Florin Zamfirescu, apel la autorități: „Nu mai vaccinați copiii, nu începeți cu nenorocirea asta”

Florin Zamfirescu, apel la autorități: „Nu mai vaccinați copiii, nu începeți cu nenorocirea asta”
Florin Zamfirescu, apel la autorități: „Nu mai vaccinați copiii, nu începeți cu nenorocirea asta” / Foto: Captură YouTube.com
Publicat: 14/06/2021, 07:13

Actorul Florin Zamfirescu a vorbit, în cadrul emisiunii „Subiectiv” de la Antena 3, despre campania de vaccinare a copiilor și scăderea numărului de cazuri de infectări COVID-19 în România.

Florin Zamfirescu a lansat un apel către autorități să nu mai continue campania de vaccinare a copiilor, demers pe care l-a apreciat ca fiind „o nenorocire”.

Afirmația vine după ce, la nivel național, numărul de cazuri de infectări cu COVID-19 a scăzut semnificativ.

„Ați pronunțat adineauri că nu mai sunt teorii ale conspirațiilor. Tot ceea ce era teoria conspirației până ieri acum este realitate.

Eu nici nu prea mai vorbesc de România. Este o țară care nu poate avea pretenții să conducă lumea, să fie luată prea în serios. Suntem și noi acolo, o părticică, dar la forurile superioare, la vârfuri dacă mâine se dă o comandă de undeva că să crească numărul de îmbolnăviri crește.

Dacă poimâine avem alegeri, trebuie să mergem la alegeri orice ar fi. Acum toți meargă într-o direcție să ne vaccinăm, să ne salvăm.

Singurul meu apel ar fi să nu vaccinăm copiii. Nu începeți cu nenorocirea asta”, a spus actorul Florin Zamfirescu la Antena 3.

Aproape 10.000 de copii cu vârsta între 12-15 ani au fost vaccinați, începând cu 2 iunie

Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, a făcut precizări privind vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani. Aproape 10.000 de copii cu vârsta între 12-15 ani au fost vaccinați, începand cu 2 iunie, cu serul produs de BioTech – Pfizer.

Dintre cei aproape 10.000 de copii vaccinați, cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani, cei mai mulți au fost imunizați în București, Cluj, Ilfov și Iași.

De asemenea, Valeriu Gheorghiță a oferit drept exemplu alte state membre ale UE, în care s-a început vaccinare pentru copii.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase