FOTO. Ion Caramitru avea trei băieți. Cine sunt fiii marelui actor

FOTO. Ion Caramitru avea trei băieți. Cine sunt fiii marelui actor
8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Ion Caramitru, condus pe ultimul drum. Marele actor va fi înmormântat pe Aleea Actorilor din Cimitirul Bellu / Sursă foto: ADRIAN PICLISAN / MEDIAFAX FOTO
Publicat: 06/09/2021, 12:42
Actualizat: 06/09/2021, 12:54

Ion Caramitru era căsătorit cu actrița Micaela Caracas și împreună aveau trei băieți: Andrei, Ștefan și Matei. De-a lungul anilor, marele actor a fost discret cu viața sa de familie, considerând că viața personală nu ar trebui să fie făcută publică.

Niciunul dintre cei trei băieţi ai cuplului Caramitru nu au urmat drumul actoriei. Andrei Camitru (44) a urmat o carieră în afaceri, fiind economist de profesie. El a urmat studiile în Elveția și o perioadă a fost și consilierul vicepremierului Dan Barna.

Ștefan Caramitru (38) a ales să cânte în trupa “The Lefters”, iar Matei (25) este inginer de sunet. Actorul Ion Caramitru a încetat din viață duminică, 5 septembrie, la vârsta de 79 de ani.

Ce spunea economistul Andrei Caramitru despre meseria de actor a tatălui său

Întrebarea va fi cum, vii dintr-o familie de artișți și te duci să fii economist? Toată lumea mi-o pune. Să fii artist este o vocație și o profesie foarte dificilă. Pentru oameni care o văd de departe – văd partea frumoasă a vieții unui artist și văd pe cei care au succes. Or, eu trăind de mic în această lume, am văzut oameni cu foarte mult talent care n-au reușit pentru că n-au avut noroc, am văzut și depresiile prin care trec anumiți artiști, care sunt judecați ca persoană. Pentru că tu când mergi să iei un rol, nu vii cu niște competențe tehnice. Eu vorbesc aici cu dvs. pentru că sunt economist și mă pricep pe parte economică. Or, tu ca actor vii tu ca persoană să te vinzi. Când ți se spune NU, este mult mai traumatic decât la un interviu pentru un job pe care nu-l iei”, declara Andrei Caramitru într-un interviu pentru Digi 24.

Ion Caramitru a murit la spital

Celebrul actor şi director al Teatrului Naţional Bucureşti a fost internat la Spitalul Elias, în urmă cu mai bine de o lună după ce a acuzat o stare febrilă. El trebuia să participe zilelea acestea la Festivalul Serile Filmului Românesc de la Iași, însă nu a putut să meargă din cauza stării de sănătate.

Surse medicale au declarat, pentru Gândul, că s-au încercat toate tratamentele posibile, dar, din păcate marele actor a intrat în insuficiență multiplă de organe.

Ion Caramitru a jucat în peste 40 de filme de lung metraj, făcându-și debutul cu rolul secundar în Pădurea spânzuraților în regia lui Ciulei (1964). Printre cele mai cunoscute roluri sunt Vive în Diminețile unui băiat cuminte (1966), Gheorghidiu în Între oglinzi paralele (1978), Ștefan Luchian în Luchian (1981) și Socrate în seria Liceenii (1985-1987).

În cariera sa, el a interpretat peste 60 de roluri în piese de Shakespeare, Cehov, Pirandello, Buchner, Bernard Shaw, Alfred de Musset, Suto Andras, Rolf Hochhuth şi alţii. A interpretat roluri principale în 40 de filme.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase