FOTO | Cum arată prânzul, de fapt, la un „ultra all-inclusive” în Bulgaria. Imagini realizate de o turistă româncă uimită

Publicat: 24 06. 2023, 10:57

Fiecare sezon estival din ultimii ani îi face pe zeci, dacă nu chiar sute de mii de români să meargă în vacanță în Bulgaria, țară cunoscută mai ales pentru ofertele sale de tip all inclusive și ultra all inclusive.

Ofertele de acest tip și prețurile accesibile îi atrag pe români anual pe litoralul vecinilor de la sud de Dunăre, dar nu întotdeauna turiștii știu la ce să se aștepte atunci când vine vorba despre masa la unitățile de cazare din țara vecină.

Ei bine, în ajutorul lor vine o turistă care a mers la un ultra all-inclusive în Bulgaria și care a postat, pe un grup de Facebook dedicat călătoriilor în Bulgaria, fotografii cu meniul oferit de hotelul în care a fost cazată.

Iar imaginile vorbesc de la sine.

Turiștii se pot bucura de preparate dintre cele mai diverse, de la supe și feluri principale până la salate și deserturi.

Noua „ofertă” pentru turiștii români: bacșis pentru curățenie în hotelurile din Bulgaria. O leva pentru Hristina

Prietenii bulgari ne-au pregătit o mică surpriză în sezonul estival 2023. Ca în tot restul Balcanilor, bacșișul este de la sine înțeles. În mare, este cam același ca în România, Grecia, Turcia sau Serbia, 5-10% pentru orice serviciu fiscalizat, notă de plată la restaurant, taxi, recepție, frizerie etc. Dar, mai nou, și femeia de serviciu, camerista, ne va cere un mic tips pentru serviciile prestate. La întoarcerea de la plajă puteți găsi un afiș-surpriză. În 2023, 750 de mii de turiști români sunt așteptați în Bulgaria, conform estimărilor agențiilor de turism și hotelierilor de peste Dunăre, deci veniturile cameristelor pot exploda.

Bacșișul este la ordinea zilei în toată peninsula Balcani, mai puțin în zona occidentală, Croația sau Slovenia, unde rigoarea austriacă se împletește cu ospitalitatea orientală.

Cam peste tot, în industria ospitalității, 10% în plus la nota de plată este considerat un bașcșiș decent, oarecum obligatoriu.

În Turcia, Bulgaria sau România el nu a fost inclus pe bonul fiscal care însoțește nota de plată, așa că fiecare dă obligatoriu cât vrea, adică cel puțin suma de mai sus. Citește mai mult…