Micuța a primit numele de Antonia Ștefania.

”La cererea mamei minorei, Fănica Răducanu, cuplul mamă-copil a fost externat la domiciliu, starea de sănătate a mamei minore și a copilului fiind bună”, a spus, pentru Gândul, Gabriel Teodosie Marinov, director general la D.G.A.S.P.C. Tulcea.

În ciuda faptului că era un copil, proaspăta mămică s-a implicat în creșterea fetiței cu multă responsabilitate. Mai mult decât atât, după ce s-a adaptat cu rolul de mămică precoce, eleva s-a întors pe băncile școlii.

”La scurt timp după naștere, M.G. a continuat cursurile școlare, fiind elevă în clasa a V-a. Este o mamă responsabilă, se ocupă de creșterea și îngrijirea copilului, acum în vârstă de 1 an 11 luni, având sprijinul total al mamei sale și al întregii familii”, ne-a mai spus Gabriel Teodosie Marinov.

”Tatăl biologic este plecat în afara țării”

Pe lângă suportul familiei sale, minora beneficiază și de sprijinul tatălui micuței, care acum este deja major. Între timp, acesta a plecat la muncă în străinătate, dar și-a luat în serios atribuțiile de părinte și face în așa fel încât copila să nu ducă lipsă de nimic.

”Tatăl biologic al copilului, Tudor Alexandru Nicolae, este plecat în afara țării, ține legătura cu M.G., este interesat de fiica sa, oferă sprijin material la creșterea și îngrijirea fetiței și trimite bani periodic”, a adăugat directorul D.G.A.S.P.C. Tulcea.

Claudia a născut la 13 ani și are tot o fetiță

Un caz asemănător cu cel din Tulcea s-a petrecut în anul 2011, când o copilă din Ilfov, în vârstă de 12 ani, a rămas însărcinată. La 13 ani, la Spitalul Universitar din Capitală, Claudia devenea cea mai tânără mamă din România.

Spre deosebire de eleva din Tulcea, ea nu a avut niciodată parte de sprijinul tatălui copilului, un bărbat cu antecedente penale, care nu s-a implicat niciodată în viața fiicei sale.

Claudia a adus-o pe lume pe fiica ei, Alexandra, când avea doar 13 ani

Claudia lucrează de mai mulți ani în Marea Britanie, pentru a-i asigura fiicei sale, Alexandra, un trai lipsit de griji.

Suntem fruntașii Uniunii Europene la numărul de mame minore

Țara noastră are cele mai multe mame minore din Uniunea Europeană. Datele Institutului Național de Statistică arată că, numai în 2022, în România, 687 de fete sub 15 ani au adus pe lume un copil.

Aceleași statistici arată că opt din zece mame minore se retrag de la școală, iar patru din zece nu monitorizează sarcina la un medic specialist.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV | Ce fac astăzi ”cea mai tânără mamă din România” și fiica ei. Povestea Claudiei și Alexandrei, după 12 ani . „O vede ca pe o soră mai mare”

EXCLUSIV | Povestea șocantă a femeii care și-a scos fetița din spital pe numele altei femei. După 18 ani, a convins instanța că ea este adevărata mamă

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care...
Tragedie în România! A MURIT
Irinuca Columbeanu se întoarce în România! Ce spune Irinel Columbeanu despre vizita fiicei sale: „Nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Se stabilește chiar mâine, 30 aprilie. Decizia care este obligatorie în România
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto