Firea a anunțat că a semnat petiția „Acordul părinţilor pentru orele de educaţie sexuală este esenţial”

Publicat: 20 02. 2021, 12:35
Actualizat: 20 02. 2021, 12:35
Firea a anunțat că a semnat petiția „Acordul părinţilor pentru orele de educaţie sexuală este esenţial”

Senatorul Gabriela Firea anunţă că a semnat petiţia „Acordul părinţilor pentru orele de educaţie sexuală este esenţial”. „ Suntem în continuare ţara din Uniunea Europeană cu cea mai mare rată de naşteri în rândul adolescentelor”.

Gabriela Firea susţine că în urmă cu şase ani a solicitat, tot în Senat, ca Educaţia sexuală să devină materie obligatorie în şcoli, ca măsură de prevenţie a sarcinilor precoce.

Nu mi-am schimbat opinia. Suntem în continuare ţara din Uniunea Europeană cu cea mai mare rată de naşteri în rândul adolescentelor. Oare dacă aceste tinere ar fi aflat de la şcoală despre anumite riscuri nu ar fi putut evita sarcini nedorite? În acelaşi timp, sunt de părere că e nevoie de o implicare importantă a părinţilor. Trebuie să vorbească deschis copiilor, să abordeze şi aceste subiect tabu, mai delicat. De aceea, cred că părinţii trebuie să ştie înainte ce informaţii vor primi copiii lor, de la cine şi cum vor fi acestea prezentate. Ca şi în cazul orelor de religie, părinţii trebuie să-şi dea acordul”, a anunţat Gabriela Firea, pe Facebook.

Parlamentul României a aprobat, anul trecut, obligativitatea obţinerii acordului părinţilor, printr-o modificare a Legii 272/2004, privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului. Preşedintele Iohannis a făcut contestaţie, dar Curtea Constituţională a respins demersul. În prezent, legea este din nou în Parlament.

Impactul școlii online asupra copiilor în perioada pandemiei: Peste 50% din elevi acuză probleme de concentrare

Un chestionar realizat de Asociația Proacta EDU arată că peste 50% din elevi acuză probleme de concentrare în perioada școlii online iar aproape 20% din aceștia suferă de anxietate.

Școala online și restricțiile impuse în perioada pandemiei de COVID-19 au avut un impact puternic asupra elevilor care au suferit o schimbare dramatică în stilul de viață, dar și de învățare.

Mulți dintre aceștia (30%) susțin că le lipsește joaca alături de prietenii lor, în timp ce peste 40% spun că trăiesc cu groază de a nu pierde pe cineva drag.

Un chestionar realizat de Asociația Proacta EDU, la care au răspuns 930 de levi din cliclul gimnazial și cel liceal, arată impactul major pe care le-au avut restricțiile și școala online asupra acestora.